Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

03 wrz 2009, 08:59

Dzień dobry :ico_ciezarowka:
Ja też na chwilke tylko wpadam się przywitać bo dzisiaj mam dzień z cyklu nie ruszaj mnie bo gryze :ico_wstydzioch: wczoraj wieczorem dostałam ataku złości i jeszcze mi nie przeszło.
Nie mogłam spać więc pewnie zjem śniadanko i pójde spać.
No ale na poprawe samopoczucia ide dziś do fryzjera, mam nadzeje że mnie dobrze wyymasuje!!
WPadne wieczorkiem zobaczyć co tam u was na wizytach ile ważą wasze niuniulki :-D

Miłęgo dnia babeczki

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

03 wrz 2009, 09:48

Magduś81 mam nadzieję, że zły humorek szybciutko minie :-)

Właśnie się zmierzyłam w pasie i schudłam chyba trochę, bo ostatnio miałam 110 cm, a dziś mam 108 cm :ico_noniewiem: Fakt, że ostatnio ograniczyłam słodycze na rzecz owoców i warzyw, więc może to przez to :-)

Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

03 wrz 2009, 10:29

Witam
Wysłałam zdjęcia Iduni na meila tym których adresy miałam jak ktoś chętny to prosze podajcie swoje adresy :-)
Magda33, - a może brzuszek już troszke się obniżył i dlatego tertaz wyszły inne pomiary ?
magduś81, - fryzjer zawsze poprawia humor :-) już niedługo i dzidziunie będą z Tobą świetnie napewno już się cieszysz co ?
Oj wydaje mi się że wasze niunie w brzusiach więcej będą ważyły niż moja Idunia już teraz tu na zewnątrz :-)

Awatar użytkownika
bigottka

03 wrz 2009, 10:33

edulita, kochana ale najważniejsze że masz Idunię już w domku i jest ok i że nie musisz jeździć do szpitala. Pozdrowienia dla niuni i buziaczki dla Was.

[ Dodano: 2009-09-03, 10:38 ]
Focie śliczniutkie a Idunia taka słodka a jakie minki normalnie stroi najlepsza fotka jak małą się przeciąga i taka dużutka jest :ico_brawa_01: śliczności a Nikola jaka księżniczka :ico_brawa_01:

asika82
4000 - letni staruszek

03 wrz 2009, 11:02

Witam!

?Magdus pieknie chłopcy rosna :ico_brawa_01: Jejku już za 2 tyg do szpitala :ico_szoking: jak to zleciało :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
magdus pokaż nam brzuszek czy duży, czy widać ,ze tam nosisz 4 raczki i 4 nóżki :-)

bigottka, magda czekamy na relacje z wizyt

edulita jak malutka zachowuje się w domku, napisz jaka jest i jak siostra ją przyjęła.

Sabcia jak synek, wycałowaś już i wyściskałaś starszaka :ico_oczko:

Magduś ja tez dzisiaj :ico_zly: przez mojego męża :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
edulita

03 wrz 2009, 11:14

asika82, - Ida jest grzeczniuitka śpi i je pierś na żądanie i ogólnie żadnych problemów nie mamy. Wieczorkiem ostatnie karmienie 24 i idzie spać a budzi mnie na 6-7 na kolejne karmienie :-) w ciągu dnia je co 2,5 godziny chodzi jak zegareczek. Spacery całe przesypia, nie płacze i często się uśmiecha - jak narazie wszystko bajka. Za to aby nie było zaróżowo Nikola odstawia rano cyrki bo zaczeła chodzić do przedszkola i rano prosi aby jej nie zawozić :ico_placzek: ale póżniej jak już zostaje to bawi się ładnie :ico_noniewiem: zobaczymy jak ja długo wytrzymam jej płacz przed przedszkolem mam nadzieje że to minie bo mi serce pęka jak patrze na tą moją płaczke :ico_noniewiem:
Nie denerwujcie się kochane - złość piękności szkodzi :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Królik
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

03 wrz 2009, 12:12

Cześć wszystkim pażdzierniczkom ;0
Mam na imię Ewa i mam termin na 11 października. Do tej pory pisałam na innym forum, ale kiedy jest się ignorowanym to szkoda na darmo "strzępić język"...:( Mam nadzieję, ze to forum jest inne, a przynajmniej towarzystwo i spokojnie i bez nerwów będę mogła doczekać razem z Wami tego wielkiego dnia i razem z Wami będę przeżywać Wasze rozwiązania ;)
Dodam tylko, ze ja sama też jestem z października, a moja mama miała identyczny termin porodu, co ja, tylko że ja się urodziłam 8 ^^
Pozdrawiam wszystkie mamusie ;)

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

03 wrz 2009, 12:44

No i mój cudowny humorek się poprawił :-D poszłam do sklepu dziecięcego i kupiłam pare pierdułek :ico_brawa_01: butelki i jakieś tam jeszcze cośki i już mi lepiej!!!!
przez mojego męża
ja też przez niego!!!!

Magda33, mi też nie przybywa w pasie już tak bardzo tylko brzuchol mi się rozszerza na boki a poza tym już się obniżył!!!
fryzjer zawsze poprawia humor
o tak tak tak!!!
A zaraz śmiagam na maila zobaczyć maleńka Idunie!!!!!!!
magdus pokaż nam brzuszek czy duży, czy widać ,ze tam nosisz 4 raczki i 4 nóżki
jak wyjde od fryzjera to zrobie sobie zdjęcia na ryneczku wrocławskim i wkleje :ico_brawa_01: przynajmniej będe wygądać jak człowiek a nie jak jeden wielki odrost!!!!
Sabcia to chyba zapomniała o nas :ico_oczko: pewnie się naceszyć synkiem nie może!!!!
Cześć wszystkim pażdzierniczkom
witamy nową październikówke :ico_brawa_01: serdecznie zapraszamy i czuj się od perwszego postu jak u siebie :-D to forum jest superowe a babeczki są jeszcze bardziej superowe!!!!!!!!!!

