Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2009, 15:19

Po pierwsze
aga, miło cię "zobaczyć" znowu. Dzielna jesteś bardzo. Masz rację, walcz o szczęście, ono na pewno przyjdzie!! Kolejny rok będzie na pewno lepszy

Nicola, pisałaś, że będziemy mysleć o porodzie, że jest makabrycznym przeżyciem ;) Nieee, w życiu! Boli jak diabli, ale jak tylko dziecko się pojawia- ból znika- to jest tak magiczne, że nie wiem jak opisać....
Ten fakt, że ból minie jak ręką odjął daje siłę. Ja porody wspominam b.dobrze. Gorzej, i to sto razy gorzej, wspominam ból zęba po leczeniu kanałowym i zatruciu tegoż :-) To było makabryczne, poród nie. :-D
Dobrze piszesz, wytrzymamy :)
Brawo za prace!!!! :ico_brawa_01:

Julchik u nas się tak złożyło, że Bartek jest syneczkiem tatusia, a Damian mamusi :) Ale zazdrośni są o nas oboje. Jak M wraca z pracy to jeden i drugi chce na nim wisieć :) Wczorajsza sytuacja była w sumie zabawna, gdyby nie to, że Bartek naprawdę nie mógł się uspokoić, a Damian wyciem dodatkowym nie pomagał :ico_haha_01: Hehe, moje łobuzy. A będzie jeszcze ciekawiej :)

mmarta, ja zastanawiam się czy Maluszka nie będę kłaść wcześniej spać. I tak chłopaki odczują jezcze większy brak czasu dla każdego z nich z osobna. Więc wolałabym mieć godzinkę, półtorej wieczorem na zabawy z nimi... tylko z nimi... nooo, ale jakoś złapiemy rytm.

Muszę powiedzieć, że ja miałam luzik jak się Damian urodził, bo Bartek już wtedy drugi rok w przedszkolu zaczynał, więc dwójkę miałam w zasadzie po południu tylko.
Teraz termin na czerwiec.. całe wakacje i trójca :ico_haha_01: Będę miała ostrą przeprawę... i tak jak przy pierwszym i drugim dziecku nie liczyłam na niczyją pomoc (nie lubię włazić komuś z butami z własnymi problemami), tak teraz po cichu liczę... na odrobinę pomocy rodzinki :ico_haha_01: :ico_brawa_01:

NICOLA_1985

17 lis 2009, 16:47

jeszcze doszla praca z biologi ale tez dałam rade :-D zdolna jestem co? :ico_oczko: hehe żartuje :ico_haha_02:
jestem juz w domu, wczoraj sie troche pokluciłam z moim S i nie odzywamy sie do siebie. i dobrze bede miala chwile ciszy w domu :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-11-17, 15:50 ]
Martalka, wierz mi nie dziwie ci sie, ze liczysz na odrobine pomocy.... ja mialam pomoc od poczatku ale mysle ze bym sobie poradzila, przy drugim maluchu bede starala sie radzic sobie wiecej sama ... tymbardziej ze ta pomoc to jakos tak wynikala bardziej z nadopiekunczej natury mojej mamy niz z rzeczywistych moich potrzeb...

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2009, 17:45

Martalka, a o ktorej kladziesz chlopakow???
ja Ige generalnie kolo 8 wiec jesli malude poloze powiedzmy o 6 30 to akurat o 8 bedzie sie juz na bank domagalao uwagi kiedy nadejdzie czas spania Igi.
No ale nie wiem czy Iga chetnie pojdzie spac jak bedzie widziala ze malenstwo z nami siedzi...moze postaram sie jakos 2 razem polozyc...juz czuje ten zamant przez pierwsze miesiace :ico_haha_01:

NICOLA_22, :ico_brawa_01: zdolna zdolna jestes :ico_haha_02:
a ja ez dzisisj mialam spiecie z M :ico_zly: moze to taki dzien :ico_oczko:
w sobote lece na 3 tygodnie do Polski i juz mnie ciarki przechodza na sama mysl o wizycie u tesciowej :ico_olaboga:

NICOLA_1985

17 lis 2009, 17:51

NICOLA_22, :ico_brawa_01: zdolna zdolna jestes :ico_haha_02:
:ico_brawa_01: dzieki :-D :ico_oczko:
a ja ez dzisisj mialam spiecie z M :ico_zly: moze to taki dzien :ico_oczko:
nie.. u nas to raczej powazniej bo chodzi o kupno mieszkania.. s zaczyna wydziwiac i wogole mnie wkurza ... ah.. szkoda gadac bo jak se przypominam to znow sie denerwuje... :ico_noniewiem:
w sobote lece na 3 tygodnie do Polski i juz mnie ciarki przechodza na sama mysl o wizycie u tesciowej :ico_olaboga:
to az tak zle z ta tesciowa?????

julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

17 lis 2009, 18:45

Nikola, no zdolna z Ciebie bestia :ico_brawa_01: Ja już tylko czekam na poprawę stanu mojej koncentracji, bo jak narazie cięzko było z moją pracą twórczą

mmarta, oj to jakąś niefajną musisz mieć tą teściową :ico_noniewiem:

Martalka, podziwiam Cię! Ja sie boję jak sobie z jednym dzieckiem poradzę znając "wydajność" mojego organizmu po niedospaniu, a dla Ciebie trójeczka to pikuś! :ico_brawa_01:

NICOLA_1985

17 lis 2009, 18:51

Nikola, no zdolna z Ciebie bestia :ico_brawa_01: Ja już tylko czekam na poprawę stanu mojej koncentracji, bo jak narazie cięzko było z moją pracą twórczą
moja koncentracja była dzisiaj cały czas wystawiana na próbe fasolek sie wiercił i czułam pukanie cały czas w brzuchu :ico_oczko: nie umiałam sie skupic ale stwierdzilam ze musze to napisac w koncu zeby miec spokuj :-)

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2009, 19:06

heheh no tesciowa mam raczej lekko powiedziawszy dziwna...nie raz mi juz zalazla za skore :ico_zly:
wiec wiecie jeszcze pewnie nie raz o niej uslyszycie :ico_oczko: jak bede sie zalic :-)
jutro usg :-) trzymajcie kciuki zeby sie okazalo ze wszystko ok :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2009, 23:11

mmarta, kładziemy ich około 20- 20:30. Zasypianie trochę trwa, więc ok 21 już śpią.
Jak Damiś był mały siedziałam przy usypiającym Bartku karmiąc D.
Na początku też Damian (do 4 mca) usypiał sam w łóżeczku, więc ja czytałam Bartkowi bajkę, a D sobie usypiał.
Generalnie przez te 14 miesięcy bywało strasznie różnie. łącznie z tym, że starszy usypiał o 20 a młodszy o 22giej :ico_noniewiem:

julchik organizm jakoś się dostosuje do niespania. Poza tym, z jednym dzieckiem jest o tylko bossssko, że śpisz jak ono śpi i regenerujesz siły. Podczas jednej z drzemek możesz ew. jakiś obiad zrobić, ale jak się tylko daje -śpisz :)

Nicola, :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2009, 23:18

Martalka, hehe z jednym dzieckiem to jest super :-D jak mialam leniwy a Iga byla malenka to i caly dzien potrafila spac przy cycu :-D
teraz to prerabane :ico_oczko:
no ale jestem dobrej mysli bo chce bardzo miec 3 dzieci :-D :-D

julie_377
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

18 lis 2009, 00:28

witam!
dopiero teraz sie pojawiam bo doszlam troche do siebie..
aga wiem co czujesz:(
ja 1 listopada stracilam moja kropeczke :( spedzilam weeckend w szpitalu a 3 w pon juz bylo po wszystkim naszczescie nie potrzebowalam zabiegu wszystko wyszlo samo :(
najprawdopodobniej bylo tylko samo jajo....dotego okazalo sie ze mam infekcje paciorkowcem z gr b i antybiotyki.......
okropne uczucie
ale bedziemy sie dalej starac po nowym roku... teraz czekam na wyniki badan...
nie sadze zebym wpadal teraz na forum ale zycze wam wszystkim duzo szczescia i napewno za pare miesiecy tu z aga wrocimy

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”