Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2009, 11:25

anusiek, musisz wrzucić filmik np. na youtuba i wtedy tutaj linka pokazać. Inaczej się chyba nie da.
geheimnis, no to trzymamy kciuki żebyś do 4 wytrzymała :)

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 lis 2009, 15:33

geheimnis też będę trzymać kciuki. Ważne że masz pozytywne nastawienie to i wszystko się ułoży. Będzie dobrze :-)

a to ten link http://www.youtube.com/watch?v=zixemLpWdHA

lilo

06 lis 2009, 15:55

a to ten link
Super :ico_brawa_01: Najlepsze jak macha ta nóżką :ico_haha_01: :ico_brawa_01: Niedługo nasze będziemy tak nagrywać :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lis 2009, 16:08

witajcie :-) w koncu weekend :ico_sorki: :ico_brawa_01:
anusiek, filmik super, utalentowany babel :-D

z tymi leniwymi dniami maluszka tak to juz chyba jest, tym bardziej, ze maja teraz coraz mniej miejsca na harce. Mi tez sie juz zdarzylo w schizy popadac, ale teraz troche sie uspokoilam i czekam w razie czego do wieczora, bo wtedy moja corenka jest najbardziej aktywna... a dzisiaj po raz pierwszy dostalam bolesnego kopniaka w zebra, az syknelam, hehe. Jakie to niesamowite czuc twarda stopke przez skore brzuszka, a jak tylko poloze na niej reke to sie przesuwa :-)
dzisiaj zadzwonilam do szpitala i ustalilam termin na porodowce - nie wiem czy w PL tez tak jest, ze powinno sie przyjsc okolo 34/36 tc. na rozmowe z lekarzem/anestezjologiem, zeby podpisac juz papiery dotyczace np. ewentualnego znieczulenia zewnatrzoponowego czy postepowania w naglych wypadkach itp., zeby nie musiec meczyc tym rodzacej lezacej w bolach porodowych. Przy okazji mozna ich tez wypytac, o co sie chce. Ja mam moj termin 3 grudnia o 11:00...
Mam juz tez liste rzeczy, ktore mam ze soba zabrac juz do porodu - duzo tego nie ma, przede wszystkim dokumenty, a poza tym kapcie i pizame, reszte (reczniki, podpaski, majtki siatkowe itp. dostaje sie tutaj od szpitala do dyspozycji).

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2009, 16:25

anusiek, super dzieciaczek :) Wymiata noramlnia :)

A ja się powoli zbiera do domku hihi. Szkoda że weekend w szkole, ale mam nadzieję że chociaż wieczorkiem odpocznę. To do poniedziałku, bo netu nie będę raczej w weekend miała.
Miłego weekendu dziewuszki

lilo

06 lis 2009, 16:27

nie wiem czy w PL tez tak jest, ze powinno sie przyjsc okolo 34/36 tc. na rozmowe z lekarzem
reczniki, podpaski, majtki siatkowe itp. dostaje sie tutaj od szpitala do dyspozycji
Helen, u nas nie ma tak dobrze, w sumie szkoda gadać... Wczoraj sobie myślałam o porodzie - jakoś nie szaleje z radości na myśl o tym... Ze względu na warunki, bo wiadomo że na dzidzię bardzo czekam.
W zasadzie u nas wszystko trzeba mieć swoje, kosmetyki, pieluszki dla dzieci. Jedyne co u nas dają to wstrętne niby podpaski z ligniny... I każda dziewczyna i tak woli zwykłą podpaskę... Ja miałam mega hemoroidy po porodzie i nikt nie zaproponował nic na to, a to ból straszny, dopiero mama mi coś przywiozła... Kurde czasem to mam wielkiego stracha przed powtórką :ico_olaboga: :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-11-06, 15:29 ]
Szkoda że weekend w szkole
O kurczę, Ty to dopiero zapracowana jesteś :ico_olaboga: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 lis 2009, 12:59

witam weekendowo dziewczynki,
z tymi leniwymi dniami maluszka tak to juz chyba jest, tym bardziej, ze maja teraz coraz mniej miejsca na harce
no na to wygląda, bo każy od czasu do czasu ma takie ciche dni.
niesamowite czuc twarda stopke przez skore brzuszka
hehe :ico_brawa_01:
nie wiem czy w PL tez tak jest
nie ma :ico_noniewiem: u nas nawet mogą Cię odesłać do innego szpitala z powodu braku miejsc. Kolega jeździł z rodzącą do 3 szpitali pod rząd i dopiero w trzecim Ją przyjęli :ico_olaboga: :ico_zly:

ps. niech Ci szybko godziny w szkole zlecą :-)

