Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

10 wrz 2009, 17:05

Magda33, no właśnie się zastanawiam który sobie zakupić bo nie mam żadnego a jednak jakiś trzeba zakupić więc jutro z moim się przejdę i chyba kupimy a powiedz mi jeszcze jaki najlepiej rozmiar??

asika82
4000 - letni staruszek

10 wrz 2009, 17:13

dzięki za rady chorobowe :ico_oczko:
ciasto z jabłkami
jejku jak ja bym takie zjadła :ico_wstydzioch:

bigottka fajny jest ten śpiworkowaty bo dzidzia i tak długo ma nózie podkurczone więc jej wygodnie. A ten pierwszy też ok bo odpinane butki i dobrze się rozpina więc oba trafne :ico_oczko:

poprasowałam trochę ubranek malutkiej. samych body mam 48 sztuk na 0-3 miesiąca. :ico_haha_01:

[ Dodano: 2009-09-10, 17:14 ]
jaki najlepiej rozmiar?
rozmiar rozmiarowi nie równy. Ja pamietam miałm kombinezon na 62 cm a był jak na 74.
Ale taki 68 powinien byc ok. Ja bym wzieła ten śpiworek :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Sabcia

10 wrz 2009, 17:15

magduś81, ja mysle ze jednak jestem do przodu o te dwa tygodnie tak jak mi lekarz wyspiewał na ostatnim usg takze byłoby juz teraz prawie 36 tydz
wrociałam własnie z synkiem ze szkoły no i po drodze miałam masakre najpierw stanełam jak wryta a potem zlamalo mnie z nog taki bol w kregosłupie znowu tak jak na @ ale tym razem az do przesady, przykucnełam na chwile i potem wstac nie mogłam w koncu jak sie pozbierałam to było juz lepiej z kazdym kolejnym krokiem, teraz leze i ledwo zyje zobaczymy co bedzie dalej
A co do tego mverzenia metrem to sie dowiedziałam ze w naszych tyg mierzy sie jakies 12 cm powyzej pepka do spojenia łonowego jezeli jest powyzej 35 cm to dzidzia jest donoszona a u mnie od pepka do blizny po cesarce a nie spojenia łonowego mam 40 cm :ico_szoking: takze jakbym zmierzyła tak jak mi podalv to mam grubo po 50
bigottka, u mnie wyskoczył jakis bład - wejde jeszcze raz

[ Dodano: 2009-09-10, 17:19 ]
bigottka, ja miałam u synka taki worek kombinezon ale długo w nim nie polatał tylko miesiac a potem i tak przeszlismy na normalny, ja juz wczesniej pisałam ze 68 roz jest ok ale to juz sama musisz zobaczyc jaki duzy jest bo ja tez mam 68 a synek go załozył jak miał rok dopiero

[ Dodano: 2009-09-10, 19:13 ]
DZiewczynki ide sie połozyc wrociłam własnie z wc i znowu sama woda grrrr a kregosłup nawala jeszcze bardziej - ide spac moze przespie ten bol - do juterka mam nadzieje

Awatar użytkownika
bigottka

10 wrz 2009, 20:20

No ja jednak zdecydowałam że jak kupię kombinezon to nie ten z workiem bo jednak ciężko mi będzie zapiąć niunię w foteliku samochodowym i nosidełku tylko jeszcze poczekam na urodzenie małej i zobaczymy bylebym za małego nie kupiła.
Dobra ja też uciekam spać bo mi się oczy zamykają i co do bólu to witam w klubie bo jak wracałam z zakupów to musiałam też na chwilkę przystanąć tak mnie zaczęło pobolewać w dole.
ja mysle ze jednak jestem do przodu o te dwa tygodnie tak jak mi lekarz wyspiewał
to witam w klubie bo po ostatnim usg mi lekarz powiedział że w sumie nie jestem w 33 tygodniu tylko prawie w 35 ;-) więc widzę że nie jestem sama ;-)

asika82
4000 - letni staruszek

10 wrz 2009, 20:42

nie jestem w 33 tygodniu tylko prawie w 35
ale to nie jest wcale tak. Usg oblicza termin porodu czyli tygodnie według wagi dziecka. Najpewniejsze jest pierwsze USG bo po 12 tyg to dziecko róznie przybiera w zależności od tego jakie ma geny.
Mi ostatnio też wyszło,ze jestem o tydzień dalej ale tak wcale nie jest. Na przykład Antka z ostatniego usg powinnam urodzić 25 marca a z pierwszego usg 9 kwietnia a urodził się 11 kwietnia. Duzy był i to dawało wcześniejszy termin.

Nakupiłam leków i będę się kurować bo coraz gorzej się czuję.

Awatar użytkownika
bigottka

10 wrz 2009, 20:59

asika82, no ni z pierwszego usg jak byłam w 7 tygodniu to pokazało na 8 t i jakiś tam dzień nie pamiętam. I w sumie ostatnio mam takie dziwne przeczucie że nie będę tak długo chodzić więc przygotowuję się w razie czego ;-)
Nakupiłam leków i będę się kurować bo coraz gorzej się czuję
to nie dobrz że Ciebie to choróbsko dopada :ico_nienie: :ico_nienie:

asika82
4000 - letni staruszek

10 wrz 2009, 21:01

więc przygotowuję się w razie czego
no jasne, tak czy inaczej pora już na nas
to nie dobrz że Ciebie to choróbsko dopada
strasznie zła na to jestem :ico_zly:

Awatar użytkownika
bigottka

10 wrz 2009, 21:04

strasznie zła na to jestem :ico_zly:
no niestety pewnych rzeczy się nie da przeskoczyć bo jak dziecko chore w domu to zaraża resztę rodziny niestety.
tak czy inaczej pora już na nas
no a po dzisiejszym bólu to normalnie się przestraszyłam i myślałam że urodzę na ulicy czułam się tak jakbym świeżo co na koniu jeździła i zdecydowanie za długo :-/

Awatar użytkownika
madzulla
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

10 wrz 2009, 22:21

Witajcie brzuchatki oj dlugo mnie nie bylo ale caly czas sledze co piszecie nie jestem z natury gaduła wiec malo sie udzielam na forum powoli zbliza sie czas na ktory tak bardzo czekamy dopiero co wypatrywalismy serduszka na monitorze potem pierwszych ruchow a teraz juz czekamy kiedy zobaczymy nasze malenstwa dziewczyny boicie sie porodu bo ja jakos ostatnio zaczynam i to niezle miec stracha :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

11 wrz 2009, 07:14

Witam raniutko,
madzulla no w końcu, bo już się nieźle martwiłyśmy o Ciebie łobuzie jeden :ico_nienie: ja mam małego pietra przed porodem, ale w sumie, to już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę małą i przytulę :-)

Dziś od 3 - ej nieźle dała mi popalić, kopała po żebrch ile się da. Przestała, gdy zjadłam mały kawałeczek ciasta :-D ...chyba głodna była...

[ Dodano: 2009-09-11, 07:16 ]
coś mnie dzisiaj dziwnie kłuje w okolicach pępka, szczególnie jak chodzę albo przewracam się na drugi bok podczas leżenia :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”