Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lip 2009, 20:28

iw_rybka, Świetne fotki. I jaki brzusio już duży :-D :ico_brawa_01:

Dziś dzidzia większość dnia była aktywna, no i mamusi kopniaczków nie żałowała :ico_oczko: dobrze, że są jeszcze takie delikatne :-)

[ Dodano: 2009-07-20, 20:52 ]
Wstawiłam aktualną fotkę, no i masakra, brzuch mi zamiast rosnąć - zmniejsza się :ico_placzek:

[ Dodano: 2009-07-20, 20:54 ]
[img][img]http://images40.fotosik.pl/161/4e079b7e8f7cdf7dm.jpg[/img][/img]

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

20 lip 2009, 22:36

Shiva, nie zmniejsza,nie zmniejsza - wyrznie widac,ze uroslo brzusio :ico_nienie: A Ty sie innymi brzuszkami nie sugeruj,mi macica rosnie i wypycha tez tluszczyk,to i brzusio wiekszy,a Ty szczuplaczek :-D

Dziewczyny prosze o klikniecie mojego menela Zbira i menelki Dziulajdy :ico_oczko:

http://change.menelgame.pl/change_please/6985408/

http://change.menelgame.pl/change_please/5895852/

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 lip 2009, 10:17

iw_rybka, datki dane :-)

Porównywałam zdjęcie z 17 tc - no i wówczas brzusio był pełniejszy. Waga też uparcie w miejscu stoi od jakichś 3 tygodni. :ico_szoking: Martwię się o moje maleństwo. Może po jutrzejszej wizycie u gina będę spokojniejsza :ico_sorki:

Dziś mamy gości więc wpadnę dopiero wieczorkiem. Miłego dnia :-)

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

21 lip 2009, 11:23

a ja się obudziłam dziś z katarem... i skąd go mam nie mam pojęcia! mam nadzieję, że to się nie rozwinie.
Shiva Ty czujesz dzidzię a martwisz się małym brzuszkiem. u mnie jest odwrotnie. ja i mój brzuch rośniemy, ale dzidziusia nie czujemy... .
u każdego jest inaczej. koleżanka, która obecnie jest w 9 miesiącu powiedziała, że w szkole rodzenia była zaskoczona różnorodnością brzuszków. kobiety mają przeróżne brzuszki pod względem kształtu i wielkości, podobno w takiej szkole ciężko się zorientować kto jak zaawansowaną ma ciążę.
a swoją drogą... jakie macie ( jeśli macie ) doświadczenia ze szkołami rodzenia, ktoś się wybiera...? ktoś już był...?
zaczęłam już piąty miesiąc :ico_tort: nie wiem dokładnie kiedy, ale dziś zobaczyłam piąte okienko więc zapraszam na tort!
mam już umówiony kolejny termin usg- 19 sierpień. za miesiąc... :ico_haha_01:
nowy lekarz zlecił mi dodatkowe badania. na HIV i żółtaczkę typu C, robiłyście te badania? pisałam o tym chyba już wcześniej, ale nikt nie odpisał :ico_placzek: może tym razem...
wczoraj wieczorkiem ruszyłam na zakupy w allegro. można tam zaszaleć. ale kupiłam tylko jeden komplecik. welurowe śpioszki z kaftanikiem w kolorze zielonym. teraz muszę poczekać na paczkę. myślę, że warto część rzeczy kupić na allegro z uwagi na niższą cenę. szczególnie tych ubranek bardziej eleganckich... hihi :-D zauważyłam, że ceny łóżeczek też są dużo niższe niż w sklepach. także łóżeczko też pewnie kupię na allegro.
miłego dnia :ico_haha_02:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