Ja dziś zmęczona bardzo bo cały wieczór bolały mnie plecy i lewa noga! jakiś koszmar, nigdy tak nie bolało :ico_noniewiem: jak zaczęło wieczoram tak pół nocy aż w końcu zasnęłam i starałam się na lewym boku bo na prawym zaraz zaczynała boleć znowu :ico_noniewiem:

mam wizytę we wtorek to pogadam o tym z ginekologiem.

miłej soboty! :-)

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lis 2009, 13:23

Witam :-D
Mam juz tez liste rzeczy, ktore mam ze soba zabrac juz do porodu
ja też dostałam liste,generalnie trzeba wziąć wszystko.Jak powiedziała mi położna nawet koszulę do rodzenia mogę mieć swoją,no chyba że będę wolała ich szpitalnego wycieruszka,to nie ma problemu :ico_haha_01: Kosmetyki dla malucha, ubranka, pieluchy, podpaski.Wszystko lepiej mieć swoje.
No chyba że zacznę rodzić wcześniej ,to w tym drugim szpitalu nie wiem jakie mają wymagania,ale przecież jakby co i tak będe miala wszystko swoje,więc luzik.'
Helen napisał/a:
nie wiem czy w PL tez tak jest
nie ma :ico_noniewiem: u nas nawet mogą Cię odesłać do innego szpitala z powodu braku miejsc. Kolega jeździł z rodzącą do 3 szpitali pod rząd i dopiero w trzecim Ją przyjęli :ico_olaboga: :ico_zly:
No to jest właśnie paranoja.Kobieta rodzi,wiadomo-stres i ból a trzeba ja wozić bo nigdzie dla niej miejsca nie ma. :ico_szoking:
Ja dziś zmęczona bardzo bo cały wieczór bolały mnie plecy i lewa noga! jakiś koszmar, nigdy tak nie bolało :ico_noniewiem: jak zaczęło wieczoram tak pół nocy aż w końcu zasnęłam i starałam się na lewym boku bo na prawym zaraz zaczynała boleć znowu :ico_noniewiem:
Mnie ostatnio bardzo kręgosłup dokucza,ale to pewnie od tego ciągłego leżenia.

Wczoraj byłam z mężem w sklepie,bo ani nic w lodówce,kosmetyki też się pokończyły.Nawet proszek do prania mi się skończył.dziś nadrabiam więc pranie w proszku "dla dorosłych" a w poniedziałek zaczynam wojować z ciuszkami dla dzidzi.Specjalnie proszek dla niemowląt kupiłam.
W przysłym tygodniu,o ile mężulek będzie miał wolne któregoś dnia wpadniemy do sklepu po jakieś rzeczy dla malucha (becik,szczotke do włosków,kołdra,prześcieradła itp) a może nawet uda mi się zamówić jakieś fajne łóżeczko z materacem w necie. :ico_sorki:

Dzisiaj poszło w ruch siemię lniane.Biorę witaminy co 2 dni,a i tak zaparcia mi się pojawiają.muszę zacząć korzystać z domowych sposobów walki z tą dolegliwością. :ico_zly:
miłej soboty! :-)
Miłej soboty również życzę :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

08 lis 2009, 18:59

witam,my juz w domku :-D

leona - fajny lezaczek,mamy podobny ale starszy,bo po Andrzejku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A posciel mi sie nie wyswietla :ico_zly:

Juz dopatrzylam na nastepnej stronie-sliczny zestaw :ico_brawa_01:

Sliczny brzusio :ico_brawa_01:

Super wozek,ostatnio bylam w sklepie i pani bardzo go zachwalala :ico_sorki:
geheimnis, fajnie,ze mezus juz zakupy chc zaczynac dla dzidzi,mysle,ze to najwyzsza pora :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Co do lekow i ich odstawieniu,to sie nie martw.Kolezanka z forum Uleczka (listopadowka) juz od 7 miesiaca na lekach jest,w szpitalu tez lezala juz 2 razy,odtsawili jej leki jakis czas temu i miala na dniach urodzic,bo tez wciaz brzuch twardy,na KTG skurcze wychodzily i chodzi dalej w dwupaku :ico_oczko:

