Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

09 lis 2009, 15:48

- ja pierdziu...brak szacunu :ico_szoking:

[ Dodano: 2009-11-09, 15:52 ]
lilo - tego spokoju zaczyna mi przy skurczach brakowac :ico_wstydzioch:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lis 2009, 17:21

anusiek to super wozeczek bo ja tez ogladalam tego x landera i tez niebieski mi sie podobal :ico_brawa_01:
nawet ostatnio jak zamawialam moj i mialam jeszcze watpliwosci to wlasnie na drugim miejscu byl x lander ale juz nie chcialam rodzicow naciagac na wieksze koszty :ico_oczko:

jejku jak ja bym chciala juz miec moj wozek w domu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

iw_rybka, pysznyyyyy serniczek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_sorki: :ico_sorki:

ja myslalam ze uda mi sie wymigac dzisiaj od szkoly bo mezu bez kluczy od domu sie wybral, ale wrocil juz kilka godz temu no i nie mam wymowki, trzeba do szkoly :ico_oczko:
ale przynajmniej mnie zawiezie i przywiezie :ico_sorki: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lis 2009, 18:35

witajcie :-)
ja sie tylko krociutko melduje, bo zadania i nauka czekaja :ico_sorki: strasznie przeladowany ten miesiac, bo do 3 grudnia wszystkie oceny musza byc wystawione... pocieszam sie, ze jeszcze tylko miesiac stresu zostal :ico_sorki:

Doczytalam Was, ale juz nie pamietam, co kto napisal :ico_wstydzioch:
iw_rybka, znow sie stresu najdlas, dobrze, ze wszystko spokojnie sie skonczylo i Zuzia postanowila posiedziec jeszcze w brzusiu :ico_sorki:
jejku jak ja bym chciala juz miec moj wozek w domu
ja mam w piwnicy, wiec go nie widze :ico_oczko:
W piatek wybralam sie z mezam na mini-zakupki: butelka, body, czapeczka, smoczki, siatka do wozka, a potem zamowilam jeszcze kilka rzeczy w internecie - smietnik na pieluchy, szczotke do wloskow, termometr do kapieli (z mysla o mezu, ja nie potrzebuje :ico_oczko: ), owcza skorke do wozka, zawieszke z misiem do smoczka, przescieradelka, poduszke do karmienia. Lista zakupow robi sie coraz krotsza :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

09 lis 2009, 19:35

jejku jak ja bym chciala juz miec moj wozek w domu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
ale przynajmniej mnie zawiezie i przywiezie :ico_sorki: :ico_oczko:
- dobre i to :ico_oczko:
iw_rybka, znow sie stresu najdlas, dobrze, ze wszystko spokojnie sie skonczylo i Zuzia postanowila posiedziec jeszcze w brzusiu :ico_sorki:
- az tak sie nie stresowalam,czulam,ze to tylko cwiczenia ale dalo to do myslenia,ze juz naprawde niewiele zostalo :ico_olaboga:
na mini-zakupki
- no nie takie mini te wasze zakupy,super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A mnie zowu zgaga meczy,kurde :ico_zly:

lilo

09 lis 2009, 20:09

Jestem po wizycie. Ze mną wszystko OK, szyjka długa i zamknięta - lekarz twierdzi że w tym roku nie urodzę, wyniki ok, ciśnienie super. Przytyłam kolejne 3 kg, i tak dobrze - myślałam że będzie gorzej :ico_oczko: Znaczy więcej :ico_oczko: Trochę jestem zawiedziona że nie było USG ale lekarz stwierdził że przy kolejnej wizycie jakieś tam pomiary mu wyjdą bardziej miarodajne. Trudno, choć jakoś się nastawiłam że zobaczę malucha... Nie mogliśmy tylko serducha złowić bo akurat dzidzi usnęła i tak się zwinęła że ciężko było złapać. Ale należy jej się bo dziś sporo hasała :ico_oczko:

Patrycja.le, a co u ciebie?????? Miałaś też wizytę dzisiaj mieć??????

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lis 2009, 20:35

Helen, super zakupy :ico_brawa_01:
ja do wozka zamowilam spiworek z owcza welna, ten co kiedys pokazywalam
tez czeka u mamy w PL na odbior :ico_oczko:
zawieszke z misiem do smoczka
ja wlasnie chcialam kupic wczoraj ale smoczki kupilam bez tych koleczek(z Tomme tippee) i chyba nie da sie zaczepic :ico_haha_01: :ico_oczko:
poduszke do karmienia
no wlasnie sie zastanawiam czy taka poduszka potrzebna tymbardziej ze nie mam pojecia jak sie jej uzywa :ico_haha_01: :ico_noniewiem:
A mnie zowu zgaga meczy,kurde
:ico_olaboga:
mnie ostatnio jak pomeczyla przez dwa dni tak teraz cisza :ico_sorki: :ico_sorki:
Jestem po wizycie. Ze mną wszystko OK
super ze wszystko ok :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no i szkoda ze usg nie bylo, a nast wizyta za miesiac?? czy troche wczesniej??

