Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

07 paź 2009, 09:55

tak jest, jak dla mnie to super, ale mój R nie jest za bardzo zadowolony bo co jadę z nim do sklepu z rzeczami dla niemowląt to z 200zł zostawiamy :ico_haha_01: :-D :ico_haha_02:
ee co to jest 200 zł na zakupach dla dziecka :ico_noniewiem: wszystko jest tak potwornie drogie, że trzeba by chyba na forsie spać

Ja muszę dziś kupic nową spacerówkę, bo "stara" (chicco ma rok!) się rozleciała i Kuba nie ma w czym jeździć, a jeszcze na pewno mu się przyda jak będzie gdzieś sam z dziadkiem albo tatą wędrował, a że musi być solidna, bo zima idzie to z 500zł musze wydać :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 paź 2009, 11:33

Czesc kobitki :-)
Ja dopiero niedawnow wygramolilam sie z lozka, mam ostatnio spanie jak po byku :-D :-D :-D :-D
Najgorsze jest to ze nic mi sie nie chce, a musze zrobic porzadek w szafkach z ciuchami bo nie mam miejsca na rzeczy Pawelka :ico_olaboga: :ico_olaboga: chyba musze isc do sklepu po karton i tam przeniesc rzeczy A :-D :-D :-D Zartuje oczywiscie bo on to ma 2 polki a ja chyba z 6. Musze cos pokabinowac. I musze sie wziac w koncu za prasowanie :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: bo ciuszki wyprane czekaja. Dzis wypiore jeszcze posciel i kocyki :-) :-) i mam zamiar spakowac torbe do szpitala.
Wczoraj przyszla paczka z allegro wiec zostal mi tylko do kupienia przewijak, oilatum do kapieli, tantum rosa i chyba bedzie wszystko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

MonikaSko
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

07 paź 2009, 13:06

Witajcie ale wy zorganizowane jesteście ja co prawda mam pokupione ubranka kołyske z pościelką ale na tym koniec nic mi sie niechce musze przepukać te nowe ciuszki bo stare wsześniej poprałam ale nie mam weny.Niewspomne już o tym że trzeba wysprzątać w sypialni pomyć okna wszędzie zmienić firany męża niema kiedy zagonić a mnie leń dopadł sterta prasowania masakra!! :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

07 paź 2009, 17:02

Uleczka ślicznie wyglądasz. Taki brzuszek to ja miałam chyba w 5 miesiącu:)

Ewka a czemu kupujesz oilatum? to jest tez jakies zwykle? bo z tego co wiem, to jest na sucha skore.

Jaki rozmiar kupujecie pampersow? bo 1 sa od 2 do 5 kg a 2 sa od 3 do 6 kg i ja kupiłam 2. Dziś jednak byłam u koleżanki w ciąży (ma termin na dziś i nic) i ona ma te jedynki. Wzięłam jedną aby porównać. W każdym razie siostra ściągała jej z niemiec takie pakowane po 27 sztuk. Paczuszka rewelacyjna do szpitala. Chyba też powiem mamie by mi ze 2 przywiozła bo u nas widziałam tylko takie duże paki.

Dziś byłam z matim na tej wycieczce tramwajem:) on szczęśliwy, ja padnięta. Kupiłam mu 2 pary skarpetek, a dobie nareszcie wymarzone fioletowe kozaczki. Teraz trzeba już pasa na serio zaciskać:)

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 paź 2009, 17:09

matikasia, bo podobno jest swietny do kapania malego dzieciatka zaraz po urodzeniu, szybko schodzi rumien i nie trzeba juz niczym smarowac po wyciagnieciu z wody bo skorka jest tak dobrze nawilzona. Takze jedno opakowanie na poczatek kupie.
A co do pieluszek to ja kupilam hagisy newborn, paczuszka 28 sztuk, do szpitala wsam raz a kosztowaly chyba z 15 zl. takze fajne sa. polecam :-)

Ja tez musez kozaczki kupic, ale na moje spuchniete nogi to teraz tylko gumowce bylby dobre :-D :-D :-D

Ja dzis wypralam cala posciel malego i pieluszki flanelowe, zrobilam porzadki z ciuchami takze miejsce na Pawelkowe rzeczy sie zrobilo. Zaraz A przyjedzie z pracy i bedziemy jesc obiadek :-) a juz taka glodna jestem ze szok :-)

Awatar użytkownika
zaczarowana
Trzy tysiące lat minęło...

