margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2009, 18:42

hello
tagar teraz to ja juz nózek nie zaciskam wrecz przeciwnie rozszezam coraz bardziej :ico_oczko: to synek taki uparciuch :ico_nienie:
heh moze uda mi sie dzis R. wyciagnąc na dłuuuuuuuuuuugi spacer po kolacji a potem przytulanko :ico_wstydzioch: ilez on bedzie mnie unikał :ico_noniewiem: :ico_nienie:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2009, 20:46

fajnie macie ze Wasi mężczyźni są w domku na noc :ico_placzek: :ico_placzek:

tak tęsknię... wiem, ze teraz wale smuty cały czas, psuje Wam nastrój na forum...
ale jakoś... nie mam sie komu wypłakać w rękaw, koleżanki nie pozwalają mi beczeć...

ide sie położyć przed tv, moze jak wsune bułeczkę dyniową z dżemem albo masłem orzechowym to mi przejdzie troszke :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
megi5566
Trzy tysiące lat minęło...

14 lip 2009, 21:15

izuś_85, mozesz walic smutami ile tylko dusza zapragnie :-)
Jest Ci ciezko i na dodatek P daleko, t zrozumiale. Najedz sie masla orzechowego, moze Ci sie poprawi humorek :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-07-14, 21:26 ]
Nie ma was... ide sie polozyc, bardzo boli mnie dol brzucha i kregoslup :ico_placzek: :ico_placzek: chyba oszaleje...
Nie chce nawet myslec jak boli przy porodzie...
aaaałłłaaa :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Tweety123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 lip 2009, 21:32

megi5566, mnie też tak czasem boli i w szyjce kłuje... dziś odkryłam, że cola stawia mnie na nogi w te upały :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2009, 23:02

izuś_85, mozesz walic smutami ile tylko dusza zapragnie :-)
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: dzięki Myszki moje... bez forum bym chyba oszalała... przynajmniej mam sie czym zająć w samotnosci...

dzis na e-dziecko..pl znalazłam wypowiedź kilku dziewczyn które też miały taką różnicę w pomiarze główki i nóżki, one miały nawet wiekszą rozbieżność bo około 6 tygodni :ico_szoking: ale dzieci urodziły sie zdrowe :ico_oczko: wiec chyba przy moich 3 tygodniach różnicy, to raczej nie bedzie nic poważnego... tylko dlaczego mnie ten lekarz tak nastraszył???

ech... bede spokojna chyba dopiero w czwartek :ico_sorki:

właśnie wyprasowałam dzisiejsze pranko Amelci :ico_brawa_01: wszystkie bluzeczki z długim rękawkiem, wyprawkę do szpitala (dwa rozmiary 52 i 56) i koszulki :ico_oczko:
takie śliczne malusie te rzeczy, w wiekszosci rózowe :-D :-D

wypiłam znów kakao, Myszka skacze :ico_oczko: :ico_oczko: a ja ide szybko pod prysznic i lece do łózeczka :-D :-D

po dzisiejszym spacerze miałam taki twardy brzuch :ico_olaboga: no i złapało mnie coś w stylu skurczy, ale jakieś delikatne takie... dziwne uczucie :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: troche mnie boli od kręgosłupa...

do sklikania jutro :-D :-D

Awatar użytkownika
megi5566
Trzy tysiące lat minęło...

15 lip 2009, 06:51

Dobry.
Witam po nieprzespanej nocy :ico_sorki: Zbieram sie na glukoze, musze powtorzyc, ze wzgledu na pierwszy zly wynik :ico_zly:

Wczoraj jak sie polozylam z bolacym brzuszkiem, tak udalo mi sie zasnac po 23.00, a obudzilam sie o 00.30 z takim bolem brzucha, jak na wielka gigantyczna @. Od razu mnie do kibelka wzielo i przejechalo po jelitach, wiec ja w strachu, ze to juz sie zaczelo :ico_olaboga: doczolgalam sie do lozka i myslalam, ze zaczne wyc.
Mialam juz dzwonic do mojego, ze chyba rodze i takie tam, gdzie moja madra glowa podpowiedzial mi, ze nie moge rodzic, bo ubranek nie mam popranych ( glupia jestem).
Potem zaczelam sie karcic, ze zamiast o dzidziusiu, ja mysle o ubrankach...
No a pochwili, stwierdzilam, ze po:
1. brzuch mi sie nie obnizyl.
2. sluz nie wypadl, wody nie odeszly, nic.
3.skurcze mialam nieregularne.
Ucieszylam sie ale zasnac nie moglam bo bol brzucha nie pozwalal a nospy nie mam :ico_olaboga:
Teraz juz mnie minimalnie boli, jak cos takiego mnie dolapie jeszcze raz to zadzwonie do gina i zapytam czy to normalne? Bo nie wiem czy to normalne??????

Awatar użytkownika
Beata_Tychy
Wodzu
Wodzu

15 lip 2009, 07:40

1. brzuch mi sie nie obnizyl.
2. sluz nie wypadl, wody nie odeszly, nic.
tym bym sie nie przejmowala
bo moj nie jest obnizony i doczytalam ze wcale nie musi opasc jesli dziecko bylo nisko zawsze to nie opadnie, ale to nie problem
a z wodami to roznie bywa bo w sumie na porodówce przebic moga
tylko te skurczxe trzebe liczyc :)
ale mam nadzieje ze przeszlo

no i ja myslalam ze sierpniowki patrzac na Lipcowki juz wszystko gotowe maja :)

wstałam sobie ze skurczem przepowiadajacym
mnie podobnie poskaładąło w łózku wiec chodze zeby to rozchodzić nie ma nastepnego wiec sie nie martwie ;)

Awatar użytkownika
olala
4000 - letni staruszek

15 lip 2009, 08:05

Nie chce nawet myslec jak boli przy porodzie...
aaaałłłaaa :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Ja o tym sobie wczoraj pomyślałam jak byłam na pobraniu krwi, bo nigdy nie bolało a wczoraj mnie zabolało i to dość mocno jak sie kobieta wkuwała. I jak sobie przypomniałam, że będą mi rózne rzeczy w żyły wstrzykiwać, nacinać krocze, może przebijać pęcherz, później zszywać to prawie słabo mi się zrobiło.

[ Dodano: 2009-07-15, 08:06 ]
a dziś mi sie śniło, że mam skurcze i będę rodzić ale obudziłam się na etapie skurczy jeszcze w domu.

[ Dodano: 2009-07-15, 08:08 ]
mnie w nocy boli strasznie z tyłu tuż nad pośladkami to chyba to są te bóle krzyżowe, co? no i strasznie w kroczu mnie boli. Jak wstaje z łózka to jak pies, musze przewrócić się na kolana i na czworaka tyłem schodze z łózka.

Awatar użytkownika
Beata_Tychy
Wodzu
Wodzu

15 lip 2009, 08:30

olala, schodze w ten sam sposób i krocze tez boli
wiec chyba wszystko normalnie :)

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lip 2009, 08:44

Witam :-D

niewyspana ze względu że pół nocy spałam z Arturem bo nie mógł sam, jeszcze mi się oczy kleją, muszę się przepłukać zaraz.

megi5566, i jak przeszło już wszystko??
mnie w nocy boli strasznie z tyłu tuż nad pośladkami to chyba to są te bóle krzyżowe, co?
słońce tak to mnie boli od jakiegoś 3-go m-ca :ico_ciezarowka: i się powoli psychicznie nastawiam na krzyżowe przy porodzie :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”