Awatar użytkownika
Novac
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

05 lis 2009, 12:41

a u nas słoneczko :-D

Eve nic nie mówiła o żadnych szwach ani o szpitalu, zobaczymy jakie będą wyniki badań...

Karmelka good luck dzisiaj!

Amola cały czas trzymam kciuki żeby się wszystko dobrze ułożyło!!!!!

my mieszkamy w domu ale na pół z dziadkami Tomka (dziadek 96, a babcia 87 lat i wszystko robi sama :ico_szoking: ... ) co prawda tylko wejście do domu mamy wspólne a reszta odzielnie, ale nie ma to jak być na swoim.... ostatnio teściowa zaproponowała, żebyśmy się do nich wprowadzili :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: ale ja sobie tego jakoś nie wyobrażam... szczególnie jakby jeszcze banda z Polski przyjechała w odwiedziny hihi, działkę już mamy kupioną tylko czekamy żeby kryzys minął.... może się kiedyś doczekamy...

ja dzisiaj znowu zwolniona z gotowania jupiiii

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lis 2009, 15:51

Już po wizycie.Wieści takie sobie.Szyjka bez zmian,taka jak ostatnio i lekarz powiedział,że dobrze,że się trzyma.Nadal mam brać luteinę 2×1.Niestety mam za wysoki poziom cukru po obciążeniu,bo wyszło 197,68 mg/dl.Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży w Zabrzu.Ciśnienie też miałam dziś za wysokie 130/90.Mam je kontrolować codziennie i jeśli bedzie za wysokie to brać leki na obniżenie.Zrobił mi USG.Filip zrobił fikołka,bo teraz głowę ma u góry.Nawet nie wiem kiedy się obrócił.Według jednego wzoru waży 630g,a według innego 800g.Obwód brzuszka ma już 228mm,co wskazuje na 27t0d.

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lis 2009, 09:40

witajcie kochane :-)

karmelka cieszę sie, ze wszystko w porzadku :ico_brawa_01: ale ta szyjkę to Ci zmierzył tym razem? :ico_noniewiem:
co do obciażenia po glukozie - to wyszło Ci takie po 50 czy 75? ja po 75 miałam doładnie 100. A cisnienie i tak w miarę - ja jak idę do lekarza to za każdym razem mam 140/90 a w domku jak mierzę albo jak w szpitalu leżałam to max. 90/50 :ico_szoking: chyba syndrom białego fartucha tak działa :-D
no i wspaniale Filipek rośnie :ico_brawa_01: teraz to nam dzieci w końcu zaczna tyc i wszerz a nie wzdłuz tylko rosnać :ico_brawa_01:

wczoraj wieczorem dostałam wieści od amoli, przytaczam:
"po jakiejś kroplówce dostałam krwawienia :(nic się nie poprawia "
odpisałam jej z pytanie co mówią lekarzem i słowmai pocieszenia, odpisała:
"nic mi za bardzo nie chcą mówić :(ustało, ale w nocy też miałam. Ból jest cały czas. Skurcze rzadko. Ja już straciłam nadzieję ;("

amola kochana - trzymaj się :ico_pocieszyciel: :ico_buziaczki_big:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2009, 10:21

wczoraj wieczorem dostałam wieści od amoli, przytaczam:
"po jakiejś kroplówce dostałam krwawienia :(nic się nie poprawia "
odpisałam jej z pytanie co mówią lekarzem i słowmai pocieszenia, odpisała:
"nic mi za bardzo nie chcą mówić :(ustało, ale w nocy też miałam. Ból jest cały czas. Skurcze rzadko. Ja już straciłam nadzieję ;("
amola nie trać nadziei :ico_nienie: ,każdy dzień w twoim brzuchu zwiększa szanse dzidzi.Musisz wierzyć,że się uda.

[ Dodano: 2009-11-06, 09:22 ]
karmelka cieszę sie, ze wszystko w porzadku ale ta szyjkę to Ci zmierzył tym razem?
nie mierzył,ale myślę,że chyba nie jest aż tak źle,bo gdyby było to by powiedział.Pytałam go czy ona się wydłuży i dostałam odpowiedź,że już raczej nie i byle taka się utrzymała do porodu to bedzie ok.

[ Dodano: 2009-11-06, 09:24 ]
co do obciażenia po glukozie - to wyszło Ci takie po 50 czy 75? ja po 75 miałam doładnie 100
miałam 50g po 1godzinie i stwierdziłam,że w poniedziałek pójdę zrobić jeszcze raz,ale po 75g po 2 godz.Zobaczymy co wyjdzie.Może lab się pomyliło,warto powtórzyć.

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lis 2009, 10:25

karmelka ja sie nie dziwie, ze psycha moze odmawiać posłuszeństwa "dzięki" samemu szpitalowi, do tego problemy...ale masz rację...trzeba dzielnie walczyć o każdy dzień, a przecież amoli już tak długo sie to udaje... jeszcze meisiac chociaż...dotrwasz amola.

a widzisz - u mnie raz sie wydłuza a raz skraca, zalezy czym jest spowodowane skracanie - u mnie niskim ułożeniem brzuszka i naciskiem aktywnego Maluszka, ale jak twój Filipek teraz sie przekrecił to dla szyjiki nawet lepiej :-)

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2009, 10:31

jak pytałam mojego gina czy ta szyjka może reagować na ułożenie Filipa to powieział,że nie,bo to jest związane z czynnością macicy i dlatego mam Luteinę,bo ona znosi samoistne skurcze macicy.Każdy lekarz inaczej mówi i człowiek nie wie co ma myśleć.

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lis 2009, 10:35

karmelka najważniejsze to ufać własnemu lekarzowi :ico_sorki: a do tego jeszcze organizm każdej z nas jest inny :-)
u mnie faktem ejst, i to anwet w p-niu w klinice potwierdzili, ze jak Tymek był ułozony przez 3 tyg, meidnicowo to miałam szyjkę ekstremalnie długą - 5cm :ico_szoking: a od keidy sie przękrecił znowu jest 3 :-) u nas np. luteinę dają tylko na poczatku ciąży jak jest problem z jej utrzymaniem a potem albo nospę albo mocniejszy fenoterol zeby skurczom zapobiegac :ico_noniewiem:
kwestia szkoły. tzn lekarza :ico_haha_01:

a ja mam totalnego powera - jakby któaś sobie życzyła mogę wpaść, posprzątać, ugotować...zmuszam sie, zeby dziś w domciu posiedzieć trsozkę i odpcoząć :-)

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2009, 10:38

mnie wczoraj głowa bolała i wzięłam paracetamol.Jak ból przeszedł to miałam masę energii,ale to już była 22.00.
Musiałam suwaczek zmienić,bo tamten zniknął sam,nie wiem czemu :ico_szoking:

[ Dodano: 2009-11-06, 09:39 ]
brałam Fenoterol i Isoptin w ciąży z Marcinek.Bardzo źle się po nim czułam

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lis 2009, 10:42

no fenoterol to strasznie działa na organizm - ja miałam kroplówkę, potem tablety 12x dziennie i nie szło utzrymać szklanki w rece tak wszystko drżało i serducho kołatało jak szalone :ico_noniewiem: ale trzeba przyznać, że na skurcze skuteczne :-)

karmelka no to trzeba było działac choćby nocą :ico_haha_01:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2009, 10:56

no na skurcze pomogło,ale myślałam,że mi serce wyskoczy,a ręce trzęsły się jak u alkoholika.Musiałam na moment odejść od kompa,bo Filipszaleństwo w brzuchu urządził i nie mogłam usiedzieć tak brzuch skakał :-)

[ Dodano: 2009-11-06, 09:57 ]
ja mam totalnego powera - jakby któaś sobie życzyła mogę wpaść, posprzątać, ugotować...
kochana zapraszam,bo u mnie sajgon w domu i obiadu też nie chce mi się gotować :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”