herbaciana
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

19 paź 2009, 05:22

Dzień dobry dziewczynki.ale mróz u mnie,jak ta lala :ico_chory:
Amolka i jak USG?
a ja tak chciałam porannie nawiązać do "bogactwa"-ciążę z Jaśkiem chodziłam do prywatnego,a kiedy poszłam do przychodni NFZ na badanka po odpowiedzi na pytanie do kogo pani chodzi;do dr Arciszewskiego usłyszałam :o,kolejna bogata paniusia.... :ico_szoking: :ico_szoking: nie uwazam sie za jakas bogata tym bardziej za paniusie,ale skoro mam pieniazki,mąż pracuje od świtu do nocy to czemu nie pozwolic sobie na badania na lepszym sprzecie,z lepsza opieką medyczną?i tak wystarczajaco upokorzyli mnie w panstwowej rzezni po porodzie,ze teraz gdybym nawet musiala brac kredyt na porod prywatny-wezme bez zastanowienia.
a tak sie duzo w mediach mowi-ronić po ludzku.brednie!!!
Karmelka u mnie w klinice porod cc kosztuje 2tys,naturalny 1700.
stawiam poranna herbatke i kawke :ico_kawa:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 paź 2009, 08:56

no 1700zł to jeszcze można zapłacić,ale jak usłyszałam 5000zł to doznałam szoku :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: ale nie mam pewności czy to nie cesarka tyle kosztuje,a naturalny tańszy,muszę sprawdzić.Trzeba mieć zdrowie żeby się leczyć w dzisiejszych czasach.Tak całe to rodzenie po ludzku to jakaś fikcja.Tylko gadają tyle o tym a nic się zmienić nie chce.Pewnie jest teraz lepiej niż za czasów naszych mam,ale jeszcze wiele trzeba zmienić.Szlag mnie trafia jak mi się przypomni jak mnie położne traktowały i to przecież też kobiety były :ico_placzek: Taka znieczulica panuje w tych szpitalach,że szkoda mówić

[ Dodano: 2009-10-19, 08:56 ]
amolka zrobili ci to USG? :-)

Amola85
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

19 paź 2009, 15:02

Tak, ja po USG ;) wszystko w jak najlepszym porzadku ;D maly rosnie jak an drozdzach, jedynie przybiera dziwne pozycje nieraz ale lekarze mowili ze moze robi nacisk na macice zeby sie rozszeszyla wiecej :ico_ciezarowka: nawet mi badali wody plodow i sa takie jakie byc powinny perlowe z klaczkami ;PP jedynie martwi mnie i lekarzy to ze na moje dolegliwosci lepiej by bylo dyby byl porod naturalny, ale przez to ze maly jest bardzo juz pulchniutki to nie wiadomo ile urosni i moze byc cesarka :ico_noniewiem: i dzwonili mi z domu ze Ola moja chora :ico_chory: ponoc goraczka wysoka i taki ma biedna katar :ico_placzek: a mela juz sama siedzi :ico_oczko:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 paź 2009, 15:10

amola to super,że wszystko ok :ico_brawa_01: Tak to jest z dzieciaczkami,że chorują :ico_placzek:

herbaciana
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

19 paź 2009, 15:25

Amolka super wieści!!!! :ico_ciezarowka:
a ja po wizycie w klinice.i tak :
ginek sprawdził moje wyniki badań hist-pat:zakażenia mogłam dostać przy porodzie,niekoniecznie wcześniej.macica mi się obkurczyła i wraca do normy,jajniki ok,piersiątka super.jajeczkowanie miałam czyli wróciłam do sprawności.w Michała wynikach badania nasienia rewelacji nie ma.tak samo we krwi.tego można było się spodziewać.ale...hormonów nie potrzebuje póki co.bo na dzień dzisiejszy mogłyby zaszkodzić niż pomóc.przez trzy miesiące mamy brać kwas foliowy 5mg,dodatkowo vitaral plus on salfazin,a ja od pierwszego dnia miesiączki przez trzy miesiące tabl. anty.mamy zdrowo żyć,cieszyć się sobą,nie stresować się i spokojnie regenerować siły na kolejne starania.a po nowym roku zaczynamy się zapładniać :) na luzie.jeśli zajdziemy w ciążę w 16tygodniu mam się do niego zgłosić na mc donalda lub pesser.i pan doktor jeśli klinika podpisze umowę z NFZ szew założy u siebie albo poleci mnie dla kolegi z PSK.cieszę się straszennie :ico_brawa_01:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 paź 2009, 18:31

herbaciana super,że dobre wieści :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-10-19, 18:32 ]
eve gdzie nam zniknęłaś??? :ico_nienie:

herbaciana
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

19 paź 2009, 18:52

Dzięki. :ico_haha_01:
znowu na staraczkach wylądowałam na swoich wykresach,ech :/

lece do pościelowa,pobudki o 4 rano odbijają mi się na zmarszczkach :ico_spanko:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 paź 2009, 21:48

hej kochane :-)
ja dopiero teraz po całym dniu dychnęłam, Mala zasnęła, wiec na chwilkę siadam, ale zaległości jutro z rańca nadrobię :-)
miałam dzis zwariowany dzień, bo kila gdoizn spędziliśmy an budowie a tam już okna raezm z patio są, dachówka prawie cała, dzisiaj wszedł elektryk, jutro montują okna dachowe a za tydzień tynkowanie :ico_brawa_01: super :-D tylko z dalszymi pracami czekamy do listopada bo i tak z oszczędności musieliśmy wyłożyć, pierwsza transza nie starczyła na wszystko :ico_noniewiem: generalnie z kasą krucho - zaciskamy pasa :ico_noniewiem: ale warto :ico_brawa_01:
a potem pojechaliśmy do osławionej pani docent na wizytę :-) okazuje się, że Tyme to okaz zdrowia od każdym względem - wszystko łącznie z aortami, pępowiną, przepływami, nerkami, śledzionami i innymi wątrobami zwymiarowane i w jak najlepszym porządku :ico_brawa_01: mam sie łożyskiem tez nie martwić i dostałam nakaz cieszenia się ciążą w końcu :-D Tymek jest ooogromnym chłopakiem bo waży prawie 600 g już :ico_szoking: jakieś dwa tygodnie do przodu :-D no i tak jak myślałam - jest ułożony miednicowo czyli to czym sie bawimy w pukanie-kopanie to faktycznie jak myślałam stópki :-D mam tylko nadzieję, że położenie sie zmieni, bo a wszelką cenę chce rodzić naturalnie :ico_sorki:
no ale z ato pani docent przeszła samą siebie z kasą - za 15 minut usg i 10 int rozmowy - 270 zl :ico_szoking: :ico_olaboga: myśleliśmy, że z krzeseł pospadamy :ico_noniewiem:

a potem była runda po Jagę do mojej mamy, zabawa i zasypianie. a z tym ostatnim u nas bywa coraz gorzej :ico_noniewiem: tzn. zasypia nadal sama, bez scen, max. w pół godzinki (jak drzemie w przedszkolu to i więcej) ale ile ona się nagada :ico_olaboga: przez pół godziny non stop gada, śpiewa, mówi, ma słowotok, znowu gada, znowu śpiewa :ico_olaboga: non stop wierszyki, piosenki, rymowanki i twórzczosć dowolna, ale non stop :ico_olaboga: w dzień zawsze tak było, ale przed snem sie wyciszała - a tutaj jest "wpadła gruszka do...far...tusz...kaaaaa..." i ciagu dalszego nie ma bo jaga nagle pada i śpi :-D uszy spuchnięte :-)

ok...spróbuje doczytać co u was :-) ale pewnie poodpisuję jutro :-D

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 paź 2009, 22:01

eve super,że Tymuś zdrowy :ico_brawa_01: no,ale dorodny z niego chłopak :-) nieźle zapłaciliście za tą wizytę :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2009, 08:47

hej kochane :-)
witam z rańca i zapraszam, te które juz nie chrapią na kawusię :-) u nas zzzzimno -rano normalnie szyby oblodzone od samochodu i było 15 minut skrobanka żeby zawieźć do przedszkola :ico_noniewiem: a atm pustki totalne - połowa wieszaczków pusta, połowy dziec nie ma - choróbska :ico_noniewiem:

to czekam na was dziołchy póki sie nie zbiorę do mycia naczyń i podłogi :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-10-20, 08:48 ]
no i stawiam ciacho za skońzzony 22 tydz :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-10-20, 08:53 ]
doczytałam troszkę :ico_haha_01:

amola cieszę sie, ze wszystko w porządku :ico_brawa_01: super :ico_haha_01:

i widziałam, ze rozmawiacie o prywatnej opiece i porodach - ja miałam prywtaną położną, bo uważam, ze to kompletnie bez sensu brać prywatnie lekarza skoro i tak go nie ma przez większa cześć porodu, dopiero na samą akcje sie stawia :ico_noniewiem: ja płaciłam położnej śmieszne pieniądze bo 300 zł, a była przy mnie caly czas; kilka tyg. wcześniej oprowadziła po porodówce, wybrałyśmy salę, potem była pod tel. jakby zaczęła rodzić, potem oczywiście cały poród, pomogła mi nieziemsko i cały czas była z nami, do tego pomogła mi po porodzie Mała do piersi przystawić i takie tam - warto!
teraz tez biorę ta samą :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”