matikasia, to co mój nmąz tudiuje to jest Polski Uniwersytet Wirtualny - współpraca Uniwersytety Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie i Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi. Tylko teraz mają przejściowe kłopoty i nie wiadomo czy wszystkie kierunki będą więc lepiej się trochę wstrzymać. Będą to sprzedawać. Informatykę np przejęła Politechnika Warszawska.
To wygląda tak, ze ćwiczenia odbywają się na tzw platformie. Podają co masz i skąd przeczytać, dają notatki, skrypty (oczywiście wszystko w necie ale możesz wydrukować), co tydzień są zadania do wykonania,czasem jakies prace. niektóre indywidualne, niektóre w grupach. Do tego trzeba udzielać się na forum. Tam na tym forum też są grupy w których się pracuje czyli tam sie poznaje ludzi. Potem się dostaje punkty za udział na forum i punkty z platformy (czyli tych zadań) i na podstawie tego jest ocena z zajęć. Do tego egzaminy. Każdy przedmiot to platforma i egzaminy. Niestety sporo czasu to zajmuje. Właściwie codziennie trzeba coś zrobić, albo chociaż na forum sie udzielić. Na egzamin już trzeba pojechać. Do Łodzi. Sobota-Niedziela. Ale tez terminów jest wiele do wyboru, bo jest sesja zerowa, sesja właściwa i sesja poprawkowa. a teraz we wrześniu to nawet były 2 poprawkowe. Z tym, ze jeśli nie pojedziesz na zerową i właściwą to poprawkowa jest taktowana jak Twoja pierwsza i nie masz wpisu, ze to poprawka. A genaralnie jedna poprawka z każdego egzaminu jest bezpłatna, a druga juz płatna ale nie wiem ile.
Nie jest też drogo, bo mąż za mgr uzupełniające z Zarządzania Zasobami Ludzkimi płaci około 300zł miesięcznie. Mają bardzo dużo różnych kursów, z pedagogiki też (choć teraz oferta może być niepełna) i zaczynają sie już od 50 zł. Zależy jaki kurs. Są też takie co trwają tylko 1 miesiac.
Co do konttaktów z ludźmi to ja niestety od marca wracam do pracy, wiec mi wystarczy.
I mam jeszcze pytanko odnośnie wyparzania. Ile z Was w ogóle nie zamierza wyparzać butelek, smoczka, laktatora? wczoraj zalałam to wszystko wrzącą wodą, umyłam z płynem i porządnie wypłukałam. Myślicie, że to wystarczy?
ja wszystko myję w dziecięcym mydełku i pakuje do sterylizatora. Mam avent mikrofalowy. Kupilam używany ana allegro w zeszłym roku. Za 28 zł.
[ Dodano: 2009-09-20, 13:39 ]
matikasia, jeszcze link do tej skzooły, zapomniałam
https://ssl.puw.pl/