moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 cze 2009, 19:19

Ja wychodziłam w 7 dobie i przed wyjściem miał nam ordynator ściągnąć, ale ja miałam zakaz od swojego gina :-D i dopiero on mi dwa dni później wyciągnął.

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

26 cze 2009, 23:09

A ja mam pytanko - kto wam sciagal szwy - polozna czy lekarz? Mi sciagala polożna, ale ponoć to lekarz powinien sie tym zająć.
mnie ściągał lekarz..
Teraz wiem że mogę mieć wskazanie do cc bo w czasie ostatniego miesiaca popsuł mi sie wzrok.Teraz jest już lepiej niż było(ostry obraz miałam na odległość 1m).Teraz mam w jednym oku -0,75 a w ddugim -1,5.
kochana ja mam na obydwu -5 i lekarz stwierdził ze nie jest to wskazaniem... :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 cze 2009, 21:01

avanti83, dziękuję. Twój synek to już duży Chłopczyk jest. Jakżesz ten czas leci. Pozdrowionka, całuski dla Twojego Skarba :ico_haha_02:

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

01 lip 2009, 12:31

ulamisiula napisał/a:
Teraz wiem że mogę mieć wskazanie do cc bo w czasie ostatniego miesiaca popsuł mi sie wzrok.Teraz jest już lepiej niż było(ostry obraz miałam na odległość 1m).Teraz mam w jednym oku -0,75 a w ddugim -1,5.

kochana ja mam na obydwu -5 i lekarz stwierdził ze nie jest to wskazaniem...
Powiem krótko-KONOWAŁ.Koleżanka miała -1,5 w obu i jej nie pozwolili rodzić naturalnie ze wzgledu na wzrok.Fakt po ciąży i tak sie jej jeszcze popsuło ale sam fakt.A gdzie rodziłaś?

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

01 lip 2009, 15:42

A gdzie rodziłaś?
jesli cos Ci to mówi to w klinice na Ujastku..tzn moj lekarz i tak mi załtwiła cesarke..ale okulistak pindzia stwierdziła ze dno oka jest w porzadku i ona mi zaswiadczenia nie wypisze :ico_zly: :ico_zly:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lip 2009, 19:24

ech... dziewczyny mój kardiolog tez pozwolił mi rodzić naturalnie, bo... nie znalazł przyczyny częstoskurczów i arytmii u mnie :ico_szoking:
powiedział ze jak dostane dożylnie lek obnizajacy puls to POWINNO byc dobrze
pomijam fakt iż holter wykazał tętno na poziomie 150 nieustannie przez ponad 6 godzin (to tak jakbym biegła w maratonie przez ten czas) :ico_szoking: średnie miałam około 120 a najwyzsze troszke ponad 170- skoro ja mam takie tętno w "normalnym" życiu to co będzie na porodówce przy wielkim wysiłku?

ciekawe co na to moja ginka, za tydzień mam wizytę
nie wiem co o tym myśleć, chciałabym rodzić naturalnie :ico_sorki: :ico_sorki: ale co będzie jak moje serce tego nie wytrzyma?

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lip 2009, 21:14

izuś_85 a czemu nie chcesz się zdecydować na CC?

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lip 2009, 22:05

izuś_85 a czemu nie chcesz się zdecydować na CC?
jakoś wolałabym rodzić naturalnie, przerażają mnie szwy... cięcie... zarówno krocza jak i cc :ico_chory: :ico_chory: :ico_chory: :ico_chory:

nie wiem czy mam coś do gadania... jak trafie na porodówke to i tak bedą brali pod uwage opinię lekarza, nie wiem czy u nas wogóle robią cesarkę "na żadanie", nie wiem co powie ginka... narazie mnie straszyła cc bo mała sie nie chciała obrócić... czekała tylko na opinię kardiloga :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

wszystkiego dowiem sie na następnej wizycie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: bede po badaniach kolejnych, z opinią innych lekarzy, bo ja musze rodzić na oddziale zakaźnym- mam WZW typu B :ico_noniewiem: ech... dużo tych wątpliwości...

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

01 lip 2009, 22:29

pomijam fakt iż holter wykazał tętno na poziomie 150 nieustannie przez ponad 6 godzin (to tak jakbym biegła w maratonie przez ten czas) :ico_szoking: średnie miałam około 120 a najwyzsze troszke ponad 170- skoro ja mam takie tętno w "normalnym" życiu to co będzie na porodówce przy wielkim wysiłku?
powiem Ci ze serducho to powazna sprawa..ja bym sie bała rodzic naturalnie

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lip 2009, 23:06

powiem Ci ze serducho to powazna sprawa..ja bym sie bała rodzic naturalnie
ja też sie boje ale dopiero teraz po badaniu serca
lekarz mówi ze bedzie ok bo wady zadnej nie mam... ukg wychodzi prawidłowo

on twierdzi ze jak obniżą mi puls lekami dożylnymi to bede w stanie urodzić naturalnie :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: już raz miałam stan przedzawałowy... ekg wykazało... no ale teraz tylko ten puls, jak stukilogramowy chłop prosto od kosy...

nie mam pojecia co ze mną będzie :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: okaze się po wizycie u ginki co ona o tym sądzi, nie bede sie martwic na zapas

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”