ja wrocilam ze szkoly
zjedlismy kolacje
i zaraz na seriale :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lis 2009, 20:57

ale dalo to do myslenia,ze juz naprawde niewiele zostalo :ico_olaboga:
dobrze, ze przede mna pierwszy porod, to sie az tak nie stresuje :ico_oczko: jak to mawia moja mama - im mniej wiesz, tym lepiej spisz :-D
Ze mną wszystko OK, szyjka długa i zamknięta - lekarz twierdzi że w tym roku nie urodzę, wyniki ok, ciśnienie super
no to same pozytywne wiesci :ico_brawa_01:
choć jakoś się nastawiłam że zobaczę malucha.
no szkoda, ze sie nie udalo, ale jeszcze sobie odbijecie :ico_oczko: ja ostatnio widzialam, jak moja kruszyna pije wode i wystawia przy tym tak smiesznie jezorek :-D
smoczki kupilam bez tych koleczek(z Tomme tippee) i chyba nie da sie zaczepic
dlatego specjalnie zwracalam uwage na te koleczka przy smoczkach :ico_haha_01:
sie zastanawiam czy taka poduszka potrzebna tymbardziej ze nie mam pojecia jak sie jej uzywa
mi na pewno sie przyda, bo po kilkuminutowym trzymaniu dzieciatka strasznie boli mnie ramie, a tak to sobie zwine odpowiednio poduche i umieszcze na niej dzidzie :-) wystarczylaby zwyczajna, duza poducha, ale moja jest za miekka, taki flak, to zaszalalam i zamowilam sobie specjalna :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-11-09, 20:00 ]
leona, zapomnialam Ci pogratulowac rozpoczecia 8. miesiaca ciazy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: czyli za 3 dni kolej na mnie :ico_oczko:
niedawno zakladalas ten watek, a to juz tuz tuz do porodu :ico_szoking:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

09 lis 2009, 23:26

lilo, dobre wiesci,a zwlaszcza z ta szyjka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
czy taka poduszka potrzebna tymbardziej ze nie mam pojecia jak sie jej uzywa :ico_haha_01: :ico_noniewiem:
- to indywidualna sprawa,ja kupilam i sie sprawdzilo,bo mam takie cycusie,ze naboki "patrza" jak mam pokarm i malego karmilam wlasnie na tej poduszce,kladlam go na niej i tak pil,lezac pod moja paszka :ico_oczko:
mnie ostatnio jak pomeczyla przez dwa dni tak teraz cisza :ico_sorki: :ico_sorki:
- i dobrze,chociaz Ty miej spokoj :ico_sorki:
im mniej wiesz, tym lepiej spisz :-D
- zdecydowanie,ja tylko pocieszam sie tym wspomnieniem uczucia,jakie sie w Tobie rodzi jak daja ci Twoje dziecko na brzuszek po urodzeniu :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2009, 09:37

Hejka!
Helen, super zakupy. Ja już też się powoli przymierzam do większych zakupów,tylko jakoś nie chce mi się i nie bardzo mam kiedy do sklepu.
lilo, super że u Ciebie dobrze wszystko. Ja też byłam wczoraj i u mnie również w porządeczku. Główka w porządku, buźka ładna, rozwinięty też jest. I jedyne co mnie przestraszyło to to że Maniek ma już 2200kg a jeszcze tyle czasu do porodu to ile on będzie ważył i jak ja mam go wycisnąć z siebie?

No i u mnie dzisiaj trochę lepiej z humorem. Same dobre wieści to i humorek się poprawia :) A i jeszcze rano koleżanka z pracy przyszła i oznajmiła że w ciąży jest :) Bardzo się cieszę jej szczęściem bo już chwilkę się starali :D

lilo

10 lis 2009, 09:37

zdecydowanie,ja tylko pocieszam sie tym wspomnieniem uczucia,jakie sie w Tobie rodzi jak daja ci Twoje dziecko na brzuszek po urodzeniu
A mi nie dali maluszka na brzuch :ico_placzek: Ale i tak byłam w euforii. Mimo nie przespanej nocy i 12 godzin bólu kolejną noc nie spałam tylko się gapiłam na to maleństwo. Oczywiście wydawał mi się najpiękniejszym dzieckiem pod słońcem. Dostałam takiej dawki energii że tego samego dnia myłam głowę i skakałam jak młoda łania... Nie polecam - bo sama sobie zaszkodziłam, naderwał mi się szef i bolało jak diabli, nie mogłam nogi do góry podnieść... No ale endorfiny działają czasem jak narkotyk, ja byłam jak oczadziała :ico_haha_01: :ico_oczko:
Ale warto mieć mimo wszystko i trochę rozsądku :ico_oczko:

Wczoraj trafiłam na jakiś program o dzieciach niepełnosprawnych i stwierdziłam - niech boli, w końcu musi, ale niech maleństwo zdrowe będzie :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Nie wiem co się dzieje ale ciągle trafiam na takie programy albo ktoś mi opowiada o jakiś nieszczęściach. Przełączam, proszę żeby nie mówili ale w głowie i tak zasiewa się niespokój :ico_placzek:

[ Dodano: 2009-11-10, 08:38 ]
Ja też byłam wczoraj i u mnie również w porządeczku.
Super :ico_brawa_01: I gratulacje dla koleżanki :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-11-10, 08:50 ]
Dla rozrywki - poczytajcie sobie o mężach :ico_oczko: http://horoskop.wp.pl/cid,6,hid,30,titl ... znaki.html
Mojemu rakowi się sporo sprawdziło ale nie wiem czy go trochę nie upiększyli :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”