lilo

30 lip 2009, 09:10

No ja mam wizytę 5 sierpnia,a USG tak jak Ty dopiero we wrześniu.Trzeba czekać
No i u mnie chyba tak samo - wizytę mam 10 sierpnia. Ale posłuchamy serducha, to już coś :ico_oczko:

Ja się coś marnie czuję, słabo mi, głowa mnie boli a tu człowiek w pracy....

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2009, 09:43

No i u mnie chyba tak samo - wizytę mam 10 sierpnia. Ale posłuchamy serducha, to już coś :ico_oczko:
No ja słuchałam na ostatnim USG z aparatem Dopplera.Najpierw sie wzruszylam,a potem zaczełam śmiać.Skubane tak szybko biło :ico_brawa_01: Ale teraz niestety muszę jeszcze miesiąc poczekać by zobaczyć swoją dzidzie.
Ja się coś marnie czuję, słabo mi, głowa mnie boli a tu człowiek w pracy....
Ja tak miałam wczoraj,a pod wieczór umieralam z bólu.Moj maż nadal nie pozwala mi brać paracetamolu,mimo że mam pozwolenie od gina.Ale jak mi moj m na gada to się odechciewa tych prochów.Ta migrena akurat szybko mi minęla,ostatnia trwała 2 dni.

[ Dodano: 2009-07-30, 09:48 ]
Uciekam na zakupy,bo nie mam ani jednego owocu.Wpadnę później.Na razie

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2009, 10:15

hejka

ja wlasnie wstalam :ico_oczko:
mialam jakies chore sny :ico_chory:

za oknem kiepska pogoda
planow na dzisiaj nie mam zadnych, czyli znowu nudy :ico_noniewiem:

co do usg to ja bede miala te w sierpniu(19tc) a pozniej dopiero w 32tc :ico_olaboga:
a juz sie przyzwyczailam podgladac malucha srednio co 3tyg :ico_haha_01: :ico_puknij:
ale jakos wytrzymam :ico_oczko: dobrze ze chociaz na kazdej wizycie mozna bedzie serduszka posluchac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2009, 12:40

Witam się po zakupach.Matko co za pogoda,myślałam ze przez ten upal do domu nie dojdę.Kupiłam sobie troszkę owoców,kisielki bo za mną chodzą od kilku dni,no i mięsko na obiad.Ale mam teraz lenia do sprzątania,a w kuchni bajzel jakby tornado przeszło :ico_wstydzioch: Musze się zmobilizowac
co do usg to ja bede miala te w sierpniu(19tc) a pozniej dopiero w 32tc :ico_olaboga:
No ja będę miała robione USG jako ostatnia z Was wszystkich,bo mam najmłodszą ciążę wg OM. :ico_placzek:
dobrze ze chociaz na kazdej wizycie mozna bedzie serduszka posluchac :ico_oczko:
No ja właśnie nie jestem pewna,czy będę miała taką możliwość.Mam nadzieje ze tak,boziu ale bym się cieszyła. :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2009, 13:03

geheimnis, a twoj gin ma usg w gabinecie??

mnie doluje to ze od tego 19tc bede musiala tyle czekac na kolejne usg :ico_noniewiem:

ja zrobilam obiad, dzisiaj ogorkowa :ico_oczko:
no i mialam isc do sklepu ale pada deszcz :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-07-30, 13:04 ]
najwazniejsze ze coraz czesciej i mocniej czuje ruchy maluszka :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2009, 13:17

geheimnis, a twoj gin ma usg w gabinecie??
No to wszystko jasne,nie będe sluchala serducha :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: Durny Medicover.No nic pozostaje czekać do września. :506:
mnie doluje to ze od tego 19tc bede musiala tyle czekac na kolejne usg :ico_noniewiem:
no tak,ale już czujesz ruchy dzidziolka więc możesz być dużo bardziej spokojna.Choć faktycznie od 19 do 32 tyg to sporo czekania bedzie czekać i to każdą z nas.
najwazniejsze ze coraz czesciej i mocniej czuje ruchy maluszka :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01:
gratuluję.Ale masz fajowsko,ja z moim szcześciem to pewnie dopiero w 20 tyg poczuje. :ico_olaboga:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2009, 13:20

No to wszystko jasne,nie będe sluchala serducha
nieeee, ja sie tylko tak spytalam
moja polozna tez nie ma usg w gabinecie ale taki mini sprzecik wlasnie do sluchania serduszka :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-07-30, 13:21 ]
Ale masz fajowsko,ja z moim szcześciem to pewnie dopiero w 20 tyg poczuje.
ja tez myslalam ze min do 20tc bede czekac
ale jednak nie :ico_brawa_01:
moze i ty sie wkrotce doczekasz :ico_sorki: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2009, 13:24

moja polozna tez nie ma usg w gabinecie ale taki mini sprzecik wlasnie do sluchania serduszka :ico_oczko:
Aha,rozumiem. :wpale: Do mnie to drukowanymi literami proszę bo durna baba jestem jeśli chodzi o takie sprawy. No ja nie wiem czy u mojej ginki to urządzonko będzie.Okaże się w przyszłym tygodniu.Nie nastawiam się jednak na nic

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2009, 13:28

geheimnis, :ico_sorki: ogolnie o usg sie pytalam bo chcialam wiedziec czy twoj gin ma, bo wtedy pewnie czesciej by usg robil :ico_oczko:
tak jak ja chodzilam do tego w PL to na kazdej wizycie mialam usg :ico_oczko:
ale pewnie dlatego ze prywatnie, na NFZ pewnie by tak czesto nie robil :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2009, 13:29

moze i ty sie wkrotce doczekasz :ico_sorki: :ico_oczko:
Oj jak bym chciała,wtedy może mniej głupich myśli by mi krążyło po głowie.Ale coś mi sie jednak wydaje,ze torszkę sobie jeszcze na te pierwsze ruchy poczekam.Mnie to będzie dzidzia musiała dosć mocno zdzielić kulaską,żebym uwierzyła ze to na pewno ona.Bo inaczej to pewnie będę myślała ze to praca jelit a nie mój groszek.

[ Dodano: 2009-07-30, 13:31 ]
tak jak ja chodzilam do tego w PL to na kazdej wizycie mialam usg :ico_oczko:
ale pewnie dlatego ze prywatnie, na NFZ pewnie by tak czesto nie robil :ico_noniewiem:
Ja chodzę od samego początku do Medicovera,czyli to nie jest z NFZ.Ginka mi powiedziała ze czesciej niż 3 razy USG nie ma sensu robić.Oni tam oddzielnie robią USG i oddzielnie sa wizyty na badanie ginekologiczne.
Chodzę tam bo mój mąż pracuje w Medicover i dzięki temu mamy tanszy abonament :-D (czy jak to oni tam zwą)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”