Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

29 lip 2009, 22:17

łóżeczko masz w paczce
no właśnie Piotr też tak mówi, więc może rzeczywiście kupimy teraz łóżeczko i później zostaną same drobiazgi do kupienia. Nie mogę się już doczekać urządzonego pokoju, a jeszcze bardziej października i małej lokatorki :-) w tym pokoju.

[ Dodano: 2009-07-30, 07:26 ]
Cześć Ciężaróweczki :-D
Ja dziś tradycyjnie nie śpię od 4.30 i tak jak wczoraj od razu po przebudzeniu herbatka z cytrynką i do tego pół bułeczki z serkiem. Więcej nie dałam rady zjeść.
Być może dzisiaj zaczniemy malować pokój Zosi :ico_brawa_01: Nie mogę się doczekać efektu końcowego.

Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

30 lip 2009, 08:07

Witam z rana.
dzisiaj zaczniemy malować pokój Zosi :ico_brawa_01: Nie mogę się doczekać efektu końcowego.
no to nie jesteś jedyna która nie może się doczekać pomalowanego pokoju. Mój musi jeszcze wycekolować cały pokój i ja zabieram się do malowania ale jeszcze trochę.
Nie mogę się już doczekać urządzonego pokoju, a jeszcze bardziej października i małej lokatorki :-) w tym pokoju.
witam w klubie ja czasami tak sobie myślę że moja kruszynka mogłaby wcześniej przyjść na świat a nie w październiku i to pod koniec.
Dobra kobietki ja się zbieram do lekarza bo dzisiaj mam wizytę na 10 ale tylko zwolnienie lekarskie L4 mi wypisze i tyle może na szybkiego sprawdzi jak się mała czuje ;-)

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2009, 08:52

Hej dziewczyny, oj październik sie zbliża wielkimi kroczkami a widze , że tu co niektórzy we wrześniu sie szykują :) U Was szał zakupów : i tak wyjdzie Wam dopiero w praniu czego brakuje a co jest zbędne, u mnie pełno rzeczy leży nieużywanych bo z listą z gazety kupowałąm a tam chyba napisali wszystko co możliwe a nie potrzebne :) A jak liczycie na to, ze dzieciaczki beda spały w innych pokojach to powodzenia, bo moze i one pretensji by o to nie miały, ale jak urodzi sie dzidzia to chce sie byc blisko niej, by w nocy słyszeć jej oddech i wiedziec, ze wszystko jest ok :) u nas Wik juz sam zaczal siadać, stoi podtrzymywany pod jedna paszke i robi kroczki, jest strasznie silny, ale prosze nie krytykowac, bo to juz zrobila na forum jedna osoba czym strasznie sie zdenerwowalam. No bo jesli dzidzia mi sama siada to co mam zrobic? przeciez nie przywiąze synka do leżaczka :ico_olaboga: Dajemy już obiadki i deserki . Ogólnie bycie mamą jest fajne i ciesze się, że już niedługo same sie o tym dowiecie. :)

Awatar użytkownika
bigottka

30 lip 2009, 09:04

ejustysia, witaj u nas ;-) Fajnie że mały sam już zaczyna siadać a to w zależności jak dziecko się czuje to samo zaczyna swoje pierwsze kroczki w siadaniu i w innych. Co za dziewczyna Ciebie skrytykowała co??? Wiesz powiem szczerze że ten pokoik co robię to ja z mężem też będziemy tam spali dopóki dziecko nie będzie w wieku przedszkolnym. Ucałuj Wiktorka od nas cioć październikowych ;-) A co do listy to ja jak na razie nic nie mam kupione bo czekam na zrobienie tego pokoju ;-) Miłego dnia kobietko i buziaczki

Awatar użytkownika
Sabcia

30 lip 2009, 09:32

witam z ranka!!!! ja od dwoch dnie wstaje o 3 nad ranem i nie moge juz spac a w ciagu dnia nie spie nic a nic a kłade sie po 22 takze sama jestem zaskoczona ale siły mam az nadmiar heheheh
magdus- ja od razu ci mowiłam ze na wrzesien wskoczysz heheheh z blizniakami tak jest ale najwazniejsze ze chłopaki rosną niesamowicie szybko a sa w dwojke jakby nie było - to naprawde superanckie wiesci :ico_brawa_01:
ejstusia- moj synek tez bardzo wczesniej siadał juz ci to pisałam jak mi karuzele z łózeczka połamał bo tak sie dzwigał skubaniec a jak miał 6 miesiecy to na nocniku siedział i tak majac 8 miesiecy juz pampersy poszły w kont :-D , a tak jak bigottka pisała to dzieciaki same wiedza kiedy sa gotowe i ty sie niczym nie przejmuj
isia- ja takie kupowanie dla dziecka i myslenie tylko o tym aby dzidzia miała mam juz po synku i tak ci zostanie :ico_brawa_01: bo to normalne ze jak mozna kupic cos bez czego sie obejdziesz to wolisz dac na malenstwo

