Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

29 paź 2009, 14:04

A co do policjantów, to czy oni naprawdę nie mają czym się zajmować. Przecież gdzieś ktoś naprawdę potrzebował ich pomocy
ja pamietam, ze wtedy jakos strasznie duzo ich jezdzilo po prokocimiu, ale no nic, znalazlam paragraf, jestem spokojniejsza :ico_haha_01:
Mam nadzieje ze Marek przywiezie dzis ta przekleta zmywarke, bo poszedl dogadac sie z Jozkiem (bylym wspolnikiem, tym od tonerow) wyszlo na to ze wiek emerytalny jest dobrze obliczony bo od 3 lat czyli momentu jak jozek skonczyl 65 lat firma sie wali, a do tego chlop nie potrafi pojac, ze czasem lepiej zrezygnowac z dochodu bierzacego, leciec na ilosc, zeby miec profity z tego - np. wylacznosc na sprzedaz w Polsce, dobrej firmy ze stanow. Niech sie rozlicza i ta zmywara przyjedzie bo z miseczka zapieprzac z lazienki mi sie nie widzi, jeszcze jak jest remont serwis przeniosl sie do nas i ciagle ktos przychodzi, brudzi kubek, lyzeczke itp

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

29 paź 2009, 20:43

Witajcie:)
Janiolku to nieciekawie a dlaczego sie do niego przyczepili? Na pewno niepotrzebny brud w życiorysie.
Martunia powodzenia z kredytem cierpliwosci...
Preudenc ja ostatnio tez prawie wyszłam z siebie jak chcialam sie zarejestrowac do przychodni bo w ramach oszczednosci chcialam odwiedzic gin dla recepty i darmowej cytologii... 3 dni dzwonilam albo ktos nie odbieral albo podnosil i rozłanczał w koncu dodzwonilam sie zeby dowiedziec sie ze sa jakies zmiany i mam zadzwonic za tydzien :ico_szoking: to jest jakis koszmar jak nie zapłacisz :ico_zly: a z drugiej strony co miesiac placimy na fundusz zdrowia to nie takie znowu darmowe...
Wisienko no to nieciekawie ale wiesz banalne ale UŁOŻY SIĘ ja dzisiaj mowilam nawet do mojej babci ze pol roku temu siedzialam i ryczec mi sie chcialo bo siedzialam sama Rysiek niby pracowal ale wielkie g zarabial a teraz nam sie troche poukladalo i moze na dobre wyszlo bo ma prace ktora daje mu satysfakcje fajnego szefa i w koncu zarabia moze nie ma jakiegos szalu ale pewna stala pensja.
Ja dzisiaj bylam na rozmowie nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale mam prace :-D umowialam sie z szefem na srode ze zadzwoni ja poczytam umowe ktora mi proponuje i od 9 liostopada zaczela bym na stanowisku przedsatwiciela handlowego hurtownia papierosow potem moze bedzie mnie chcial przeniesc jednak do biura bo tam by mnie widzial bo mam takie doswiadczenie bylo by wszystko pieknie gdyby nie godziny pracy 6-14 :ico_szoking: czyli bede musiala o 5 wstac :ico_szoking: to jakis koszmar bo teraz wstajemy z Kacprem 8-9 wiec bedzie szok. Muszę szukac niani bo moja babcia dlugo nie pociagnie ma 77 lat i jak jej Kacpra na godzinke zaworze to jest zadowolona ale tak codziennie to nie da rady mam na oku mame kolezanki ale nie moge sie dzisiaj zdzwonic z kolezanka. Wiec dziewczyny u mnie sie uklada i moze w koncu przestane wam marudzic :ico_oczko: a i dostane sluzbowe autko :ico_brawa_01: moze Audi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Janiolek

29 paź 2009, 22:53

hurtownia papierosow
to ja licze na znizki :-D kolezanka pracuje w HR Phillipa Morrisa i tam moga palić za darmo w pracy, tyle ze ona nie pali :-D
a dlaczego sie do niego przyczepili?
bo to dobry kandydat do zaczepki, a do tego byl z drugim dobrym kandydatem.
Ja sie buntuje, jak jutro Marek nie pojedzie po ta zmywarke to koniec, nie bede nic zmywac, bo szlag mnie trafia. Albo niech robi ciepla wode, albo przywozi zmywarke, i niech sie laskawie nauczy zanosic talerze, bo mam milion rzecyz do umycia w kuchni a jak szczesliwie koncze to okazuje sie ze milion kubkow po kawie jest poupychanych po katach

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

29 paź 2009, 23:02

Janiolku nie myj jak nie beda mieli w czym kawy zrobic to sobie umyja bo beda cie wykorzystywać w nieskończoność tak to jest z chlopami. A pytałam dlaczego go zaczepili bo jest to niepokojace nieraz wracalismy z Kacprem np. z grila czy z knajpki niedaleko domu oboje moze nie pijania ale po jakims tam piwku.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 paź 2009, 23:12

Wisienko- no nie ciekawie brzmi wasza sytuacja, ale w w warszawie mam nadzieje, że bez problemu znajdziecie jakąś pracę ze swpoim doświadczeniem, będę trzymac kciuki.

