Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 paź 2009, 22:23

O rybka dobry pomysł zapomniałam o siemieniu a ostatnio mi pomagało, jutro sobie kupie i będę sączyc, :-D A na kiedy ty masz termin? Bo ja niby na 31, ale mam wielką nadzieję, ze urodzę przed świetami i na święta będziemy już wszyscy razem w domku.

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

28 paź 2009, 10:51

a ja zopomnialam nasikac do pojemnika i na jutro nie zrobie badania :ico_placzek:
nawet pilam na czczo siemie lniane,zeby sobie ulzyc :ico_olaboga:
ja bym nie przełknęła, fuj, jak mnie juz męczy strasznie to reni biore, w sumie u mnie też krótko działa ale co robic

mi w sumie zostal miesiac, jak mala bedzie chetna do wyjścia po zdjeciu szwu i chyba zaczynam sie bać porodu :ico_szoking:

Awatar użytkownika
inia1985

28 paź 2009, 11:34

Cześć Dziewczyny :-)

Dziś w nocy Mała dawała czadu, ostro żebra mi skopała. Taka obolała wstałam, że masakra. Siostrzyczka mnie koło 14 odwiedzi i przywiezie gołąbki od mamuśki...mniam. Już się doczekać nie mogę :-D

Shiva, iw_rybka, skoro mówicie, że nie ma co martwić się na zapas o karmienie, to postaram się nie robić tego. Tak bardzo chciałabym karmić, że może siłą woli coś zdziałam :ico_oczko:

Pruedence, może rzeczywiście spróbuj z tym siemieniem lnianym. Oby pomogło :ico_sorki:
chyba zaczynam sie bać porodu :ico_szoking:
ja chyba też :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 paź 2009, 12:46

Witajcie kobietki :-)

Bardzo współczuję zgagi :ico_sorki: Oby szybko przeszła i dała Wam spokój.

iw_rybka, :ico_brawa_01: za 8 miesiąc, w takim razie dziś też Anusiek wkracza w magiczną 8 - super. Dziewczyny gratuluję :-D

inia1985, oj niegrzeczna dziś była ta Twoja córcia :ico_nienie: Tak brzydko mamusię skopać :ico_oczko:
A i smacznych gołąbków życzę :-)

anetka607, :ico_pocieszyciel: no szkoda, ze tak wyszło z tymi badaniami, ale może lekarz zgodzi się w innym terminie je obejrzeć :ico_sorki:

Pruedence, mam nadzieje, że uda Ci sie zrealizować plany świąteczne :-D

Co do porodu to rzeczywiście coraz bardziej odczuwam lęk. Większość z Was wie co je czeka, ehh ja jednak staram się o tym jak najmniej myśleć. Wieczorem strasznie mi się brzuch stawiał i bolało całe podbrzusze - musiałam na noc nospe brać. W nocy niestety dostałam bóli jak na okres, aż się obudziłam :ico_szoking: Na szczęście rano przeszły. Boję sie, ze nie zdążę z przygotowaniami :ico_placzek:

Awatar użytkownika
inia1985

28 paź 2009, 13:05

iw_rybka, anusiek, gratuluję rozpoczęcia 8 miesiąca :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Większość z Was wie co je czeka
czasem może lepiej nie wiedzieć :ico_oczko: Mam nadzieję, że nie będzie tak źle, w końcu nie my pierwsze i nie ostatnie :-D
Boję sie, ze nie zdążę z przygotowaniami :ico_placzek:
zdążysz, teraz jak już jest do czego pakować, to raz dwa uzbieracie wszystkie potrzebne rzeczy :-)

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2009, 15:12

hej! dzidzia ujawniona :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: proszę o aktualizację-będzie Lenka!!!! :-D :-D :-D dzidzia dluuugo nie chciala sie poakzac ale jak ja doktor wymeczyla to najpierw pokazala tacie jezyk a potem sie wypiela zebysmy mogli ja obejrzec :ico_oczko: wszystko z dzidzia jest ok. spora jak swoj tydzien-ma 2300 :ico_szoking: wiec bede miala co rodzic :ico_oczko:
co do pokarmu bo ktoras sie tu martwila-ja mam piersi jak rodzynki-malutkie. a syna karmilam prawie 2 lata :ico_oczko: najwazniejsze jest uwierzyc ze da sie wykarmic :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 paź 2009, 16:28

