Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

07 wrz 2009, 20:34

oczywiście postaram się kramić jak najwięcej cycem
no niestety kobietko Ty będziesz musiała na dwa fronty i cycuszki jechać z dwoma głodomorkami ;-) ale dasz sobie radę zobaczysz ;-) kurczę jak chciałabym już małą tulić w ramionach bo dzisiaj to normalnie znęca się nade mną i cały czas w żebra dostaję raz tak dostałam że mi łzy poleciały z bólu ;-) no oczywiście w tym momencie z moją mamą rozmawiałam może dlatego tak oberwałam żeby przypomnieć że niunia też jest ;-)

Awatar użytkownika
Sabcia

07 wrz 2009, 20:34

czy tu jeszcze ktos zaglada

Awatar użytkownika
bigottka

07 wrz 2009, 20:37

Sabcia, a nie widać ;-) ja tutaj cały czas piszę ale czasami zdarza mi się samej do siebie coś mówić ;-)

Awatar użytkownika
Królik
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

07 wrz 2009, 20:55

Królik pisałaś,że mąż musi się wyspać bo pracuje :ico_haha_01: śmieszy mnie to bo ja cały czas pracuję i tylko 2 tyg po porodzie nie pracowałam więc też powinnam się wyspać a niestety maluch chce jeść w nocy też.
no nie wiem, ja tam mojego rozumiem - jest ochroniarzem w markecie i pracuje po 14 godzin dziennie w systemie "grafikowym" (czyli nie rzadko ma dwa dni do pracy i jeden wolnego i znowu). Wstaje o 5, kładzie się przed 24 (bo w domu jest o23). Później musi być całkowicie przytomny, bo nie raz przy gorszym samopoczuciu (nawet spowodowanym zalążkiem choroby, czy bólem głowy - niekoniecznie niewyspaniem)można "oberwać po ogonie". Moim zdaniem i tak tam ochroniarze mają za dużo obowiązków - wychodzi na to, ze muszą mieć oczy dookoła głowy i zajmować się kilkoma rzeczami na raz (bo na linii kas jest tylko jeden, a ten sam musi obsługiwać przy zwrotach, odprowadzać i przyprowadzać kasjerki, itp).
to jest ten mój kocyk
widać, ze jest porządny. Bardzo fajny.
postaram się kramić jak najwięcej cycem ale czytałam że bliźniaki to się dokarmia!!!
jak są głodomory, to pewnie tak ^^ Ale też zależy, ile będziesz miała pokarmu. Mój mąż jest bliźniakiem i teściowa karmiła ich i jeszcze dokarmiała swoją półtoraroczną córę i mówi, ze spokojnie jeszcze mogła by kilkoro dzieci wykarmić :D

[ Dodano: 2009-09-07, 20:58 ]
czy tu jeszcze ktos zaglada
ja też zaglądam, tylko czasem, jak zacznę pisać, to przybywa kolejnych postów, bo ja w międzyczasie jeszcze robię 20tysięcy innych rzeczy xD I jakoś tak wychodzi :-D
w tym momencie z moją mamą rozmawiałam może dlatego tak oberwałam żeby przypomnieć że niunia też jest ;-)
to tak, jak mnie mój niuniek przypomina, ze jest ważniejszy niż jakaś tam książka o smokach ^^

[ Dodano: 2009-09-07, 21:03 ]
bigottka, muszę zapytać, bo spać nie będę mogła. Męczy mnie to od początku, jak zobaczyłam Twój podpis, a ostatecznie mnie zaskoczyło, kiedy podobny widziałam u innej osoby w zupełnie innym temacie, w którym się nawet nie udzieliłam(o ile dobrze pamiętam). Chodzi o to:
Witaj Królik ;-)
czy mam się czuć wyróżniona, czy mam porzucić wygórowaną samoocenę i pogodzić się z myślą, ze chodzi o jakiegoś innego Królika?? :065: :559:

Awatar użytkownika
wiolaw

07 wrz 2009, 21:22

ja też jeszcze na chwilke wpadłam , bo mąż wrócił z pracki i mam neta :ico_oczko:

asika82 kocyk bardzo fajny , jak bym nie maiła to bym taki sam zakupiła , ale niestety mam kocyki , jedynie dokupię jeszcze taki mały w H&M, bardzo dobry jakościowo, bo znajome mają więc sprawdzone :ico_haha_02:

samopoczucie mi się nie poprawiło , ale widać tak musi być :ico_zly:

Awatar użytkownika
Królik
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

07 wrz 2009, 21:59

Oki, widzę, ze śpiochy chyba poszły spać, bo cisza nastała straszna... To i ja idę z psem porzucać mu piłkę na Urząd Miasta (to najlepsze miejsce i pora - pusty parking i diabeł może się wyszaleć ^^)

Kolorowych snów dziewuszki :zzz:

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2009, 22:51

Sabcia, ja zaglądam a jak Ci nudno tu samej to nie wiesz gdzie majówki? :-D

bigottka, dzięku :) Nawet nie wiesz jak ten ostatni miesiąć zleci :ico_olaboga: ja pamiętam jak się turlałam do sklepu na kilalka dni przed porodem :) A teraz wik już duży facet :) Co do butelek - większych niż 150 ml nie kupuj, nie opłaca się bo co 3 miesiące trzeba i tak wymienić a ja Wikowi dopiero od tygodnia daje 180 ml i potrzebna byłą większa, no i jak juz któras by karmmiła butelką - to jedna nie wystarczy - minimum 3 - dla własnej wygody :-D :-D :-D :-D :-D a no i współczuje bo najgoeszy to był po 2 tygodniach ból sutków jak mi synuś łapał i zaczynał ciągnąć to płakałam :-D a jak za dużo mleka miałąm to ręczniki wrzatkiem zalewałam i przykładałam taki bó no, ale co ja tam będę Was pocieszać :-D

wiolaw, ty chyba o kombinezonikach pisałaś :) Ja Ci napisze, że Wik od 1,5- 2 miesięcy w rozmiarze 68 chodzi - co prawda moze dla noworodka trocheprzy duży, ale obawiam się ze jak kupisz 62 cm to nie wystarczy na całą zimę - lepiej początkowo za duży nosić niz potem bedziesz musiałą dokupić , jeszcze tez są takie fajne śpiworki na zime i one juz są bardziej uniwersalne jesli chodzi o rozmiar, bo fakt drogie te sprzety są a dzidzia szybko rośnie :)

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

08 wrz 2009, 06:56

Cześć :ico_ciezarowka:
chyba drugą noc jestem w miarę wyspana, ale przestałam drzemać w dzień i kładę się spać później niż zwykle. Obudziłam się tylko na chwilkę, bo wczoraj sporo chodziłam i w nocy bolało mnie spojenie łonowe i nie wiedziałam już jak mam się położyć. Dopiero poduszeczka między nogami pomogła :-D
Oczywiście wczoraj nie zaczęliśmy malowania, bo odbieraliśmy łóżeczko i materac, przy okazji kupiliśmy wanienkę i pojechaliśmy też na zakupy spożyczywcze, a w domu byliśmy po 2-ej, więc późno już było na malowanie. Dziś jednak powinniśmy zacząć. Już się nie mogę doczekać gotowego pokoju. :-)

Awatar użytkownika
Sabcia

08 wrz 2009, 08:29

Witam z ranusia!!!! ja juz tez jestem wyspana, wczoraj byłam u połoznej no i ona z samego ogladania mnie stwierdziła ze wysle mnie na badanie cukru :ico_zly: to juz 3 raz bedzie co oni powariowali - ostatnio byłam 2 tyg temu, chca sie doszukac czegos na chama czy jak?
Magda33, mnie spojenie łonowe boli wieczorkiem od samego poczatku ciazy nie mowiac juz przy zmianie pozycji w nocy, ale w ciagu dnia rowniez sie pojawia - ale co to za bol przy tym co nas czeka juz niebawem
Dzis na obiadek robie misko z sosem dla chłopaków a ja mam kalafiorek :-D

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

08 wrz 2009, 08:55

Witam!
No juz lada chwila i bedziecie tulic swoje skarby :ico_oczko: :ico_brawa_01: ejustysia, Ale cudna ta twoja dzidziunia a jak slodko umorusana :-D co takiego pysznego jadla?

wiecie kochane zagladam sobie co jkis czas i przypomina mi sie jak o tej porze tez juz z niecierpliwoscia oczekiwalam na Vivule a teraz juz powoli sama kroczy ja ten czas leci Trzymam caly czas za ws kciukaski o szybciutkie i latwe porody :ico_sorki:
Milego dzionka zycze

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”