Anita- gratuluje pracy :ico_brawa_01: i autka, ja bym też nie pogardziła audicą. Co do składek zdrowotnych to ludzie troszkę nie rozumieją, że to co my płacimy w cale nie wraca do systemu służby zdrowia, już nie mówiąc o tym żeby na siebie pracowało, tylko jest wykorzystywane przez zus na bieżące opłaty typu emerytury , renty, zasiłki, a do przychodni i szpitali w tym momencie nie trafia już nic, bo niby wykorzystali limity,, tylko to nie urzędasy potem muszą świecić oczami przed pacjentami, tłumacząc czemu nie mogą ich leczyć, jeśli akurat nie umierają. Normalnie administracja nas kiedyś pożre żywcem.

Yvone- ja bym zaświadczenie od ginka bez problemu dostała, ale tu nie o to chodzi, póki mam jeszcze szanse dostać się na specke to nie mogę przedłużyć umowy stażowej, bo żeby zacząć specke muszę mieć skończony staż, tylko jakbym wiedziała że na 100% się nie dostałam to wtedy opłaca mi się "ujawniać" ze swoją ciążą.
A dziś w dolnośląskim ogłosili wyniki :ico_placzek: co za niesprawiedliwość, normalnie wykończy mnie to kiedyś.

A żeby tak nie było wesoło to Marek mi oznajmił, że panowie od dachu nas wych... i musiał poszukać innych którzy pierwszy wolny termin mają 20 listopada, jeśli w ogóle, a następny w grudniu :ico_placzek: czyli nie ma szans się wyrobić przed porodem i będę się gnieść w tym małym mieszkaniu z dwójką dzieci. normalnie ciągle mam nadzieje, że się obudze i będzie inaczej, ale to tylko marzenia.

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

29 paź 2009, 23:27

no no ta Audica to zapewne Panda :ico_oczko:
moze daj ogloszenie ze szukasz kogos my mamy portal jelonki tak zrobili nasi znajomi przy chyba elewacji i przebierali w ekipach podobno kryzys jest ...

Awatar użytkownika
Janiolek

30 paź 2009, 01:09

A pytałam dlaczego go zaczepili bo jest to niepokojace nieraz wracalismy z Kacprem np. z grila czy z knajpki niedaleko domu oboje moze nie pijania ale po jakims tam piwku.
Szło o to, że z Rafałem sie krzywo spojżeli i jeden z nich coś powiedział niepralamentarnego - we wniosku - "Wykrzykiwanie wulgaryzmów" do tego Marek niósł Lenkę utykając-miał 2 operacje lewego kolana, przez kontuzje jeszcze z bractwa i czasem mu sie tak robi, ze go boli ta noga i utyka- wg. wniosku "Wyraźne zataczanie się"
Byłabym w to skłonna uwierzyć gdyby nie to, że całą sytuację widziała koleżanka, która nie miała powodów, żeby to wszystko przekręcać.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 paź 2009, 08:34

Wpadałam sie poskarżyć, to jest nie fair, są już wyniki w mazowieckim i w łódzkim a u ans dalej nic :ico_placzek: , a dziś kończy mi się umowa, żyć nie umierać.

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

31 paź 2009, 13:47

Ania faktycznie bardzo nie fair!!! Ja po roku mieszkania w krk zmieniłam zdanie na temat małopolski i jestem bardzo zwiedziona...ale cóż...trzymam kciuki Aniu żeby wszytsko wyjaśniło się jak najszybciej!!!Zakładajmy najlepszą opcję, że dostaniesz się!!!

Anita gratuluje pracy!!!Nawet jie wiesz jak się cieszę!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Janiołku oby wszystko się skończyło pozytywnie!!!

Ula Kochana będzie dobrze!!!Jest jeszcze troche czasu aby znaleźć coś nowego!!!Trzeba mocno w to wierzyć!!!Nie może być inaczej!!!

U Nas też dół. Odrzucili nam wniosek w jednym banku, bo okazało się, że kredyt, który Adaś brał nie był kredytem a limitem...będziey się odwoływać, limit spłaciliśmy i zobaczymy. Najgorzej że już kończy nam się 2 aneks do umowy i nie wiadomo czy dadzą nam więcej czasu. A ma w poniedziałek spotkanie z deweloperem. Ja osiwieje....
Do tego Nelka złapała wirusa, 2 dni miła temp i biegunkę... :ico_placzek:

Masakra!!!!!!! :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 paź 2009, 14:27

Marta- trzymaj się, wierzę,że wam się ułoży z tym kredytem, a Nela mam nadzieje, że szybko wyzdrowieje.

Ja ogólnie kocham Kraków- przyzwyczaiłam się i nie zamieniłabym na inne miasto- ale co innego miasto a co innego chore ceny nieruchomości, mentalność urzędników i głupie przepisy, z tym jest coraz gorzej :ico_olaboga:

My z Tosią właśnie wróciłyśmy ze spacerku, piękna dzisiaj pogoda, posprzątałam mieszkanko, zrobiłam pranie i nie za bardzo mam pomysł na dzisiejszy dzień, bo oczywiście jesteśmy same bo Marek coś dłubie po drugie stronie.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”