Ja witamin nie bralam a zaparcia byly,wiec to niekoniecznie od witamin.Jedz jogurciki,jablka i duzo pij - mi pomaga :ico_sorki:

USG tez mam 16 i wizyte :-D

Odnosnie chrztu,to my chodzimy do kosciolka i pewnie szybko chrzciny zrobimy :ico_brawa_01: Chrzestni tez wybrani :ico_oczko: A Andrzejek zrobiony i urodzony po slubie koscielnym,a chrzest byl bez mszy,tzn przed msza ochrzcili nam malego,a potem normalna suma jak zwykle w niedziele,wiec to chyba nie zalezy od tego czy masz slub czy nie :ico_szoking: My poprostu zaproponowalismy date jaka nam pasuje,bo normalnie chrzty u nas sa z msza raz w miesiacu :ico_oczko:
Nie wiem jak jest tutaj :ico_szoking:

helen - gratuluje coreczki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

lilo - ja z wymiotami dolacze do ciebie :ico_wstydzioch: :ico_zly:

Nie widzialam wczesniej tej listy imion,a widze,ze i Szymon na niej jest,a wybralismy takie imie dla ewentualnego synka,bo ma w grudniu imieniny :ico_oczko: I Zuzka tez na tej liscie jestmale co tam - mezowi sie podoba,mi tez,wiec zostaje Zuzanna Lucyna R. ( Lucyna po babci :ico_oczko: )

anusiek - to milo ze strony szefowej,ze zadzwonila :ico_szoking: :ico_oczko:
A wlosy mi sie tez wzmocnily w tej ciazy :ico_oczko:

a ten maly tancerz,to zupelnie jak moj Jedrul jakbyl taki maly :ico_oczko:
Kurde czasem to mam wielkiego stracha przed powtórką :ico_olaboga: :ico_sorki:
- ja tez :ico_wstydzioch:
A w Gdansku to nawet ligniny nie dali,tylko kazdy musial miec swoje takie wielkie podpaski i nawet majtek z siatki nie pozwalali zakladac,na obchod trzebabylo zdejmowac i podkladac sobie podpaske po pupe i tak czekac na lekarza :ico_zly:
Wszystko lepiej mieć swoje.
- dokladnie tak,a tutaj w Koszalinie to nawet takie podklady na lozko trzeba miec swoje :ico_zly:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2009, 20:44

hejka

ja wkoncu mam chwile na kompa ale nie za dlugo bo trzeba zaraz na tv isc :ico_oczko:

dzisiaj bylismy na zakupach
kupilismy wanienke, butelki, smoczki, szczotke, nozyczki, fride do nosa i apre innych drobiazgow :ico_brawa_01: :ico_oczko:

rodzice wozek odebrali juz w piatek :ico_brawa_01:
teraz meza namawiam zeby wybral sie do Polski :ico_oczko:

a tescie dzisiaj zaproponowali ze kupia mebelki :ico_brawa_01: czyli kolejny wiekszy wydatek mielibysmy z glowy :ico_oczko:

laski a powiedzcie mi, kupujecie wczesniej laktatory czy moze poczekacie az sie maluchy urodza??
bo ja wlasnie nie wiem czy jest sens kupowac teraz :ico_noniewiem:

co do szpitala, to tutaj tez trzeba miec wszystko ze soba
tymbardziej ze 4godz po porodzie przechodzi sie do takiego hotelu gdzie sa pokoje rodzinne no i tam wlasnie rekomenduja zeby miec wszystko swoje, zeby czuc sie jak w domu :-)

iw_rybka, a jak ty sie czujesz???

ja stawiam za skonczony 31tc :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_tort:
juz tak nieduzo zostalo :ico_sorki:

a dzisiaj mialam male spiecie z mezem, przed zakupami
bo mowie mu po co chce jechac a on do mnie z tekstem czy to nie za wczesnie?? :ico_szoking: :ico_puknij: ze mozna w grudniu jechac...
a ja mu juz dawno mowilam ze w grudniu to ja chce miec wszystko gotowe... poprane, poprasowane, poukladane...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”