Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 paź 2009, 15:46

witajcie :-) dzisiaj troche lepiej sie czuje, gardlo dokucza, ale glowa przestala w koncu po prawie tygodniu bolec i temperatury nie ma :ico_sorki:
moj szkrabek dzis sie ma lepiej
:ico_brawa_01: i oby tak zostalo :ico_sorki:
ja tez dzis poszlam z malym na szybki spacerek
nie dosc, ze spacerek, to jeszcze szybki :ico_nienie: :ico_oczko:
a z tym wiciem gniazda to nic dziwnego, w koncu tak przyjemnie wije sie gniazdko dla maluszka :-D sama chetnie popralabym i poprasowalabym rzeczy dla dzidzi (tym bardziej, ze od soboty mam 2 tygodnie wolnego), ale problem w tym, ze nie mam czego :ico_haha_01: umowilismy sie z mezem, ze na zakupy wybierzemy sie dopiero w listopadzie... pozostaje mi pranie naszych brudnych ciuchow :ico_noniewiem: :ico_haha_01: a to takie przyjemne nie jest :ico_oczko:

anusiek, rzeczywiscie tylko czas i nerwy zmarnowalas u tej baby :ico_zly:

lilo, urocze te zdjecia, a mamusia jaka zamyslona :-) popadla w jesienna melancholie :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-10-08, 16:04 ]
kiedy przeskakuje sie w 7. okienko?

lilo

08 paź 2009, 16:46

slicznie wygladasz :ico_oczko:
E tam - blada jestem po tym leżeniu jak anemik, a tu wyniki takie dobre :ico_oczko:
A Mały na takie wysokie drzewo wszedł :ico_olaboga: widać że dobrze się bawi :-)
Właśnie nie było wysokie - jest pochylone nad ziemią bardzo, rośnie do pewnego momentu równolegle z ziemią, ale stoi przy małej skarpie i jak z dołu robiłam zdjęcie to faktycznie wygląda jakby był wysoko :ico_oczko:

anusiek na pewno nie dzieje się nic złego skoro lekarka nie zareagowała :ico_sorki: Miła nie była no ale jakby coś się działo na pewno by coś zrobiła. Dobrze że wizytę masz we wtorek :ico_sorki:

Helen, super, że lepiej się czujesz :ico_brawa_01: Może nam dadzą wreszcie spokój te choróbska :ico_sorki:
kiedy przeskakuje sie w 7. okienko?
Jakoś zaraz po ukończeniu 27. tyg.

Jestem po wizycie - wszystko ok, wyniki już wiecie, inne rzeczy też - tętno, szyjka itd :ico_sorki: I kolejne 3 kg na plusie, czyli na razie w sumie 5 :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

08 paź 2009, 17:06

anusiek - wyrobisz sie :ico_oczko: Jak maly bedzie mial 2 latka to Ty bedziesz miala 29,wiec mozna zaczynac :ico_oczko:

leona - ja sie martwie,czy moj organizm czegos nie wyczuwa :ico_szoking:
to jeszcze szybki :ico_nienie: :ico_oczko:
- yyyy,szybki w sensie krotki :ico_wstydzioch:
... pozostaje mi pranie naszych brudnych ciuchow :ico_noniewiem: :ico_haha_01: a to takie przyjemne nie jest :ico_oczko:
- hi,hi :-D
Jestem po wizycie - wszystko ok, wyniki już wiecie, inne rzeczy też - tętno, szyjka itd :ico_sorki: I kolejne 3 kg na plusie, czyli na razie w sumie 5 :ico_oczko:
- super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

08 paź 2009, 17:07

Jestem po wizycie - wszystko ok, wyniki już wiecie, inne rzeczy też - tętno, szyjka itd
no to duper wieśći :-D
anusiek na pewno nie dzieje się nic złego skoro lekarka nie zareagowała
jestem spokojna, nie stresuje siebie ani malucha :-)
anusiek, rzeczywiscie tylko czas i nerwy zmarnowalas u tej baby
no właśnie :ico_zly: rano się zerwałam i w autobus, powrotny się spóźnił z godzinę :ico_olaboga: w domu padłam i spałam.

