Hej!
Sporo mnie nie było, ale troche odpoczełam na wsi.
Na początek spóźnione ale szczere 100 lat dla Szymka i Kacpra
Aż trudno uwierzyć, że to już dwa lata.
Ela- co do mieszkania to ja już pisałam, ze mój mąż też ciągle wszystko sam, efekt taki, ze wszystko stoi a ja sobie nie wyobrażam mieszkania z dwójką dzieci w tym malutkim mieszkanku, ale już się nie odzywam bo się niepotrzebnie denerwuje, on się obraża a i tak nic się nie zmienia. Co do żłobka to rzeczywiście patowa sprawa, ja się boje że Tosia nie dostanie przedszkola bo ja akutar będę na zasiłku macierzyskim jak będzie składanie podań w marcu
Ostanio wyczaiłam, że w nowych blokach otwierają niepubliczne przedszkole, oferte mają fajną, pod koniec sierpnia są dni otwarte to sobie podejde i na wszelki zaklepie miejsce, nie ejst jakieś tanie bo 400zł plus jedzenie ale lepsze to niż nic.
ANita- trzymam kciuki za rozmowe.
Aga- niestety nie dostałam od ciebie smska ale pewnie byłaś zajeta. Ja zabrałam Tosie we czwartek do Rabkolandu ale nie miałam dostępu do netu i nie miałam twojego numeru tel. Ale teraz już sobie zapisze, do momentu jak znów mi się skasuje lista kontaktów, bo ja mam takiego pecha.
Powiem wam, ze dziś w pracy myślałam, ze umre tak mi było duszno, słabo i jakos nie mogłam oddychać, daje mi ta ciaza siewe znaki, oj daje, w tym tygodniu do Tosi przychodzi niania, jeszcze są na polu, ja sobie wyszłam troche wczesniej bo na tej psychiatrii to nie ma co robić. Mam mega wielką myślenice bo umowa mi się kończy w październiku, a nabory na specke są w listopadzie i moge się nie wyrobić przed porodem z nową umową, pomijając fakt, że moge inie dostać zdolnosci do pracy w 9 miesiącu i chyba szykuje mi się rok przerwy
No nic to, we wrzesniu jestem umóiona na rozmowe zordynatorem tym co mi obiecał miejsce i zoabczymy co powie na moją ciąże.
A Tosia coraz więcej gada, czasem idzie boki zrywać ostatnio jej ulubione powiedzenie to jak się na nią denerwuje mówi :koniec świata z tosią"- usłyszała to od babci i teraz powtarza :) do tego sporo śpiewa ,a ponieważ pamięta tylko kawałki tekstów to dorabia sobie śmiesznie fragmenty, ulubiona piosenka to pan tik tak.