21 lip 2009, 11:23

a ja się obudziłam dziś z katarem... i skąd go mam nie mam pojęcia! mam nadzieję, że to się nie rozwinie.
Shiva Ty czujesz dzidzię a martwisz się małym brzuszkiem. u mnie jest odwrotnie. ja i mój brzuch rośniemy, ale dzidziusia nie czujemy... .
u każdego jest inaczej. koleżanka, która obecnie jest w 9 miesiącu powiedziała, że w szkole rodzenia była zaskoczona różnorodnością brzuszków. kobiety mają przeróżne brzuszki pod względem kształtu i wielkości, podobno w takiej szkole ciężko się zorientować kto jak zaawansowaną ma ciążę.
a swoją drogą... jakie macie ( jeśli macie ) doświadczenia ze szkołami rodzenia, ktoś się wybiera...? ktoś już był...?
zaczęłam już piąty miesiąc :ico_tort: nie wiem dokładnie kiedy, ale dziś zobaczyłam piąte okienko więc zapraszam na tort!
mam już umówiony kolejny termin usg- 19 sierpień. za miesiąc... :ico_haha_01:
nowy lekarz zlecił mi dodatkowe badania. na HIV i żółtaczkę typu C, robiłyście te badania? pisałam o tym chyba już wcześniej, ale nikt nie odpisał :ico_placzek: może tym razem...
wczoraj wieczorkiem ruszyłam na zakupy w allegro. można tam zaszaleć. ale kupiłam tylko jeden komplecik. welurowe śpioszki z kaftanikiem w kolorze zielonym. teraz muszę poczekać na paczkę. myślę, że warto część rzeczy kupić na allegro z uwagi na niższą cenę. szczególnie tych ubranek bardziej eleganckich... hihi :-D zauważyłam, że ceny łóżeczek też są dużo niższe niż w sklepach. także łóżeczko też pewnie kupię na allegro.
miłego dnia :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 lip 2009, 12:11

meg, z tego co słyszałam, badanie na wirusa HIV ma być w przyszłości obowiązkowym badaniem. Ale jeszcze nie jest. Póki co lekarz nie zlecił mi takich badań :ico_noniewiem: ale najważniejsze to mieć zaufanie do swojego lekarza. Może po prostu trafiłaś na bardziej skrupulatnego lekarza??
A i gratulacje 5 okienka :ico_brawa_01:
Co do szkoły rodzenia, to ja się powoli rozglądam, ale najpierw poradzę się lekarza, czy z moim problemem z szyjką jest to wskazane. :ico_noniewiem: Może jutro się spytam - jak nie zapomnę - bo ostatnio tyle mam wątpliwości. :ico_olaboga:

Szaleństwo zakupowe na allegro :-D Ja jeszcze czekam, nic póki co nie mam dla malucha, ale już niedługo wybieram się na poszukiwania :ico_haha_01:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2009, 13:03

ja na hiv mialam przy innej okazji i raczej od tej pory nie bylo mozliwosci zakazenia :ico_noniewiem: ja mam skierowanie na HBS i WR
co do zakupow to ja sie jeszcze wstrzymuje. po pierwsze cierpie na brak kasy :ico_noniewiem: a po drugie nie wiem co i ile dostane po kuzynkach i kolezankach. dokupowac bede tylko jakies drobiazgi. juz kiedys pisalam wam o stronce z pieluchami. oni teraz wprowadzili jakies niowe-bardziej ekologiczne. tylko ich trzeba duze ilosci zamawiac. a ja nie wiem ile zuzyje tych najmniejszych... :ico_noniewiem: wkleje wam linka zebyscie zerknely
http://pieluchy.net/index.php/cPath/30

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

21 lip 2009, 13:22

Shiva, oj mi się też wydaje że brzuszek masz większy
ja chodziłam i tym razem też zamierzam ale podpytam sie za tydzien na wizycie od którego tygodnia