Rybka też bym chętnie już poukładała rzeczy maluszkowi ale wciaż czekam na szafkę dla niego. A widzę ten pokój, łóżeczko oczami wyobraźni :-)

[ Dodano: 2009-10-08, 17:10 ]
witajcie dzisiaj troche lepiej sie czuje, gardlo dokucza, ale glowa przestala w koncu po prawie tygodniu bolec i temperatury nie ma
no i oby tak dalej :ico_brawa_01:
anusiek - wyrobisz sie Jak maly bedzie mial 2 latka to Ty bedziesz miala 29,wiec mozna zaczynac
hihi między mną a siostrą jest 7 lat różnicy...to trochę dużo...rzeczywiście wolałabym żeby mój synek miał bliższą sobie wiekiem osóbkę.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

08 paź 2009, 18:19

iw_rybka napisał/a:
anusiek - wyrobisz sie Jak maly bedzie mial 2 latka to Ty bedziesz miala 29,wiec mozna zaczynac
hihi między mną a siostrą jest 7 lat różnicy...to trochę dużo...rzeczywiście wolałabym żeby mój synek miał bliższą sobie wiekiem osóbkę.
- wiesz co,ja mysle,ze taka roznica jak u nas bedzie ok,czasem synek wydaje mi sie jeszcze taki mautki,a z drugiej strony,mysle,ze jak bylby straszy,to za bardzo by przezywal i zamartwial na zapas,jak u naszj Lilo :ico_olaboga:

Jedyny minus jest taki,ze myslalam,ze jak w lipcu zaczne odzwyczajac syneczka od pieluszek,to do grudnia sie nauczy,a tymczasem w dzien biega bez pampersa,ale na sen trzeba zakladac :ico_noniewiem: Wiec bedziemy kupowac jeszcze jakis czas dwa rozmiary pampersikow :ico_wstydzioch:

lilo

08 paź 2009, 19:23

A ja myślę że nie ma idealnej różnicy wieku - dla każdej rodziny to może być coś innego. Zależy dużo od rodziców i od dziecka starszego. Znam rodzeństwa między którymi jest 2 lata różnicy i nie mogą się dogadać i takie gdzie ta różnica jest 7 lat i oddaliby za siebie wszystko.
Dla mnie jest dobrze tak jak jest. Wcześniej my nie byliśmy przede wszystkim gotowi, poza tym dla mnie praca zawodowa też ma znaczenie, nie jestem typem kury domowej (w najlepszym tego sensie).
A Piotruś zawsze był bardzo wrażliwy i potrafił wydedukować sobie coś co nas wprawiało w osłupienie. Poza tym był zawsze bardzo energiczny i dla mnie dobrze że w tej chwili jest dużo bardziej samodzielny - ze względu na to jak znoszę tą ciążę.
Każde dziecko przeżywa nadejście rodzeństwa stosownie do swojego wieku, dla mnie to dobrze że Piotruś nam mówi o swoich obawach, możemy mu dużo rzeczy wytłumaczyć. A i tak wiem że będzie różnie po pojawieniu się maluszka.
I ogólnie podoba mi się że on dużo rzeczy rozumie, świadomie przeżywa z nami to co się dzieje. Pyta w co dzidzia się tam ubiera, czy jak się myje :ico_oczko: Coś tam dzidzi opowiada, albo jak przed chwilą daje jej buziaka i mówi "już się we mnie zakochała" :ico_oczko: Dzięki temu mamy też za sobą sporą część lekcji "skąd się biorą dzieci" :ico_oczko: Ostatnio jest zafascynowany tym, że będę karmić piersią. Parę dni temu mąż mnie trochę wysmarował, w sumie masował mi plecy oliwką, bo nie wiem jak to jest z tymi maściami rozgrzewającymi. Rozebrałam się i trzymałam sobie z przodu bluzkę, Piotruś się pyta "a cemu sobie zasłanias pielsi??" Mówię mu że dziewczyny nie lubią jak każdy się patrzy na ich piersi. A on mi na to "no ale nie zasłaniaj, chłopaki lubią patseć na pielsi". Typowy facet :ico_oczko:
On taki jest - wrażliwy łobuz i nie wiem czy rok temu miałby mniej pytań związanym z dzieckiem.

