Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lis 2009, 12:33

Kochana ja widze w tej sytuacji nastepujące wyjścia:
- bezwzględnie rozmowa z jej kierownikiem albo wójtem
- możesz zadzwonić do Urzędu Wojewódzkiego do Wydziału Spraw Obywatelskich - przedstawić postawę owej urzędniczki
- jeśli sobie życzysz mama chętnie odnajdzie numer telefonu do Warszawy, ma bo jak wiesz dzwoniła również z domu. Dałabym tej babie i zapytała jak to mozliwe, ze inne urzędy dzwonią i sprawy załatwiaja a jej sie najwyraźniej nie chce :ico_zly: I nie rozmawiaj z nią więcej bo szkoda czasu i Twoich nerwów.

Awatar użytkownika
Izunia
Wodzu
Wodzu

02 lis 2009, 12:37

Powiedziała mi że w czwartek będzie kurier i zobaczy czy jest mój dowód wcześniej nie ma sensu żebym dzwoniła :ico_placzek:

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lis 2009, 12:48

Powiedziała mi że w czwartek będzie kurier i zobaczy czy jest mój dowód wcześniej nie ma sensu żebym dzwoniła
Powiedz mi ona tam jest kierownikiem ? I gdzie masz nie dzwonic do niej ?

Awatar użytkownika
Izunia
Wodzu
Wodzu

02 lis 2009, 12:49

DUSIA555, ona cały czas twierdzi że mogłam szybciej wymienić dowód a nie po 5 latach z jednej strony ma rację ale gdyby nie ich błąd to już dawno bym miała ten dowód przecież 30 złożyłam papiery to nie moja wiana że 12 dopiero wysłała :ico_zly: :ico_placzek:

[ Dodano: 2009-11-02, 11:50 ]
DUSIA555, nie ona tylko prcownikiem i mam zadzwonić dopiero w czwartek bo w czwartki kurier do nich przyjeżdza.

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lis 2009, 12:53

DUSIA555, ona cały czas twierdzi że mogłam szybciej wymienić dowód a nie po 5 latach z jednej strony ma rację ale gdyby nie ich błąd to już dawno bym miała ten dowód przecież 30 złożyłam papiery to nie moja wiana że 12 dopiero wysłała
Ona niech sie nie posiłkuje w swoich tłumaczeniach tym, że nie wymieniłaś dowodu przez ten okres czasu. Tak się stało i już. Niech się skupi na tym co jest teraz. A prawda jest taka, że gdyby sprawy nie zawaliła dowód juz byś miała i nie musiałabys się z nia "szarpać"- jak widac z osobą zupełnie niekompetentną :ico_zly:

Awatar użytkownika
Izunia
Wodzu
Wodzu

02 lis 2009, 12:56

Ja rozumiem że ktoś zle wpisał nazwisko to się zdaża Wojtołowicz mam na nazwisko a wpisały Wojtyłowicz ok rozumiem ale mogły szybciej poprawić na Wojtołowicz a nie od 30 wrzesnia do 12 pazdziernika dlaczego tak długo :ico_placzek: na pewno już by był :ico_placzek:

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lis 2009, 13:03

Kochana Ty nie możesz przeciez czekać do czwartku :ico_olaboga: A co jak dowodu jeszcze nie bedzie ? Musisz działać jeszcze dzisiaj !!!!
Urząd Wojewódzki i ten wydział o którym Ci pisałam sprawuje nadzór nad zespołami czy komórkami w Urzędach Gminy zajmującymi sie dowodami. Spróbuj tam zadzwonić i opisz wszystko łącznie z tym ostatnim, że do czwartku czekać nie możesz bo jakby co to juz nikt nie zdąży wydania tego dowodu przyspieszyć. Powinni w tym urzędzie od razu zaiterweniować.
Albo jak nie jesteś w pracy to idź prosto do Wójta. Jeśli on bedzie miał takie samo stanowisko jak to babsko to dzwoń koniecznie jak wyżej.
Mam trzy numery telefonów do W-wy jeśli dowód jest wyprodukowany to powiedzą, że juz przesyłka jest wysłana i w czwartek go odbierzesz. Jezu tak ciężko im zadzwonić :ico_zly: Ty niestety nie możesz :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-11-02, 12:05 ]
Ja rozumiem że ktoś zle wpisał nazwisko to się zdaża Wojtołowicz mam na nazwisko a wpisały Wojtyłowicz ok rozumiem ale mogły szybciej poprawić na Wojtołowicz a nie od 30 wrzesnia do 12 pazdziernika dlaczego tak długo na pewno już by był
Izunia ona poprostu otrzymała Twój dowód, okazało się, że wpisała błędnie nazwisko i jeszcze raz wysłała elektronicznie wniosek o dowód z prawidłowym nazwiskiem :ico_olaboga:
Oczywiście pomylić się każdy może ale pomoc Ci się należy a nie rzucanie kłód pod nogi :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Izunia
Wodzu
Wodzu

02 lis 2009, 14:41

DUSIA555, kopchana czemu to ty nie pracujesz w tym urzędzie :ico_placzek: boże czemu to wszystko takie pogmatwane :((

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lis 2009, 14:47

DUSIA555, kopchana czemu to ty nie pracujesz w tym urzędzie
dziękuję :ico_oczko:

Oj ma szczęście ta kobita, że nie trafiła na mnie bo nienajlepiej - delikatnie mówiąc skończyło by się to dla niej :ico_zly:
Izunia i co dzwoniłaś do Urzędu Wojewódzkiego, byłaś u wójta ? Jak się sytuacja ma na teraz.

Awatar użytkownika
Izunia
Wodzu
Wodzu

02 lis 2009, 14:52

dzwoniłaś do Urzędu Wojewódzkiego
A czemu wojewódzkiego jak należe do urzędu miasta a nie gminy?

[ Dodano: 2009-11-02, 13:55 ]
Wiesz co ja zadzwoniłam do Urzędu własnie i Pani mi powiedziała że dzwoniła do Warszawy i niby jest wydrukowany teraz czekać aż dojdzie NIE WIE CZY DO CZWARTKU DOJDZIE BO TO ZALEŻY OD KURIERA.
Myślisz że powiedziala tak żeby mnie spławić czy na prawdę dzwoniła? Bo rano jak patrzała na statystki to mówiła że jeszcze nic nie jest robione i że nie może zadzwonić nigdzie?

Wróć do „Prawo, praca i polityka”