Pruedence, mi wychodzi 30 grudzien,lekarzowi 27 grudzien a z USG 26 :-D
ja bym nie przełknęła, fuj,
mnie tak meczylo,ze sie przemoglam i przy okazji na "grubsze" sprawy wplywalo,wiec jest ok :ico_oczko:
że może siłą woli coś zdziałam :ico_oczko:
- grunt to sie nie poddawac i przystawiac.Mojego synka po porodzie zle odsluzowali,urodzilam go o 10.45 i przez caly dzien nie chcial jesc,wszyscy mi wmawiali w szpitalu,ze to norma,urodzila sie duzy 4590,to najedzony z brzucha jest :ico_puknij: po 22-giej zaczal sie dusic,slinka szla mu z ust i noska,myslalam,ze umre,wzieli go na noworodki,jeszcze raz odsluzowali i sie dopiero biedny przyssal,mizernie to nam szlo,bo jednak caly dzien nie jadl,nikt mi nie pokazal jak karmic i polozne przyniosly mi butelke dla niego :ico_zly: Ja bym odpuscila,bo cycki jakies falki byly ale moja siostra dzwonila do mnie regularnie co 2 godziny i kazala przystawiac,potem na dyzir przyszla wspaniala pani,ktora pokazala mi jak najlepiej przystawiac maluszka i udalo nam sie :-D :-D :-D :-D
iw_rybka, :ico_brawa_01: za 8 miesiąc, w takim razie dziś też Anusiek wkracza w magiczną 8 - super. Dziewczyny gratuluję :-D
- no dokladnie ,Anusiek dzisiaj :-D :-D :-D :-D
Co do porodu to rzeczywiście coraz bardziej odczuwam lęk. Większość z Was wie co je czeka, ehh ja jednak staram się o tym jak najmniej myśleć. Wieczorem strasznie mi się brzuch stawiał i bolało całe podbrzusze - musiałam na noc nospe brać. W nocy niestety dostałam bóli jak na okres, aż się obudziłam :ico_szoking: Na szczęście rano przeszły. Boję sie, ze nie zdążę z przygotowaniami :ico_placzek:
- kochana,juz masz szafe,lozeczko rozlozycie,meza do sklepu wyslesz i dacie rade.Co do boli,to moze to sa te przepowiadajace,co? :ico_wstydzioch: Oby :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

U mnie dzis lepiej,wzielam wczoraj witaminy+dodatkowo magnez i jest git :ico_sorki:
proszę o aktualizację-będzie Lenka!!!!
- gratuluje,super wiesci :-D :-D :-D :-D
ja mam piersi jak rodzynki-malutkie.
- potwierdzam,widzialam.Cala jestes malutka i drobniutka a Mat na Twoim cycusiu taki duzy wyrosl :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 paź 2009, 16:53

dorotaczekolada, Kochana ogromne gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Nareszcie dzidzia się pokazała. Super wieści - a imię Lenka ładne :-D No i duża pannica :ico_haha_01:

iw_rybka, ja też mam nadzieję, że to tylko te przepowiadające :ico_wstydzioch: :ico_sorki: Na szczęście w ciągu dnia mimo że brzuch się mi coraz częściej stawia, ból podbrzusza nie jest aż taki mocny, zawsze można zmienić pozycję i po pewnym czasie się uspokaja :ico_sorki:
Co do karmienia, to rzeczywiście swoje w tym szpitalu przeszłaś, dobrze że znalazła się w końcu fachowa o życzliwa pomoc :-D
:ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 paź 2009, 17:16

zawsze można zmienić pozycję i po pewnym czasie się uspokaja :ico_sorki:
- a jak sie uspokaja po zmianie pozycji to znaczy,ze to tylko cwiczenia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 paź 2009, 17:49

dorotaczekolada- gratuluje córci.

U nas też były przejścia z karmieniem bo Tosia nie chciała ssać, na szczęście znalazła się położna która cierpliwie nam pomogła i jakoś się udało, ale i tak karmiłam tylko 3 miesiące bo jak wróciłam na zajęcia to mi pokarm zanikł mimo odciągania.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”