[ Dodano: 2009-10-08, 19:27 ]
Ło jej - strasznie mi duży wywód wyszedł :ico_szoking: :ico_sorki: :ico_oczko: Sorki :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

08 paź 2009, 19:54

lilo, ufff,no wyszedl duzy i juz myslalam na poczatku,ze to do mnie skierowane,ze mnie zle zrozumialas ale widze,ze poprostu wyrazilas swoje zdanie :ico_sorki:
Masz racje,ze kazdy kieruje sie swoja ideologia odnosnie roznicy wieku,my uznalismy taka za dobra - byl to dobry czas i ze wzgledu na prace,mieszkanie,no i instynk juz mi sie dawal we znaki :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Kurcze,najgorsze jest to,ze teraz mnie boli gardlo i katar dostalam,czulam,ze mnie bierze ale myslalm,ze zwalcze :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 paź 2009, 21:16

teraz mnie boli gardlo i katar dostalam,
witaj w gronie przeziebionych :ico_oczko: mi gardlo tez nie odpuszcza, wrecz przeciwnie, ale coz, nie ma skutecznego sposobu na przeziebienie, mozna wyprobowywac domowe metody, ale tak na prawde, to trzeba to przeczekac i odchorowac.

moja najlepsza przyjaciolka napisala mi wczoraj, ze tez jest w ciazy, ale najwiekszy szok, ze tak jak ja w 27 tygodniu, a dopiero sie dowiedziala :ico_szoking: nie wiem jeszcze, jak do tego doszlo, ze nic do tej pory nie zauwazyla, obiecala napisac wiecej jak wyjdzie z szoku. Niesamowite, ze tak rownoczesnie zaszlysmy w ciaze, telepatia bratnich dusz dziala :ico_oczko: ciesze sie bardzo, ale strasznie mi szkoda, ze mieszka tak daleko ode mnie, ona w Polsce, ja w Niemczech... a moglybysmy wspolnie przechodzic :ico_ciezarowka: i dzieciaczki razem by sie bawily :029:

[ Dodano: 2009-10-08, 22:12 ]
widzialam na pierwszej stronie, ze jeszcze tylko moje dzidzi takie tajemnicze i nie chcialo ujawnic swojej plci :-D a moze i u ktorejs z Was bedzie jeszcze jakas niespodzianka :ico_oczko: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 paź 2009, 08:40

Hello,
dzisiaj PIĄTEK :) i słoneczko zagląda przez okno to i humorek lepszy, tym bardziej że z synkiem już dobrze. Wczoraj lekarz powiedział tylko że to lekka infekcja i max do 2 dni powinno przejść. Dzisiaj w nocy lekka gorączka, ale i tak pospaliśmy dobrze.
A wogóle to wczoraj po lekarzu byliśmy jeszcze na zakupach i wylądowaliśmy o 19 w domu. M. zrobił herbatkę i tak się w niego wtuliłam na kanapie że zasnęłam :) M. tylko mnie obudził żebym poszła się wykąpać a sam zrobił łóżko i zasnęłam dalej. W nocy też się Krystkiem zajął więc wstałam wyspana :)

lilo

09 paź 2009, 09:08

Hejka!!!

Patrycja.le, super że synek OK i że mąż stanął na wysokości zadania :ico_brawa_01:
moja najlepsza przyjaciolka napisala mi wczoraj, ze tez jest w ciazy, ale najwiekszy szok, ze tak jak ja w 27 tygodniu, a dopiero sie dowiedziala
:ico_szoking: O kurcze - nieźle :ico_olaboga: Gratulacje :ico_brawa_01:
a moze i u ktorejs z Was bedzie jeszcze jakas niespodzianka :ico_oczko: :ico_haha_01:
Bardzo możliwe :ico_oczko:

leona zaczełaś 7. miesiac :ico_szoking: Czyli ostatni trymestr :ico_brawa_01:

Helen a leona ma 26 tyg. i 5 dni.

A ja stawiam za studniówkę :ico_tort:

iw_rybka, teraz ty??????? Mam nadzieję że szybko przejdzie i nie rozwinie się :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”