Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 paź 2009, 21:34

karmelka 3mamy kochana :ico_brawa_01: na pewno bedzie dobrze :-D

ja wdepnęłam na chwilkę, ale już mykam z powrotem od kocyk :-D

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 paź 2009, 22:08

Trzymajcie kciukaski za nas
trzymamy mocno "&&&&&&&&

herbaciana
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

13 paź 2009, 07:59

herbaciana a powiedz kochana a propos tych poronień właśnie - całą resztę - hormony (tarczycę, prolaktynę, progestern i inne) miałaś badane, tak? bo to faktycznie zastanawiające...
a powiedz - dlaczego w ogóle miałaś amnio- robioną? :ico_noniewiem:
na tarczyce miałam robione przez ginka (nie mam) w szpitalu robili mi reszte badan to tez wszystko w normie miałam.
amnio miałam robioną w 12 albo 14 tc bo od tetry mam DPM z niedowładem lewostronnym i zanikiem mięśni po lewej stronie,ale ginek mowił,że to akurat nie ma wpływu na dziecko,ale ja wolałam być pewna.

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 paź 2009, 08:41

widzisz herbaciana - bo mi po jednym poronieniu a lekarz zlecił przed kolejnymi staraniami caaaałą listę badań (właśnie tarczyca, ale nie tylko TSH, ale i FT3 i FT4, do tego progesteron, prolaktyna, jakies jeszcze badania na nerki i cosik tam jeszcze), do tego teraz przy ciąży z Tymkiem mam prenatalne od 12 tyg. wszystkie za darmo, bo mnie wkręcił na nfz. Ja myślę, że koniecznie przed kolejnymi staraniami zrób sobie komplet badań, bo teraz prolaktyny albo progesteronu pewnie Ci nie robili, bo to może odpowiadać za te wcześniejsze straty raczej. Ale Ty chyba za darmo powinnaś to wszystko mieć, no nie? bo jak sie poroni drugi raz to wszystko nfz finansuje :ico_noniewiem:
sorry że Cie tak dopytuję o te medyczne sprawy, ale wiem, ze czasami po prost lekarze sobie nic z pacjentek nie robią i trzeba szuka info na własną rękę :ico_noniewiem:
mam koleżankę z pracy, która sie 3 lata o dziecko stara; jeździła po wielkich profesorach a żaden nie wpadł na pomysł, zeby zwykłą prolaktynę za 30 zł zbadać - okazało sie, ze nawet jakby zaszła w ciążę to i tak by jej nie utrzymała, teraz bierze leki i niedługo zacznie starania :ico_brawa_01:
życzę zeby u Ciebie w końcu z górki był kochana :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-10-13, 08:42 ]
a ja stawiam dzisiaj :ico_tort: za 21 skończony :ico_brawa_01: :-D

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 paź 2009, 09:24

eve za skończony 21.tydzień :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-10-13, 09:25 ]
po 14.00 napiszę jak było na USG :-) No,ale jak tyle osób trzyma kciuki to musi być ok :-)

herbaciana
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

13 paź 2009, 12:22

Eve kochana mi nic nikt nie mówił o takich badankach,a o tym,że mogę mieć darmowe z NFZ badania genetyczne dowiedziałam się od lekarza w szpitalu,którego zamieniłam ze starego ordynatora na młodego szczeniaka.i ten szczeniak właśnie robił mi badania i usg.właśnie odebrałam badania łożyska.nic nie pokazały,zadnych nieprawidłowości.

Po naszych forumowych rozmowach coraz więcej się dowiaduje co mi teraz przysługuje.Może jakieś jeszcze rady?a te badanka po poronieniu to gdzie robiłaś?u swojego ginka czy gdzies w przychodni?