[ Dodano: 2009-09-03, 12:45 ]
Acha no i stawiam :ico_tort: za skończony 34 tydzień :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-09-03, 12:47 ]
Królik, no i ciesze się że wreszcie kolejny chłopak :ico_brawa_01: bo październik został opanowany przez babiniec!!!! Tylko ja i Wiola się wyłamałyśmy no więc bardzo się ciesze!!!!!

asika82
4000 - letni staruszek

03 wrz 2009, 13:05

Witam serdecznie królika :-) :-) :-) :-)

Widzę,ze Mareczek ma być , tak na imię ma mój mąż :ico_oczko: Jak chłopaczek rosnie, spokojny jest czy rozrabiaka. Moja Malinka ostatnio spokojniejsza i więcej spi tylko czuła jest bardzo. Kazde moje z boku na bok to ona tez musi się przekrecić :-)

Edulita super,ze Idka taka grzeczniutka i ładnie śpi w nocy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a Nikola popłacze , popłacze i da spokój , wszystkie dzieciaczki przechodzą kryzys pójścia do przedszkola wiec wytrwałości i ciepliwosci Ci zyczę.
A dlaczeko na forum Idki nie pokazujesz tylko na maila?

Magduś w takim razie czekamy na fotki brzuszka z ładną fryzurką. Ja idę też na odrosty 16 września i potem mam zamiar zrobić sobie takie bardziej artystyczne fotki z :ico_ciezarowka: bo to pewnie ostatnia moja ciąża wiec chcę na pamiątkę.

[ Dodano: 2009-09-03, 13:06 ]
królik zbliża się Twoja rocznica slubu :-)

Awatar użytkownika
Królik
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

03 wrz 2009, 13:11

Królik, no i ciesze się że wreszcie kolejny chłopak :ico_brawa_01: bo październik został opanowany przez babiniec!!!! Tylko ja i Wiola się wyłamałyśmy no więc bardzo się ciesze!!!!!
hehe, trzeba podtrzymać rodzaj ludzki - ktoś za kilkanaście(choć może lepiej kilkadziesiąt - ale co by nie przesadzić z wiekiem!) lat będzie musiał płodzić kolejne pokolenia, nie?:D
A tak poza tym - macie jakąś listę - spis - mamusiek z października? Tak aby mieć właśnie wgląd na to, ile nas jest, na kiedy terminy, chłopca czy dziewuszkę rodzimy, jakie "gabaryty" dzidzi osiąga po porodzie? Cokolwiek?
Acha no i stawiam :ico_tort: za skończony 34 tydzień :ico_brawa_01:
gratulacje - już tak niewiele zostało ^^

A ile już Was urodziło? Bo o jednej osobie coś mi w oczach zaświtało, choć przyznam, ze ciężko by mi było nadrobić te wszystkie miesiące, kiedy Wy się poznawałyście... (trochę tych stron jest :P Nie starczy mi czasu do października, aby to nadgonić xD)
Co Wam jeszcze brakuje do kompletu dla dzidzi?:)

[ Dodano: 2009-09-03, 13:24 ]
Witam serdecznie królika :-) :-) :-) :-)
a dziękuję i witam również ^^ Miło mi.
Marek jest "ułożonym" dzieckiem, jak się śmieją niektórzy - jak ja śpię, to i on śpi - rano też mi daje pospać tyle, ile ja chcę (raczej mój pies jest tym, który zrywa z łóżka). Daje popalić np jak ja spaceruję - czyli taki "wywrotowiec" i robi to, co mamusia :D Tyle tylko, ze ja jestem bardzo niską osobą i dobrze rozwijający się synuś jest duży, jak na moje gabaryty (pomijając te wszerz, bo tych w nadmiarze :D), co owocuje w ucisk na wątrobę tak dokuczliwy, ze w tej chwili nie mogę już leżeć na prawym boku, ani siedzieć za długo, bo ból jest nie do zniesienia...:( Ale nic nie przyćmi radości matki odliczającej już dni do przytulenia swojego maleństwa :*
królik zbliża się Twoja rocznica slubu :-)
a no właśnie... u jest "problem", bo nie mamy z mężem pojęcia co sobie sprezentować na tą rocznicę... Brak jakichkolwiek pomysłów. Chcieliśmy wygrawerować sobie jakoś obrączki, ale to cenowo drożyzna (2zł od znaku) i w sumie takie....hmm... dziwne. Kolejnym pomysłem jest jakiś srebrny dodatek - dla mnie zawieszka na łańcuszek, dla męża jakaś bransoletka (choć normalnie nie chodzi), ale nie wiem, czy i to wypali... Teraz pieniążki przydadzą się na inne cele. Macie Wy jakieś pomysły? Coś symbolicznego, niedrogiego...

Ja teraz uciekam zrobić w końcu pizzę, bo się szykuję od rana do zarobienia ciasta, ale a to książkę poczytam jeszcze, a to z psem byłam na spacerze, a to jeszcze kawkę wypije... Ale tym razem uciekam, a później do rodziców pograć z babcią w chińczyka, co by jej smutno nie było :D Mąż w pracy, więc co będę sama siedziała cały dzień... Odezwę się wieczorkiem. Miłego popołudnia życzę wszystkim ;)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”