Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

18 lis 2009, 18:51

anetka - widze,zei Ciebie dopadlo jakies zatrucie.Moja siostra mowi,ze miala cos takiego miesiac przed porodem :ico_oczko:

pchelka - witaj :ico_sorki:

misia - to daj znac jak urodzisz i zagladaj czesciej :ico_oczko:

barba - no moj lekarz mowi,ze mam dochodzic do 37 tygodia,to bedzie dobrze :ico_sorki:

inia gratuluje obrony,super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

shiiva - sliczna fotka brzusia,jaka Ty mloda jestes :ico_szoking: Ile Ty masz lat??

meg - jejciu,wspolczuje tego puchniecia :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lis 2009, 19:44

rybka- dobrze, że już w domku, ale miałaś przejścia.

A u mnie totalna załamka, jednak się okazało,, że bardzo możliwe, ze mnie nie zatrudnią :ico_placzek: spędziłam 6h na rozmowie z dyr i kadrami, w przyszłą środe mam rozmowe ostatniej szansy, buuu

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

18 lis 2009, 19:48

Pruedence, kurcze,a dlaczego im sie odmienilo??? :ico_zly:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lis 2009, 19:58

Bo nie ma kasy na koniec roku:( zadłużeni jak cholera, nieważne. Tylko gdybym wiedziała to bym sobie stara umowe przedłużyła i poszła na L4 jeszcze w sierpniu, a tak obiecali i nonono, wierz tu ludziom...ech

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

18 lis 2009, 20:03

iw_rybka, dobrze ze juz w domku,

a mi jakies kluski wypadaja od poludnia i brzuch sie stawia, juz zaczyna mnie wszystko draznic :ico_placzek: , ale za to sie najadlam za te 2 dni diety

Pruedence, co sie stało

Awatar użytkownika
inia1985

18 lis 2009, 20:11

barbapuppa, dobrze, że już się lepiej czujesz :ico_brawa_01:

anusiek, iw_rybka, dzięki :ico_haha_01:

anusiek, prawidłowe podejście :ico_brawa_01: Odpoczywaj i myśl pozytywnie :-) Mnie też się jakoś tak średnio podoba imię Gabryś (może dlatego, że znam dziwnych Gabrysiów :ico_oczko: )

Shiva, same dobre wiadomości :ico_brawa_01: Teraz to już jesteś na takim etapie, że możesz rodzić :-) Ale oczywiście trzymamy kciuki, żeby ten wielki dzień nastąpił najwcześniej w poniedziałek :-D

iw_rybka, ale historia :ico_szoking: Masakra jakaś, jak oni mogli Cię na ta izbę przyjęć odesłać? :ico_olaboga: A ten lekarz tez jakiś rąbnięty. Dobrze, że wszystko ustapiło :ico_brawa_01: A mąż spisał się na medal :ico_brawa_01:
Ps. Swoją drogą jak można palić fajki w ciąży? :ico_puknij:

Pruedence, kurcze, tyle się nalatałaś, a teraz takie rzeczy gadają, jacyś niepoważni :ico_puknij:

Ja dziś ostro się wzięłam za sprzątanie, ale jestem z siebie dumna :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

18 lis 2009, 20:49

i poszła na L4 jeszcze w sierpniu, a tak obiecali i nonono, wierz tu ludziom...ech
- no wiesz Ty co,co za ludzie :ico_zly:
Ps. Swoją drogą jak można palić fajki w ciąży? :ico_puknij:
- wiesz co,nie wolno oceniac ludzi po wygladzie,ale ta jedna byla cala w tatuazach,ma juz dziecko i narzeczonego,powinna lezec a na fajke co chwile lazila i nie widac bylo,zeby sie martwila o to 9-ciotygodniowe zagrozone malenstwo...
Ale ta druga starla sie o dziecko 2,5 roku,przeszla zabieg udrozniania jajowodow,kuracje hormnalna,po ktorej przytyla 15 kg,wiec widac,ze ta dzidzia to nie wpadka,wiec sie jej pytam dlaczego palisz?????A ona,ze nie umie przestac,miala nadzieje,ze ja odrzuci od fajek jak zajdzie w ciaze ale tak sie nie stalo :ico_noniewiem: :ico_olaboga:

Dla mnie ciaza to taki stan,kiedy traktuje cialo jak inkubator dla maluszka - nie przebywam z palaczami,nie pije,nie jem surowego miesa,nawet kawy nie pilam,tylko bezkofeinowa siuske,nie biore lekow albo polowe,bo wiem,ze to dziecko we mnie rosnie i rozwijaja mu sie narzady,to ode mnie zalezy,czy beda prawidlowe,wiec naprawde nie rozumiem takich mam :ico_nienie:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lis 2009, 21:12

iw_rybka, ciesze sie ze wrocilas i juz wszystko dobrze :ico_sorki: a ci lekarze :ico_zly: :ico_zly: wiecej napisze jutro po poludniu,rano mykam na badania i w odwiedziny do cioci :ico_oczko:

barbapuppa

18 lis 2009, 23:22

ależ przeżycia z tym szpitalem, ale niestety taka polska, szara rzeczywistość
obyśmy w przyszłości mogły się obywać bez tej naszej ukochanej służby zdrowia
shiva no to chyba Ty będziesz pierwsza, choć w sumie to jesteśmy w podobnej sytuacji, bo ja też od 2tyg z rozwarciem i mój gin twierdził, że na dniach urodzę, a tu figa z makiem
pruedence kurcze twoja sytuacja uzmysławia mi, że nie warto ufać ludziom, a oni super nie fair w stosunku do ciebie
dorotaczekolada czekamy na wyniki badań

a u mnie dziś doszedł ból w boku, to chyba efekt uporczywego kaszlu i pomimo masażysty mojego taty niewiele mi pomaga, niby jakby coś to mam sobie plastrem przykleić pół pleców, no ale na razie plastra brak, więc czekam po tym masażu, że może samo trochę popuści
normalnie się sypię, hihi
milej nocki

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2009, 09:23

Witajcie, ja to jakaś dziwna jestem :ico_puknij: Pół nocy nie spałam, bo mi duszno było, wypiłam ponad litr wody, rano wstałam ledwie widząc na oczy. Teraz mąż w pracy, a ja powinnam jeszcze smacznie spać a tu kicha :ico_zly: Ale nic, chwilkę popiszę i spróbuję jeszcze raz, może się uda :ico_spanko:

iw_rybka, :ico_wstydzioch: dzięki za komplement, ale aż taka młoda to nie jestem :ico_haha_02: Bo mam 28 lat :ico_wstydzioch:
Co do palenia w ciąży, to jak ostatnio byłam w szpitalu, też była laska paląca. Ehh 33 tyd. wody jej się sączyły, powinna leżeć, a ta latała na fajki :ico_olaboga: Jeden z lekarzy na obchodzie ostro ją za te fajki zjechał. Że każdy papieros = 1 h duszenia się dziecka w macicy itp. Ona się wcale nie przejęła :ico_puknij: Bo stwierdziła, że to 4 dziecko, a we wszystkich ciążach jarała i dzieci zdrowe :ico_olaboga:

Pruedence, brak mi słów po prostu :ico_szoking: Jak mogli Cię postawić w takiej sytuacji?? Toż to chamstwo :ico_zly:

anetka607 , ojej, niech ten Twój brzuszek się troszkę uspokoi :ico_sorki:

inia1985, :ico_brawa_01: za sprzątanko, tylko pamiętaj - nie przemęczaj się :ico_nienie:

dorotaczekolada, czekamy na wyniki :ico_sorki:

barbapuppa, ja też nie bardzo wierzę w ten rychły poród. Bo póki co objawów brak - poza tymi które mam od kilku miesięcy ;-) Może więc Justynka poczeka jak ją rodzice proszą do poniedziałku :ico_sorki:
Mam nadzieję, że ból w boku przeszedł :ico_sorki:

Oki kobietki, zmykam spróbować pospać :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”