lilo

15 lis 2009, 19:20

Ostatnio czytałam o różnicy między smoczkami i ogólnie silikonowe są twardsze i polecane jeśli się karmi naturalnie - żeby dziecko mocno ssało. Ponad to - ponoć te silikonowe są zdrowsze dla dziecięcego zgryzu - też dlatego że są bardziej twarde.
My dzis caly dzien razme dla odmiany
U nas też, choć dla odmiany wyrwałam się sama na godzinkę :ico_oczko: Skoczyłam na zakupy właśnie, trochę kosmetyków dla dzidzi, te superowe podpaski wielkie, wkładki laktacyjne i takie drobiazgi :ico_oczko:
A wczoraj dostałam w prezencie kapcie i koszulę rozpinaną - wiedzą co mi potrzebne :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 lis 2009, 19:24

- e no co Ty :) Nie trzeba,jak zluzyje to jej kupisz sylikonowy :-D
No wiem :-D Na razie nie mam pewności że w ogóle mała będzie smoczkami zainteresowana.Zobaczy się :-)
- cosik racji w tym jest,ja teraz tez w domu wciaz siedze,bo pogoda brzydka,bo szyjka za krotka i tak jak za duzo czasu mam,to sobie wymysle zawsze jakis problem :ico_oczko:
Ja teraz właśnie jak się nudze w domu przy tym leżeniu i nie mam póki co żadnych prawdziwych problemów, to z braku zajęć wymyślam sobie własne problemy.Normalnie milion pomysłów na minutę.
- pewnie po drodze sie okaze,ze cos sie jeszcze przyda,albo wrecz przeciwnie,nie potrzebne,wiec nie maco szalec,zawsze mozna dokupic.Ja w grudniu jak bony beda chce dokupic wlasnie kosmetyki dla malej i moze jeszcze kilka pieluszek z nadrukiem,bo Andrzejek nie odda swoich :ico_oczko:
Pewnie będzie tak jak piszesz.Wszystko wyjdzie w praniu,czego mi brakuje a co jest jednak zbyteczne.
No a co do pieluch,to pewnie że kup mamuśka nowe dla dzidziolka,a Andrzejek niech swoich pilnuje :-D

[ Dodano: 2009-11-15, 18:40 ]
te superowe podpaski wielkie
No właśnie,dziś miałam problem.Ile tych wielgachnych podpasek potrzeba na początek?

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

15 lis 2009, 21:32

A wczoraj dostałam w prezencie kapcie i koszulę rozpinaną - wiedzą co mi potrzebne :ico_oczko:
- :):):)
No a co do pieluch,to pewnie że kup mamuśka nowe dla dzidziolka,a Andrzejek niech swoich pilnuje :-D
- no mam dla Zuzki 4 na nadrukiem i sporo bialych po Andrzejku,ale jakos tak juz ich nie chce uzywac,bo takie jakies zluzyte - nie maja plam ale sama swiadomosc,zeto uzywane,to do "nowej" dzidzi nie pasuje :ico_oczko:

Ubranka moga byc po kimkolwiek,ale pieluszki niech ma swoje nowe :-D
No właśnie,dziś miałam problem.Ile tych wielgachnych podpasek potrzeba na początek?
- ja zluzylam poltora paczki i przeszlam na podpaski :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lis 2009, 22:13

widze, ze dzisiaj bylo sporo mowy o zakupach... Wydawalo mi sie, ze tyyyle rzeczy trzeba jeszcze kupic, a tak na prawde to lista jest juz dosyc krotka, z czego cieszy sie przede wszystkim moj maz :ico_oczko: a czy moja lista byla pelna, okaze sie w praktyce :-D

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lis 2009, 09:58

Dzień dobry
Witam się poniedziałkowo. Wczoraj sobie odpoczęliśmy w swoim gronie i fajnie czas nam minął.
Lilo przepraszam że tak późno, ale szczerze życzę Ci wszystkiego co najlepsze :)

