Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

18 lis 2009, 13:37

Tak się dziewczyny zastanawiam kiedy pójść z małą na pierwszy spacer, mi położna p0owiedziała że najpierw mam 2 dni w oknie ją werandować a potem dopiero na dwór a jak u Was było???
Sabcia, super foteczki, a co do kawy to ja ineczkę uwielbiam i mogę ją pić cały czas ;-) więc na razie zwykłą kawę sobie daruję ;-)
budzi sie tylko o 5 lub o 6 na butle i spi dalej do 9.00
no właśnie i też się tutaj zaczynam zastanawiać czy budzić małą co 3 godziny bo tak mówili w szpitalu ale dzisiaj w nocy Wiki przesypiała po 4 godziny i w końcu ją budziłam i nie wiem czy dalej tak robić czy dać się jej samej obudzić.
magduś81, a co do smoczka to mi położna powiedziała że jak najbardziej jeżeli mała ma odruch ssania cały czas po karmieniu bo niektóre dzieci tak podobno mają więc jutro mam zamiar się zaopatrzyć w smoczka.

Awatar użytkownika
edulita

18 lis 2009, 13:37

Sabcia, - ale z tej twojej Nicol słodziak przeliczny :ico_brawa_01:
Bigotka - trzymam za was kciuki i wierze ze wszystko będzie dobrze
Ja dzis się dowiedziałam że na 25 listopada mam przebrać moja Niki do przedszkola za misia bo jest światowy dzień pluszowego misia czy coś takiego - kompletnie nie mam pomysłu w dodatku musi to byc cos wygodnego i trwałego bo cały dzień ma w tym chodzic i jeszcze zdjac a później założyc jak będzie lezakowanie :ico_noniewiem:
Nic uciekam bo musze jechac do poradni dla głuchoniemych - zobaczyć co z tymi wynikami

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

18 lis 2009, 13:47

A wy gdzie??
a my byłysmy na spacerku
a jak u Was było???
a my sie powietrzyłysmy od 7 dnia i wyszlismy jak mała miała 12 dni bo musielismy do lekarza, ale na szczescie mamy blisko
edulita, a moze jak masz to welurowy brązowy dresik i jakas cieniusienka czapa (np z daszkiem) z uszami? innego pomysłu nie mam :)
i oby wyniki były ok

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lis 2009, 14:48

bigottka, ja nie werandowalam bo dosc ladna pogoda na dworze a na spacerku bylismy w sobote, na poczatek na 30 min, malego ubralam cieplutko i spal caly spacerek, widac ze mu sie podopbalo.
A co do budzenia, to ja Pawelka tez nie budez, czekam az sie sam obudzi, polozna powiedziala, ze on sam na pewno sie upomni jak bedzie glodny i w nocy budzi sie co 4 czasem co 4,5 godz. Takze jest to wygodne dla nas a on sam sobie ustawia pory karmienia :-) Nie mowie bo dzic co 3 godz nam robil pobudke :-)

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

18 lis 2009, 16:22

Tak się dziewczyny zastanawiam kiedy pójść z małą na pierwszy spacer, mi położna p0owiedziała że najpierw mam 2 dni w oknie ją werandować a potem dopiero na dwór a jak u Was było???
mi w szpitalu kazali wyjśc z małym już na drugi dzień po powrocie do domu, czyli w 5 dobie i to na cała godzine. Ponoć to najnowsze zalecenia co do noworodków. Kazali to poszlam. A co tam.
Ja dzis się dowiedziałam że na 25 listopada mam przebrać moja Niki do przedszkola za misia bo jest światowy dzień pluszowego misia czy coś takiego - kompletnie nie mam pomysłu w dodatku musi to byc cos wygodnego i trwałego bo cały dzień ma w tym chodzic i jeszcze zdjac a później założyc jak będzie lezakowanie :ico_noniewiem:
ja miałam dla Kub taką kamizelkę- misia to był specjalny kostium-przebranie karnawalowe. Zdjęcia tego nie mama ale mielismy tez podobnego duszka i zaraz ci pokażę. Te kupiłam na ebayu z usa ale wdziałam podobne na allegro i nie były drogie, kolo 30 zł. Może spróbuj poszukać.
Duszek wygląda tak
Obrazek
a misio był na tej samej zasadzie, z kapturkiem. Kaptruek zawsze mozna zsunąc jak będzie za ciepło, do tego same rajstopki i koszulka wystarczą

[ Dodano: 2009-11-18, 15:24 ]
własnie zajrzalam na allegro. Mnóstwo przeróznych misiów już od 10zł,całe kostiumy, maski, uszka....

