Zimowych teraz nie kupię, bo i tak nie będą sie potem nadawać. Z resztą tak czy inaczej musze poczekac do pensji, moje dziecko niestety też

zobaczymy... ;) mam nadzieję ;) Szymka karmiłam 2,5 roku i zmuszona byłąm Go odstawić bo nie chciał nic innego jeść tylko cycaKala ale będziesz miała pokarmu:)
chyba każda z nas już chciałaby urodzićsuperWczoraj odszedł mi czop płodowy![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jak ja bym chciała już urodzić![]()
[ Dodano: 2009-10-13, 16:17 ]
a mi czop odłaził ze 3-4 tygodnie temu, po malutkim kawałeczku. Ale przestał. Na pewno cały nie odlazł, bo bardzo mało tego było. I kurcze siedzi dalejzmienił zdanie
ja miałam właśnie mniej więcej wielkości paznokcia z kciuka, w kolorze białym ;)czop to takie ścisłe gluty, taka galareta jakby. U mnie były żółto-brązowe. Podobno mogą być tez czerwone - krwiste albo białe jak odchodzi dużo wcześniej. Ale to nei ma nic wspólnego z pęcherzem płodowym, który jak piszesz miaąłś przebijany. Ja podejrzewam, ze ten czop poprzednio musiał mi odleźć podczas badania w spzitalu. Ale też do końca nie wiem jak to jest z tym czopem, bo chyba on odłazi jak się zaczyna rozwarcie albo odwrotnie rozwarcie się zaczyna jak tego czopa już nie jest, a ja tydzień chodizłam z rozwarciem 2cm, więc nie wiem kiedy on tam sie mógł odkleić.
Kala, a ty miałaś tego duzo?
nie, siunia , Szymuś już trzeci rok do [przedszkola chodzi... Z jednej strony to chcę Go posyłać do przedszkola, bo sobie bym odpoczęła będąc z samą Weronisią jak się urodzi, ale on jest tak niegrzeczny że cghcę żeby się wyciszył a poza tym jest nakaz w każdym przedszkolu by CODZIENNIE 1/3 czasu spędzonego w przedszkolu dzieci były na dworze. I niby spoko ale to są przynajmniej w naszym przedszkolu 3 wyjścia po 45 minut!!!Kala ;), a Szymonek pierwszy rok w przedszkolu??
Jak tak to moze ciezko mu sie przestawic na to wszystko.
Dobrze rozumiem ze ciezko bedzie zaprowadzic do przedszkola i odebrac z takim malenstwem, ale ja bede w identycznej sytuacji, no plus dodatkowego 1,5 roczniaka w domu bede miala. I wyslalam syna do przedszkola pzrede wszystkim zeby mial kontakt z rowiesnikami, bo szkoda mi go bylo ze ciagle z mlododszymi dziecmi w domu, albo sam.
co do jedzenia moj czasem w przedszkolu zje normalnie wszystko sa dni gdzie zje malo. Ale ja wiem ze sie nie zaglodzi.
no i teraz musisz sie zastanowic czy latwiej ci bedzie z 2 dzieci w domu czy jednak z tym prowadzaniem i 1 w domu.
Widzisz ja bym na twoim miejscu poslala do przedszkola, ale wybor nalezy do ciebie, choc wiadomo zawsze jest cos Za a cos Przeciw
super uleczka od snu do realiów nie taka daleka droga...Mi się tylko śniło że mi odszedł czop dokładnie taki jak piszesz hihi
Kala ;),
to już niedługo koniec remontu i będziesz mogła spokojnie rodzić...
no niestety. 200zł wizyta z usg. Sama wizyta lub samo usg 130zł. Próbowałam właśnie wymysleć czy jest u nas taka usługa medyczna lub wizyta u specjalisty za którą zapłaciłabym 50żl i niestety nic nie wymyślilam.Kilolek to Ty płacisz tyle za wizytę u gina??? ja 50 zł
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość