leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lis 2009, 10:32

hejka

u nas zapowiada sie kolejny szary dzien :ico_noniewiem:

Się pochwaliłam no i dziś z rana był hafcik I ogólnie coś mi słabo było
:ico_olaboga:
leona napisał/a:
tyle ze chcemy zrobic w PL

Patrz - my też
hehe :ico_haha_01: :ico_oczko:
w sumie co dziwne to bardziej mnie na początku bolał kręgosłup - a przecież to teraz mi brzuch urósł Dziwny egzemplarz ze mnie
no mnie kregeslup tez nie boli, najgorzej to krocze nawala jak dluzej posiedze :ico_noniewiem:

ja dzisiaj juz na nogach bo nie moglam sobie pozycji dobrej do spania znalezc :ico_noniewiem:

na prawym boku ciezko bo biodro boli a na lewym boku tez nie za bardzo bo maly z lewej strony ulozony i sie wypina :ico_noniewiem: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lis 2009, 11:24

Witam :-D

Ja już dzisiaj po wizycie u ginka.Nic się nie zmieniło.Szyjka jaka krótka była,taka nadal jest,ale rozwarcia póki co nie ma i oby się jeszcze długo nie pojawiło. :ico_sorki: Słuchałam serducha,kolejny kg do przodu,no i zapisałam się na 16.11 na USG. :ico_brawa_01:
kolejna wizyta u ginki za miesiąc,no chyba ze się w międzyczasie zacznę źle czuć.

Mam do Was pytanko dziewczyny.Od miesiaca łykam witaminy dla ciężarnych Prenatal Classic.Od dnia kiedy zaczęłam je brać,pojawiły się zaparcia.Dzisiaj powiedziałam o tym gince a ona stwierdziła ze jak mam się po nich źle czuć to lepiej je odstawić.No tyle że ostatnie wyniki badan wyszły tak na pograniczu,dlatego mialam je zlecone.
Stąd moje pytanie,czy wy też miałyście taką sytuację?Tzn,czy witaminy też tak na
Was wpłynęły,bo ja kiedy ich nie brałam nie miałam ani razu zaparcia.

Dzisiaj poczułam że poleciała mi kolejna plomba,a przecież kurde byłam w sierpniu ostatnio u dentysty i wszystko zaleczyłam.Znów się dzisiaj musiałam zapisać na borowanie i plombowanie :ico_placzek: Wizytę mam w czwartek,oby to już była ostatnia przed porodem :ico_sorki:

lilo

03 lis 2009, 11:45

geheimnis, ja też biorę Prenatal i powiem ci ze też mam trochę problemy z zaparciami ale nie kojarzyłam tych dwóch rzeczy :ico_noniewiem: Głównie dlatego, że w pierwszej ciąży też brałam Prenatal ale takcih problemów nie miałam w ogóle... Nie wiem czy to ma związek... A bierzesz coś jeszcze??? Słyszałam że po żelazie często pojawiają się zaparcia...

Dobrze że nic złego się nie dzieje, oby tak dalej :ico_sorki:

A gdzie iw_rybka??????

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lis 2009, 11:59

Nie wiem czy to ma związek... A bierzesz coś jeszcze??? Słyszałam że po żelazie często pojawiają się zaparcia...
No właśnie oprócz tych witamin i leków na podtrzymanie nie biorę już nic.Problem pojawił sie dopiero jak zaczęłam brać prenatal,a tam przecież jest żelazo.Może to i po tym.Innej możliwości nie widzę.
Dobrze że nic złego się nie dzieje, oby tak dalej :ico_sorki:
Oby,oby :ico_sorki:
A gdzie iw_rybka??????
Rybka na tydzień do siostry pojechała,jeśli dobrze pamietam. :-D

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 lis 2009, 18:18

cześć Dziewuszki :)
geheimnis mam nadzieję, że Ci wyjdzie z tym szpitalem. Ja mam upatrzony szpital w Warszawie jest ich dużo...ale jak będzie to też życie pokaże...
a jaką książkę czytasz??

leona współczuję Ci że tak rzadko rodzinkę widujesz :ico_noniewiem: ale jak się maluch pojawi na pewno nie pozwoli Ci tęsknić i będzie Ci raźniej :-)
no i śliczny brzuszek :ico_brawa_01:

Co do chrzcin to też nie wiem, gdzie zrobimy ale chciałabym w marcu. Mąż chce brata na chrzestnego ale On nie ma bierzmowania więc chyba nic z tego nie wyjdzie. (co nawiasem mówiąc bardzo mnie nie martwi) :ico_oczko:
Ja nie wiem kto ma zostać chrzestną :ico_noniewiem:
lilo musisz lubić swoją pracę :-) tylko pozazdrościć, sił i fajnej pracy :ico_brawa_01:
na prawym boku ciezko bo biodro boli
też mnie boli kręgosłup i biodra...
Ja już dzisiaj po wizycie u ginka.Nic się nie zmieniło.Szyjka jaka krótka była,taka nadal jest,ale rozwarcia póki co nie ma i oby się jeszcze długo nie pojawiło. Słuchałam serducha,kolejny kg do przodu,no i zapisałam się na 16.11 na USG.
no to usg już blisko :-D dobrze że nie jest gorzej :ico_brawa_01:
Tzn,czy witaminy też tak na
Was wpłynęły
ja biorę feminatal N i nic się nie dzieje.
Rybka na tydzień do siostry pojechała,jeśli dobrze pamietam
tak Rybka wyjechała :-) czekamy na wieści jak wróci.

my dziś w biegu...mąż miał urlop a było mnóstwo spraw do załatwienia...w sumie staneliśmy w korku i mało co udało się załatwić :ico_noniewiem:
no ale pochwalę się że zrobiłam pranie pościeli dla malucha i dziś zamierzam poprasować :-) i tak siedzę sama to nie będzie mi się tak nudziło :ico_brawa_01:
a i stawiam za 32 tydzień :ico_tort:

[ Dodano: 2009-11-03, 17:20 ]
Rybka też by postawiła (z tym że chyba wczoraj) :-)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lis 2009, 18:26

hejka
Ja już dzisiaj po wizycie u ginka.Nic się nie zmieniło.Szyjka jaka krótka była,taka nadal jest,ale rozwarcia póki co nie ma i oby się jeszcze długo nie pojawiło.
super ze stan szyjki sie nie pogarsza :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no i zapisałam się na 16.11 na USG.
to juz niedlugo, ja mam 17tego :ico_brawa_01:
zlecial ten czas strasznei szybko, dopiero sie martwilam ze tyle bede musiala czekac a tu dwa tyg i zobacze maluszka :ico_brawa_01:
ale jak się maluch pojawi na pewno nie pozwoli Ci tęsknić i będzie Ci raźniej
to i tak teraz nie jest najgorzej bo kontakt z rodzinka mam prawie codziennie, zawsze z mama na gg sobie popiszemy :ico_oczko:
najgorsze byly poczatki tutaj, ile ja nocy przeryczalam :ico_placzek:
ale z czasem czlowiek do wszystkiego potrafi sie przyzwyczaic :ico_oczko:

a dzisiaj rodzice zaproponowali ze kupia wozek dla maluszka :ico_brawa_01: :ico_sorki: takze na dniach bede zamawiac :-) :ico_oczko:
a i stawiam za 32 tydzień
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_tort: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-11-03, 17:27 ]
aha i bylismy dzisiaj w urzedzie(ZUS) i na 60dni przed porodem moge isc na macierzynski :ico_szoking: :ico_brawa_01:
ale chyba wezme od poczatku stycznia :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lis 2009, 18:47

geheimnis mam nadzieję, że Ci wyjdzie z tym szpitalem. Ja mam upatrzony szpital w Warszawie jest ich dużo...ale jak będzie to też życie pokaże...
No chciałabym żeby wyszło z tym szpitalem,bo tam bym miała wszystko od początku do końca ustalone z położną i lekarką.No ale jak zacznę rodzić to nóg zaciskać nie będę.Najwyżej urodzę w innym szpitalu.jakoś przeżyję.
Dzisiaj ginka mi powiedziała że leki planuje mi odstawić w ok 36tyg.Więc wypadało by akurat wtedy kiedy oddział w tym upatrzonym szpitalu będzie zamknięty i sprzątany. :ico_zly:
a jaką książkę czytasz??
A jedną z tych co dostałam od przyjaciółki na urodziny (których jeszcze nie miałam ) Tytuł "Wpadka",autor Rebecca Eckler. Ja z mężem dzidzię planowałam ale i tak fajnie się czyta tą książkę.Dość komiczna. :-) Drugą część tej książki też dostałam.Tytuł "Padam na Twarz. Opowieść o Życiu z Małym Tyrankiem".
Ja nie wiem kto ma zostać chrzestną :ico_noniewiem:
Ja chrzestną mam już ustaloną.Siostra mnie uświadomiła że ona będzie chrzestną.Nie mam nic przeciwko.A chrzestnego mój mąż musi skombinować.U nas prawdopodobnie to będzie tylko chrzest bez mszy.Słyszalam że księża właśnie tak postępują z parami bez śluby kościelnego,a tylko z cywilnym.No zobaczymy jako to będzie.
a i stawiam za 32 tydzień :ico_tort:

Rybka też by postawiła (z tym że chyba wczoraj) :-)
Gratuluję :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lis 2009, 22:33

witajcie :-)
Bylam dzisiaj u ginki i mialam caly program - wazenie, krew, ktg, usg... ktg wykazalo troche skurczy, mam nadal brac magnez, rzeczywiscie brzuchol mi twardzieje...
dzidzia jest tydzien do przodu - wazy ok. 1800g i mierzy ok. 44cm
i wyglada na to, ze bedzie rownowaga na naszym watku - jak to stwierdzila ginka - nie widac jader tylko buleczke :-D
po wizycie wybralismy sie na mini-zakupy, kupilismy spiochy z bluzeczka, kurteczke, body, pieluchy tetrowe i kocyk :)

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 lis 2009, 09:42

Hejka!
Witam się w środę. U nas dzisiaj strasznie zimno :(
no ale pochwalę się że zrobiłam pranie pościeli dla malucha
Wczoraj przeglądałam allegro żśeby w końcu kupić ale nic mi nie wpadło w oko, albo cena była kosmiczna. No nic muszę jeszcze poprzeglądać dziś i zamówić.
a dzisiaj rodzice zaproponowali ze kupia wozek dla maluszka
Super, to wielki wydatek z głowy :)
i wyglada na to, ze bedzie rownowaga na naszym watku - jak to stwierdzila ginka - nie widac jader tylko buleczke
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla CÓRECZKI :D

Co do chrzcin to jeszcze nie wiem kiedy, ale chrzestnych już wybraliśmy. Tylko chrzestny jeszcze o tym nie wie i wiem czy się zgodzi :)

lilo

04 lis 2009, 10:10

takze na dniach bede zamawiac
Fajosko :ico_brawa_01:
tylko pozazdrościć, sił i fajnej pracy
Praca jak praca - czasem cieszy czasem wkurza :ico_oczko: Ogólnie dla mnie to jedna z częsci życia i paru względów myślę że warto mieć swoje życie, również zawodowe :ico_oczko:
Rybka na tydzień do siostry pojechała,jeśli dobrze pamietam
Ano fakt, wyleciało mi z głowy :ico_sorki:
wazy ok. 1800g i mierzy ok. 44cm
Duży maluszek :ico_brawa_01: I gratuluję córci, ciekawe czy faktycznie będzie równowaga :ico_oczko:

Ja dziś z rana robiłam sobie badania bo w poniedziałek do lekarza.

Jakoś razem z krwią mi upuścili chyba humoru trochę bo coś nie dopisuje dzisiaj :ico_oczko:

No i znowu wymiotowałam z rana więc już nigdy się nie pochwalę że czuję się lepiej :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”