07 paź 2009, 17:45

Hej!
Siunia brzuszek jeszcze wysoko :ico_sorki: chociaż tyle dobrze :-D

matikasia, na allegro z pampersa są takie małe paki chyba po 26 pampersów czy tam 28 i są doś tanie. ja kupiłam pampers premium care 78 sztuk też jedynkę, ale zastanawiam się czy też przed porodem nie kupić mniejszej paki.

Ewka_82, ja śpię do 12 najczęściej :-D

Poprasowałam ciuszki młodego i mojego G, także spokój mam narazie. Uporządkowałam półki więc teraz idę układać rzeczy, bo miejsca już nie ma na nic i większość w misce leży :ico_sorki:
W sobotę będę mieć łóżeczko, w przyszłym tygodniu pościel, dokupię sobie jeszcze ze dwie koszule z guzikami i biustonosze do karmienia oraz wkłady po porodzie.
Mam już laktator, majtki poporodowe, przewijak, dokupiłam wkładki laktacyjne. Rożków mam tyle że hoho. Jeszcze artykuły z apteki i bedzie wsio :ico_ciezarowka:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 paź 2009, 18:33

produkty oilatum są naprawdę dobre,ale niestety drogie.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

07 paź 2009, 18:40

ja pampersy kupiłam jedna paczkę 1 i jedną 2. Jak się skończą 1 to od razu 2 będę używać.

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

07 paź 2009, 18:43

ale wy zorganizowane jesteście ja co prawda mam pokupione ubranka kołyske z pościelką ale na tym koniec nic mi sie niechce musze przepukać te nowe ciuszki bo stare wsześniej poprałam ale nie mam weny.Niewspomne już o tym że trzeba wysprzątać w sypialni pomyć okna wszędzie zmienić firany męża niema kiedy zagonić a mnie leń dopadł sterta prasowania masakra!!
no coś Ty Monika pewnie każda z nas ma czasami lenia... Ja dopiero dziś poprasowałam a poprałam już 2 czy 3 tygodnie temu... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
A dziś po prostu mnie nosi bo od tygodnia bardzo boli mnie brzuch. Nie wiem, albo macica mi się powiększa, obniża albo sama nie wiem co :ico_olaboga:

Nie mogę narzekać na Mojego R bo i pomył okna i firany z zasłonami pozakłada jak skończy malować duży pokój bo mały już skończony
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Ja tez musez kozaczki kupic, ale na moje spuchniete nogi to teraz tylko gumowce bylby dobre
:-D Ewa na mnie to i gumowce byłyby za obcisłe :ico_placzek:

dziewczyny a z ubranek to co bierzecie do szpitala??? Ja na ściądze ze szpitala mam napisane tylko 3 komplety koszulka, kaftanik i śpioszki... A przecież czapeczka, skarpeteczki i te rękawiczki bawełniane też się przydadzą, nie??? Aha i ile pieluszek tetrowych?

Całą noc bolał mnie ząb i dziś byłam u dentystki. Tylko lekarstwo mi wsadziła bo okazało się że pod plombą cosik zmajstrowało dziurkę :ico_oczko: Ale i tak najchętniej już bym sła do szpitala bo mnie już dobijają te porządki, prasowania itd
Jaki rozmiar kupujecie pampersow? bo 1 sa od 2 do 5 kg a 2 sa od 3 do 6 kg i ja kupiłam 2.
Ja też 2 kupuję bo w Polsce rzeczywiście trudno o te małe opakowania 1. Jedynie w Angli u brata jakbyliśmy to kupiliśmy 2 paczuszki te małe 1 po 27 sztuk ale może rzeczywiście te haggiesy co ewka_82 pisze będą dobre. Mój Szymek na przykład miał uczulenie na oryginalne pampersy dopóki nie skończył roczku a później już wszystkie mógł nosić na pupci, nawet te ceratkowe byle jakie z biedronki na przykład, ale raczej tylko latem je mu zakładałam bo jednak się w nich pupcia poci a latem to i bez pieluszki biegał...

Pozdrawiam wszystkie :ico_ciezarowka:

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

07 paź 2009, 20:10

..
Ostatnio zmieniony 20 lut 2013, 13:37 przez Kasia90, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”