Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

13 wrz 2009, 20:47

Wczoraj wieczorem nie wytrzymałam i zjadłam dodatkową kanapkę ok 1, mimo ze nie powinnam. Ale myślałam ze z głodu padnę.
Shiva nie przejmuj się, na zdrówko niech pójdzie Twojej Justynce ta kanapka i Tobie :-)

Moja mama i teściowa bardzo zdziwnione że teraz glukozę się pije i że tyle badań. One z nami w ogóle takich badań nie przechodziły.
Wypróbujesz potrawy i będzie dobrze :-)

Ja dziś po wielkich zakupach dostałam bóli brzucha ale poleżałam trochę i jest dobrze. Natomiast nauczka dla mnie :ico_nienie: muszę się oszczędzać za względu na dobro Piotrusia pomimo iż wydaje mi się że czuję się ok i siły mam.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

13 wrz 2009, 21:57

A my wlasnie wrocilismy z Sopotu,bylismy u rodzicow cale dwa tygodnie :-D Bylo super,zaliczylismy ZOO,oceanarium,rejs promem,kilka imprez i odwiedzin u znajomych :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 wrz 2009, 22:47

iw_rybka, witaj :ico_brawa_01: Miło Cię widzieć :ico_haha_02: Super, że wyjazd się udał :-D

anusiek, Ty się kochana oszczędzaj :ico_nienie: Czasem trzeba przystopować i takie długie zakupy rozłożyć na dwa razy.

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

14 wrz 2009, 11:32

Hejka:)

Ale się rozpisałyście przez weekend, ja tradycyjnie byłam na weekend w naszych rejonach, uwielbiam to: góry, świeże powietrze, beztroska i pyszności przygotowane przez mamuśki...mniam :ico_haha_01: Niestety teraz chyba pojadę dopiero na 1 listopada, bo coraz ciężej mi wysiedzieć w aucie (bóle kręgosłupa).

Siva, życzę powodzenia przy stosowaniu diety, początki zawsze są trudne, miejmy nadzieję, że będzie wszystko dobrze

Ja podobnie jak Monika 25 mam ostatnio fioła na punkcie słodyczy (a wcześniej nie przepadałam zbytnio), trzeba to zmienić, bo w przeciągu ostatniego miesiąca przytyłam 4 kg :ico_szoking:

meg, trzymam kciuki, żeby było dobrze z nerkami.

dorotaczekolada, fajnie, że udało się przesunąć termin płatności :-)

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 wrz 2009, 15:57

Mam już serdecznie dość tego wszystkiego :ico_placzek: :ico_placzek: Co bym nie zjadła, to cukier skacze. Dziś od rana po każdym posiłku jest ponad 140, mimo że naprawdę stosuję się do zaleceń lekarza. :ico_placzek:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

14 wrz 2009, 16:48

Shiva, może udaj się jeszcze raz do tego lekarza. Może oprócz diety potrzeba czegoś jeszcze :ico_noniewiem: trudno powiedzieć nie znam się. Lekarz powinien zaradzić...coś podpowiedzieć...
Nie załamuj się :ico_nienie: nie wolno.
Działaj, idź po poradę jeśli trzeba.
Chciałabym Ci jakoś pomóc... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
inia1985

14 wrz 2009, 18:00

Shiva, rzeczywiście powinnaś być w stałym kontakcie z lekarzem, zobaczymy co on powie na ten dość wysoki cukier

anetka607

15 wrz 2009, 09:36

Shiva, idx jeszcze raz do lekarza i daj nam znac

ja wczoraj byłam na wizycie, oczywiście mam leżeć, ale ile można juz wszystko mnie boli :ico_zly: do tego dostałam skierowanie do szpitala ale nie idę, strasznie mnie krzyż bolał 2 dni i ona myślała że to mogą byc nerki ale wzięłam paracetamol wczoraj i dzisiaj i jak na razie lepiej więc chyba mnie gdzieś podwiało, albo od tego leżenia :ico_noniewiem: no i nigdzie nie idę, za ok tydzień mam zrobić cukier obciążenie 75 i odczyn coombsa, na samą myśl o wypiciu glukozy jest mi niedobrze

anusiek, zamówiłam kocyk, śpiworek i rożek, 3 w 1, takie jak ty,( tak mi się wydaje że ty nam pokazywałaś) i jest naprawde super taki mięciutki

mój syn chory wczoraj byliśmy u lekarza ale to tylko jego astma nawrót więc same sterydy pomogą i do szkoły może chodzić, już myślałam że jakieś zapalenie oskrzeli dostał tak się dusił, dostał leki na całą zime i tak nam się udało że jedna apteka ma promocje i za te leki co placilismy prawie 40 zł mieli po 1 zł, w szoku byłam i zrobiliśmy sobie zapas, sama lekarka nam dała namiary na tą aptekę, bo ja raczej ją omijam z daleka bo inne leki ma drogie :-D

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 wrz 2009, 11:56

witajcie.
Po wczorajszym apogeum, gdzie cały dzień cukier miałam ponad 140, a wieczorem ponad 160 dziś rano poszliśmy do lekarza. Nabiegałam się od gabinetu do gabinetu : 3xlekarz, 2xpielęgniarka i 1 dietetyczka. Ostatecznie gdy pani doktor miała pewność, że moja dieta jest w porządku (mam tylko częściej jeść - bo straciłam przez te kilka dni 1 kg), zdecydowała na włączenie insuliny :ico_szoking: No i tak od dziś nie dość, że mam dietę, muszę się kilka razy częściej kłóć w palec do pomiaru cukru, to jeszcze 3 razy dziennie przed głównym posiłkiem insulina w nogę. :ico_olaboga: Poza tym jestem wykończona, całe spojenie mnie boli, dół brzucha, krocze :ico_szoking: Myślałam, że na te 4 piętro się nie doczłapię. Za dużo łażenia - w końcu już mija 12 tygodni mojego leżenia w łóżku :ico_szoking:
Podsumowując - może i dobrze się stało, że mam brać tą insulinę - będę spokojniejsza psychicznie, a dietę i tak muszę trzymać.

anetka607, wiem że jest Ci ciężko leżeć, ale zobacz - już zaczęłaś 7 miesiąc (za co ogromne :ico_brawa_01: ) tak niewiele zostało. Trzymam kciuki za wytrwałość i oby te bóle szybciutko przeszły :ico_sorki:

anusiek, inia1985, dzięki dziewczyny za wsparcie :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

15 wrz 2009, 12:12

anusiek, inia1985, dzięki dziewczyny za wsparcie
nie ma za co. Szkoda, że nie można zrobić czegoś więcej.

Mam nadzieję, że po insulinie się poprawi :-) A teraz sobie odpoczywaj bo i tak się nabiegałaś.

anetka607, oby Ci te bóle przeszły. Będziemy trzymać kciuki za wyniki z glukozy. Weź ze sobą cytrynę. Ja dodatkowo zapijałam wodą. Dasz radę.
anusiek, zamówiłam kocyk, śpiworek i rożek, 3 w 1, takie jak ty,( tak mi się wydaje że ty nam pokazywałaś) i jest naprawde super taki mięciutki
Cieszę się, że zakup udany. To ja pokazywałam, że zamówię coś takiego :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”