Awatar użytkownika
bigottka

18 lis 2009, 17:58

kilolek, to jestem w szoku że kazali Tobie wyjść tak szybko i na tak długo bo u mnie to najlepiej po miesiącu w domu dopiero wtedy wyjść i co najśmieszniejsze pytałam się też w szpitalu kiedy można małej obciąć paznokcie bo wiadomo że w szpitalu nie można to powiedziała mi że dopiero 1,5-2 miesiące to byłam w szoku jakieś dziwne te kobiety w szpitalu były a położna powiedziała że mam jej obciąć od razu jak zaśnie.
Ewka_82, no dzisiaj werandowałam małą 20 min i po tym czasie nakarmiłam ją jeszcze raz bo się domagała a teraz smacznie śpi i ciekawe o której się obudzi bo nałykała się świeżego powietrza ;-) A jutro mam wizytę u pediatry bo mała ma żółtaczkę i położna kazała kontrolnie się przejść więc szykuje się spacerek ;-)

Awatar użytkownika
Sabcia

18 lis 2009, 17:58

bigottka, ja wyszłam zaraz po szpitalu - ale tutaj jeszcze jest ciepło
co do smoka to moja tylko m spacerku po ssie przez 5 min a tak to nie chce smoka

Awatar użytkownika
bigottka

18 lis 2009, 18:04

Sabcia, ja w sumie chce tylko smoczka dawać małej jak będzie zasypiała bo ostatnio to nie chce zasnąć bez cyca a później zasypia normalnie. No jutro idę na pierwszy dłuższy spacerek bo mam umówioną wizytę u pediatry ;-)

Awatar użytkownika
edulita

18 lis 2009, 18:46

kilolek, - właśnie zajrzałam na allegro i rzeczywiście są nawet te kamizelki o których mówiłas - dzięki a Kubus to śliczn duszek :ico_brawa_01:

Pisałyscie o werandowaniu i spacerach ja z ida na drugi dzień po szpitalu wyszłam i to na godzinke za to z Nikolą jak się urodziła tez w październiku wychodziłam tez kilka dni po wyjściu ze szpitala. Na pierwszy raz 15-20 min ale później to juz codziennie po conajmiej godzinke i codziennie bez względu na pogode.
Co do paznokci to :ico_szoking:
powiedziała mi że dopiero 1,5-2 miesiące
przecież malcom szybko rosna pazurki i po buźkach sie drapią :ico_noniewiem: ja w dniu kiedy zabrałam małą ze szpiala odrazu obcinałam choc słyszałam też o takich zabobonach ze dzieciom ludzie obgryzają do roku paznokcie bo podobno obcinac nie wolno :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

[ Dodano: 2009-11-18, 17:47 ]
o spaerach tez kidyś ktoś mi powiedział że z dzieckiem sie z domu nie wychodzi dopóki nie jest ochrzczone :ico_puknij:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

18 lis 2009, 18:54

My już w domku :-)
U okulisty wszytsko idzie ku dobremu chociaż jeszcze za miesiąc czeka nas wizyta kontorlna. Bo jakieś nerwy nie do końca coś tam się zrosły ale nie bardzo wiem o co chodzi.
Natomiast hemoglobine mamy dobrą i jestem szczęsliwa!!!!
u mnie to najlepiej po miesiącu
o matko a czemu tak długo??? my byliśmy po dwóch dniach po wyjściu ze szpitala i to była ich 9 dobra. GOdzinka spaceru. A teraz dzień bez spaceru to normalnie nie da rady tak się domagają :-D
No jutro idę na pierwszy dłuższy spacerek
i bardzo słusznie!!!

[ Dodano: 2009-11-18, 17:57 ]
domu nie wychodzi dopóki nie jest ochrzczone
:ico_brawa: bardzo słusznie!!!! A jak dziecko nie będzie chrzczone haha to wtedy wogóle nie powinno wychdzić haha

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”