Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

02 paź 2009, 12:17

Magda33, ale nie nastawiaj sie tak zle,idz prywatnie gdzies i nic nie sugeruj lekarzowi,zapytaj czy wszystko ok a jak powie,ze tak,to dopiero powiedz z czym przyszlas,glowa do gory :ico_sorki: :ico_sorki:

bigottka, yhy,bo juz myslalam,ze cie zostawili :ico_wstydzioch:
ale dobrze wiedzieć, że ktoś taki jest..
- wiedziec dobrze ale Ty poszukaj lekarza ultrasonografa :ico_nienie:

[ Dodano: 2009-10-02, 12:30 ]
Bigottka - sto lat,sto lat niech zyje zyje nam,wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

02 paź 2009, 13:09

Bigottka masz urodzinki i sie nie chwalisz :ico_noniewiem: sto latek kochana duzo szczescia szybkiego porodu pociechy z malenstwa i wszstkiego czego tylko sobie zyczysz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

asika82
4000 - letni staruszek

02 paź 2009, 13:42

Witam !

Magda idz na USG, oszczędz sobie nerwów, jesli reczywiście jest ta wada to kolejny ginek potwierdzi a nie tak w zawieszeniu będziesz zyła -jest czy nie. Wtedy zaczniesz się martwic i szukać specjalisty. Szczerze wierzę ,że to nieporozumienie. :ico_pocieszyciel:

Sabcia to jednak sen się nie spełnił :ico_noniewiem: A te skurcze to już częste były :ico_szoking: Sabcia przed samym porodem podobno waga spada :ico_oczko:

Bigottka sto lat sto lat :ico_tort:

Awatar użytkownika
bigottka

02 paź 2009, 13:46

Ja już jestem po tej wizycie w szpitalu bo miałam ktg i o dziwo nie wykrył żadnych skurczy co mnie bardzo zdziwiło bo w kocu dlaczego mnie ten brzuch boli :-/ I dzisiaj jak wracałam to normalnie mnie taki ból złapał chyba z 5 razy że musiałam się zatrzymać i zgiąć w pół bo mnie tak bolało. To ja już sama nie wiem co to jest jak nie skurcze :-/
Dziękuję dziewczyny za życzenia urodzinowe.
Sabcia, ja wczoraj jak się zważyłam to też byłam w szoku że nic nie przybrałam na wadze bo wiem, widzę i czuję się ciężej niż wcześniej ale widocznie te kilogramy zeszły ze mnie i mała je wzięła o dziwo.

asika82
4000 - letni staruszek

02 paź 2009, 13:48

emikaw tez bym martwiła się rzadkimi ruchami córeczki . Oby nie czekali tak nie wiadomo ile czasu.

[ Dodano: 2009-10-02, 13:52 ]
nie wykrył żadnych skurczy
kilka razy to juz słyszałam,że ktg nic nie widzi a skurcze są więc moze tak tez jest u Ciebie.

Awatar użytkownika
bigottka

02 paź 2009, 13:57

że ktg nic nie widzi a skurcze są
nie wiem właśnie o najgorzej jest jak siedzę i jak chodzę a jak leżę to mniej mnie bolą ale brzuch i tak nawet na leżąco się stawia więc ja sama nie wiem co to jest jestem po prostu zielona jak groszek.
tez bym martwiła się rzadkimi ruchami córeczki
no właśnie bo jednak te ruchy jakie takie powinny być a nie mało wyczuwalne ja pojechałabym na Twoim miejscu do szpitala i sprawdziła to dla swojego świętego spokoju.

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

02 paź 2009, 14:46

asika lekarz kazał mi ruchy liczyc, jak do do gdziny 16 nie bedzie 50 ruchów to mam jechac do szpitala. Nawet czekolada nie pomaga :ico_placzek: Ci lekarze juz do szłau mnie doprowadzaja

[ Dodano: 2009-10-02, 14:47 ]
a tetno dziecka jest dobre bo dzis miałam robione KTG

Awatar użytkownika
Sabcia

02 paź 2009, 15:32

asika82, no sen sie nie spełnił :ico_haha_01: a skurcze były co 30 min :ico_noniewiem: teraz nadal nic nie ma tylko brzusio i kregosłup mnie boli
bigottka, bol brzucha wcale nie musi skurczy oznaczac - jestesmy juz na koncowce jednych boli to drugich tamto a inni znowu nic nie czuja - dlatego ja tych boli brzucha nie zaliczam do skurczy czy czegos takiego tylko w nocy faktycznie miałam a teraz boli boboli widocznie tak ma byc brzusia wieksze jestesmy ociezałe
Mi sie tez brzusio stawia ale jestem jakas spokojna jak narazie mała sie rusza wprawdzie mniej ale czuje ja ......
Sabcia przed samym porodem podobno waga spada
a zwazyłam sie z głupoty bo jakos niechetnie wchodze na wage ale mysle sobie ze chcvałabym wiedziec ile waze jakby sie okazało ze bede rodzic no i wchodze a tam :ico_szoking: 3 razy sie ważyłam w roznych miejscach z niedowierzaniem bo ostatnio to juz w ogole czuje sie jak balon a tu taka niespodzianka
emikaw85, faktycznie tym lekarza to juz palma odbija - w sumie co bym im zalezało zostawic cie w szpitalu i kontrolowac w koncu i tak jestes po terminie - jełopy
ja bym na twoim miejscu sie spakowała i pojechało po 16 do szpitala i powiedziała ze ruchów było mniej - niech cie zostawia i niekombinuja

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

02 paź 2009, 16:39

Dzis gadałam z moim lekarzem i stwierdził ze nie musze isc do szptala. Bo według nie go sie nic takiego nie dzieje. Juz mnie to wkurwia :ico_placzek: Przez godzine moze 3 razy sie ruszy i nic .

Awatar użytkownika
Sabcia

02 paź 2009, 17:05

emikaw85, a moze poczekaj do wieczora i jedz do szpitala i powiedz ze malenstwo sie nie rusza juz od dłuzszego czasu i ze dzvsiaj dosc mało sie wierciło i ze sie martwisz napewno zrobia ci badania - to jest ich obowiazek poprostu nazmyslaj troche ze sie boisz ze jestes po terminie ze lekarz kazał ci liczyc a tyle ruchów nie było i napewno cos zrobia i wiem ze nawet jak by zrobili badania a ty nadal bedziesz nie pocieszona mozesz powiedzic ze chcesz zostac w szpitalu - bo masz do tego prawo nie moga ci odmowic

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”