[ Dodano: 2009-07-21, 13:34 ]
zlecił mi dodatkowe badania. na HIV i żółtaczkę typu C
ja nie

ja juz zaszalałam na allegro i mąż mnie opierdzielił ze kasy nie mamy bo za samochód przyszło, a co ja zrobię ze zamówiłam a on mi po południu rachunki poprzynosił, troche kicha ale coś sie wymyśli, a dzisiaj w szmateksie kupiłam dzidzi body fajne ze zwierzakiem w paski za 8 zl i bluzę niebieska za 5zl no i sobie biustonosz do karmienia nowy za 10

dostałam te obiecane ciuszki od męża bratowej :ico_olaboga:
kicha jak nie wiem, brudne powyciągane i chyba aż 5 śpiochów :ico_noniewiem: po tym prezencie zamówiłam za allegro 2 komplety śpiochów i kaftanów i body, jutro przyjdzie do mnie koleżanka co ma syna 3 lata może ona coś po nim ma to bym pożyczyła lub odkupiła, fajny ona też kojec miała ale typowo męski więc podpytam czy ma a jakby co zamówię u niej jak się dowiem płeć :-D

[ Dodano: 2009-07-21, 13:46 ]
syn pojechał jak na razie się trzymam bo drugie maleństwo daje znać, o 4 tak się kręciło po brzuchu że spac nie mogłam, to samo miałam z bartoszem zawsze o 3 wstawał w nocy i mnie kopał no i po porodzie to samo było jak zasnął wieczorem to o 3 jeść i dalej do 8 spał, ja chce aby 2 takie święte było :-D

byłam dzisiaj u dentysty zęba zrobić co mi się pokruszył i pierwsze co opierdziel dostałam że w kolejce stałam a w ciąży to beż powinnam :ico_olaboga: dały by mi baby co przede mna były jakbym się wepchała :-D

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

21 lip 2009, 16:21

a mnie trzeci dzień głowa boli. babcia zmierzyła mi dziś ciśnienie i miałam 90 na 55 więc jak mam się dobrze czuć...? do lekarza tylko jak idę to mam zawsze wyższe czyli dobre. adrenalinka podnosi mi ciśnienie:)
odnośnie HIV i żółtaczki to lekarz wytłumaczył mi, że przy możliwości zakażenia przez krew zawsze trzeba te badania w ciąży wykluczyć. nikt nie może być pewnym, że nie jest nosicielem któregoś wirusa... a wiedza o nosicielstwie mamy daje możliwość ochrony dziecka przed zakażeniem w czasie porodu.
moją koleżankę zakazili żółtaczką typu c w szpitalu, w czasie operacji. potem rodziła dwójkę dzieciaczków, jedno udało się lekarzom przyjąć na świat na szczęście bez wirusa, przy drugim niestety nie. także wiem, że to ważne badania.
poza tym w kwestii badań kobiet w ciąży na HIV dopiero co była kampania medialna promująca powagę tych badan. pewnie słyszałyście o tym...

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

21 lip 2009, 18:43

meg, ja nie mialam tych badan :ico_szoking:

Co do szkoly rodzenia,to my chodzilismy i goraco polecam - mnie nic nowego nie nauczyli ale dla mojego meza to byla dobra szkola: dzieki niej nauczyl sie przewijac lalke bobasa,dowiedzial sie jak sie zachowac podczas porodu ( bardzo mi pomagal,masowal plecy i caly czas dopingowal) i przede wszystkim dzieki szkole rodzenia kapie Andrzejka od noworodka do dzis, druga dzidzie tez zapowiedzial,ze bedzie kapal - bo to jedyny bliski czas dla taty i dziecka :ico_oczko: Tak tam uczyli i on zapamietal i powtarza do dzis :-D My karmimy piersia a tatusiowie kapia :-D

No i brawa za piate okienko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
iw_rybka, datki dane :-)
- dzieki :-D
a ja się obudziłam dziś z katarem
- a moze to ten katar ciezarnych,ja mam juz tak jakis czas-nic mi nie jest ale nos zapchany :ico_olaboga:

dorotaczekolada, a po Macie nie masz ciuszkow? Ja juz mam conieco i jeszcze kolezanka mi przywiozla :ico_sorki: :ico_sorki:
dały by mi baby co przede mna były jakbym się wepchała
- no wlasnie,tam nikt nie patrzy,ze ciezarna :ico_szoking:
miałam 90 na 55
- ja mam wciaz takie,kazda wizyta u gina to identyczne cisnienie :ico_placzek:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”