[ Dodano: 2009-07-30, 09:34 ]
a i dzis mam ostatni dzien pracki :ico_brawa_01: i młody przyjezdza do mnie takze moge sobie juz posprzatac i poprac na wyjazd bo dzis piekne słoneczko swieci

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 lip 2009, 10:56

Czesc babeczki :-D
Ja się witam i zmykam na zakupki!!!
Być może dzisiaj zaczniemy malować pokój Zosi
super :ico_brawa_01: a Zosia będzie mieć osobny pokoik??
tam chyba napisali wszystko co możliwe a nie potrzebne
racja kochana!!! Ja już liste to 100 razy przeglądałam i za każdym razem coś wyrzucam coś dodaje a wiadomo wyjdzie w praniu!!!
spały w innych pokojach to powodzenia
u nas innej możliwości nie ma!! Mamy bardzo malutki pokik gdzie my jesteśmy a ten gdzie będa chłopaki to jeszcze mniejszy, więc będą mieć odrazu swój pokoik!!!
bo czekam na zrobienie tego pokoju
już niedługo już niedługo!!!!
dzis piekne słoneczko swieci
to dzien się pieknie zapowiada!!!

Ja stawiam :ico_tort: za skończone 29tygodni :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
bigottka

30 lip 2009, 11:27

magduś81, :ico_brawa_01: gratulacje za 29 tc ;-)
Ja jestem już z powrotem. Dostałam zwolnienie na kolejny miesiąc i przyjęła mnie bardzo sympatyczna pani doktor, lecz powiedziała od dzisiaj zero słodyczy, zero słodkich jogurtów, owoce słodkie raz dziennie, warzywa więcej ile wlezie bo powiedziała że to mi na zdrowie wyjdzie, skoro tak twierdzi to widocznie zna się na tym kobieta ;-) Jutro czeka mnie wizyta na echo serca dzidzi już się doczekać nie mogę ;-) a dopiero mam ją o godzinie 16 mam nadzieję że wytrzymam ;-)

asika82
4000 - letni staruszek

30 lip 2009, 11:31

Witam!

Magdus ale Max i Oluś juz są dużi :ico_szoking: ja myślę,ze moja Malinka to z kilogram dopiero wazy :ico_haha_01:

Sabcia piękne ciuszki :ico_brawa_01: Ja cały czas szukam kołyski i chyba dzisiaj ją kupię :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-07-30, 11:33 ]
bigottka dlaczeko zero słodyczy? Tak duzo przytyłas czy to z innych względów? Tak dopytuję bo ja nic co nie jest słodkie to nie jem :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Magda33

30 lip 2009, 12:13

a Zosia będzie mieć osobny pokoik??
tak Madziu, będzie miała swój pokoik :-D

Magduś81 :ico_brawa_01: za 29 tc

Asika82 ja też muszę codziennie coś słodkiego zjeść, jedynie na początku ciąży nie jadłam słodyczy. Jednak teraz niekoniecznie musi to być ciastko czy czekolada, może być jakiś owoc - szczególnie nektarynki i banany :-)

Awatar użytkownika
Sabcia

30 lip 2009, 12:22

Magda33, nektarynki i banany to chyba najslodsze z owocków heheheh
a co do pokoików dla dzieci to moj na poczatku spał u mnie w pokoju ale do 3 miesiaca bo tak jak ejstusia pisze cały czas zagladałam czy malenstwo oddycha bo moj mały jak sie urodził to cała noc przesypiał i to mi nie dawało spokoju - daltego teraZ KUPUJE monitor oddechu dla swojego własnego spokoju i przespanej nocy bo wiem jak mozna dostac do głowy heheheh

[ Dodano: 2009-07-30, 12:23 ]
magduś81, za 29 tydz :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”