Co do zakupów to ja się wybiorę pod koniec miesiąca jak już będę miała wolne od pracy :) Teraz nie mam kiedy iść bo jak wracam to sklep zamknięty, a w weekendy szkoła.

lilo

16 lis 2009, 10:43

Witam w poniedziałek i w 8. miesiącu :-D :ico_tort:

Patrycja.le, dzięki za życzenia :ico_sorki: Strasznie był chciała żeby się wszystkie sprawdziły - przede wszystkim te o zdrowej dzidzi i szybkim porodzie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lis 2009, 10:48

A i stawiam :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: za 33 tydzień :D

[ Dodano: 2009-11-16, 09:49 ]
lilo, no i witamy w kolejnym okienku. Boże jeszcze troszkę i zobaczymy nasze maleństwa :D

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

16 lis 2009, 10:58

cześć Dziewczynki,

Weekend minął mi spokojnie. Odwiedziny znajomych, rodziców i obecność męża sprawiła że nie stresowałam się badaniem echa serca synka.
Dziś udało mi się skonsultować z moją ginekolog. Mam dwie wizyty, jedną w czwartek w ramach ubezpieczenia, drugą jutro umówiłam prywatnie. Mam odbyć dwie dla potwierdzenia wyniku. Bardzo się boję tej jutrzejszej wizyty. tak bardzo bym chciała żeby było dobrze z moim małym serduszkiem.

Wizyta o 13 ale potem od razu na wizytę do mojej ginekolog, dlatego odezwę się później.
Dzięki za dobre myśli, oby i mi się udzieliły.
Teraz poczytam co tam u Was przez weekend.

[ Dodano: 2009-11-16, 10:15 ]
geheimnis ale Ty się masz bidulko z tymi zębami :ico_olaboga: współczuje ale silna z Ciebie kobitka! Mnie aż boli jak czytam :ico_chory:
Lilo widzę że urodzinki :ico_prezent: życzę Ci wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń cudownie lekkiego porodu i ślicznego zdrowego bobasa.
I brawa za 8 miesiąc :ico_brawa_01:
A i stawiam za 33 tydzień
gratulacje :ico_brawa_01:
Boże jeszcze troszkę i zobaczymy nasze maleństwa
no właśnie, ja całą ciąże miałam bez problemów. Czytałam na forum co u kogo się dzieje i było mi przykro z powodu tych wszystkich leżących, złego samopoczucia i krótkich szyjek. A teraz pod koniec prawie taka niemiła niespodzianka :ico_placzek: boję się dziewczyny jak nie wiem co o moje maleńkie serduszko :ico_placzek: nich będzie zdrowe i silne...
jakbym mogła oddałabym swoje, choć chyba już to zrobiłam.

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lis 2009, 11:22

anusiek, trzeba być dobrej myśli. Jestem pewna że wszystko jest w porządku z tym maleńkim serduszkiem i dobrze że chcą zrobić badania parę razy to przynajmniej będziesz miała pewność wyniku. Wiem że łatwo napisać żebyś się nie martwiła ale pomyśl o maluszku że Twoje nerwy na niego bardzo działają.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lis 2009, 11:49

witam w poniedzialek :ico_oczko:

i stawiam za rozpoczety 33tc :ico_brawa_01: :ico_tort:

lilo witaj w 8 okienku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_sorki: :ico_oczko:

anusiek, kochana bedzie dobrze :ico_sorki: wiem ze latwo sie to pisze ale glowa do gory :ico_oczko: :ico_oczko:

co do zakupow to ja tez juz mam wiekszosc, z ubranek brakuje mi skarpetek i czapeczki :ico_haha_01: :ico_oczko:
no i jeszcze pozostaly meble do kupienia :ico_oczko:
a mezu w tym alb nast tyg pojedzie do PL :ico_brawa_01:
aha no brakuje pare rzeczy dla mnie
powiedzcie jak to z tymi podkladami?? to sa takie specjalne po porodzie??
czy moga byc zwykle, duze podpaski??
bede musiala sie tutaj rozejrzec

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”