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 paź 2009, 15:49

jestem po USG :-) Wszystko ok:serduszko,pępowina,żołądek,pęcherz moczowy,siusiak i jąderka na miejscu,wszystkie przepływy ok. Filipcio mlaskał,ziewał,a nawet nam język pokazał łobuziak.Fajnie stópkami i rączkami ruszał :-) Nie chciał ładnie buzi w 4D pokazać,ale mam za 2 tygodnie wizytę i dr powiedział,że za darmo mi zrobi USG żebym miała ładną pamiątkę,bo może wtedy się ładnie pokaże :-) :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-10-13, 15:51 ]
Filipkowy kręgosłup Obrazek

[ Dodano: 2009-10-13, 15:52 ]
profil Filipcia Obrazek

[ Dodano: 2009-10-13, 15:58 ]
siusiak Obrazek

[ Dodano: 2009-10-13, 15:59 ]
otwarte usta i nosek (trzeba przechylić głowę żeby to zobaczyć Obrazek

[ Dodano: 2009-10-13, 16:01 ]
profilObrazek

[ Dodano: 2009-10-13, 16:02 ]
noga Obrazek

[ Dodano: 2009-10-13, 16:03 ]
stopa Obrazek

[ Dodano: 2009-10-13, 16:03 ]
ale nawklejałam tych zdjęć :ico_szoking:

Amola85
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

13 paź 2009, 19:05

witajcie dziewczynki ;) przepraszam was bardzo za dluga nieobecnosc ale bylam w innym szpitalu, mialam operacjie i tam nie moglam miec laptopa ;( napierw od szpitala do szpitala itdale jest jakas nowy sposob by uniemozliwic przedwczesny porod..
ja jestem tego przykladem.. zalozono mi nie wiem nawet jak to napisac.. jakies coz i stan moj i synka sie poprawil jednak nie moge przesadzac z radoscia kazdy zbyt gwaltowny ruch i nie bedzie happy endu
z tego co przegladalam forum to widze ze herbacianej sie nie poszczescilo i pozegnala sie ze stanem blogoslawionymi z tego co czytam to to samo co mi grozi i przez co stracilam synka tego wczesniej ;( bardzo mi przykro herbaciana
Narazie sie polepszylo ale jestem jeszcze oslabiona po operacji;( operowal mnie naprawde dobry lekarz. i w naprawde dobrej klinice, prywatnej ale... pomoglo;) chodz bylo powaznie, operacjie mialam w piatek, a wczesniej 3 razy krwawilam;( moj Łukasz to za bardzo sie spieszy ;( a zona mojego brata jest juz wedlug terminu z @ 2 tyg po terminie, a wedlug usg dziecko jeszcze nie musi sie rodzic;) :ico_ciezarowka:

[ Dodano: 2009-10-13, 19:08 ]
a i stawiam :ico_tort: :ico_tort: zaa 6 miesiąc ;) dziekuje Wam ze mnie wspieracie, szczegolnie eve.ok ale dziekuje ze myslami bylyscie ze mna;) mi nawet przed ta operacja kazano pozegnac sie z Łuksiem ;((

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 paź 2009, 19:58

amola my już po pogaduchach na gg. wiesz...trza wierzyć i walczyć :-) a wszystko idzie w dobrym kierunku :ico_haha_01:

herbaciana tutaj znajdziesz listę badań po poronieniu
http://www.poronienie.pl/lista_badan.html
są wymienione wszystkie, ale porozmawiaj ze swoim lekarzem które by pasowały do Ciebie, bo wszystko zależy od rodzaju występujących problemów. Ja miałam swoje badania robione normalnie - przez gina, lecze sie prywatnie, wiec w laboratorium musiałam za wszystko płacić, ale dowiedz sie koniecznie czy Tobie poza genetycznymi inne za darmo sie czasem nie należą - zawsze mozna nagiąć procedury Dobrze, ze łożysko było ok., choć nadal sie kołacze..."dlaczego?"... wiesz...ja nie jestem lekarzem, nie chcę się mądrzyć..al emi na prawdę pod otrą niewydolność szyjki to "po prostu" podpada...

karmelka
wspaniałe wieści :ico_brawa_01: najważniejze, ze Filipek zdrowo rośnie :-D

ja kochane będe uciekać, musze jeszcze Jadze ciuszki do przedszkola uszykować, zmyć naczynia,umyc siebie i wypadałoby..odpocząć... :-)
do juttra kochane :-)

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 paź 2009, 20:45

amola tak się cieszę,że się odezwałaś :ico_brawa_01: i że jest lepiej,trzymaj się dzielnie :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”