- superI bardzo się cieszę, że trafiłam na takiego lekarza
Tutaj odrazu podaja immunoglobuline jesli kobieta ma 0Rh-, sadze ze to dla bezpieczenstwa, bo nigdy nic nie wiadomo kiedy i czy wogole kobieta wytworzy przeciwciala, a wtedy mozna urodzic przedwczesnie.Czy też tak było w Waszym przypadku w czasie pierwszej ciązy ?
Ja z jednej strony wolalabym niespodzianke, ale z drugiej strony ciesze sie, ze wiem, bo plus jest tego, ze ide tydzien przed terminem. A tak to niewiadomo ile bym jeszcze w ciazy chodzila, jesli dziecko by nie chcialo wyjsc to mialabym jeszcze z 3 tygodnie ciazy maximum, a wogole to juz czlowiek za bardzo mysli i czeka nieustannie jesli swoj termin przekroczy a dzidzia niechce wyjsc, wtedy to dopiero sie doczekac czlowiek nie moze.hej
ja wlasnie nie chciałabym zawału dostałabym idac do szpitala na zaplanowany porod, a tak jak wezmie z nienacka to nie ma wyjscia
Ja tez tak panikuje jak mam cisze w brzuszku, wiec tez juz naprawde chce to moje dziecko zobaczyc i sie nie denerwowac.A ja właśnie przeszłam małego doła spanikowałam że Mikiego nie czuję i sie poryczałam na calego ale już sie uspokoiłam bo Miki znowu szaleje ja przez to zwariuje
Ja pamietam, jak zaczleam plamic cos ok 8 tygodnia to lekarka kazała mi robic grupe krwi i juz wtedy chciała mi podac immunoglobuline, ale okazało sie ze mam grupe A Rh+ wiec nie było takiej potrzebyTutaj odrazu podaja immunoglobuline jesli kobieta ma 0Rh-, sadze ze to dla bezpieczenstwa, bo nigdy nic nie wiadomo kiedy i czy wogole kobieta wytworzy przeciwciala, a wtedy mozna urodzic przedwczesnie.
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość