Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

19 lis 2009, 14:50

Babeczki, jakie szczepionki wybrałyście dla swoich pociech? Ja się umówiłam na INFARIX HEXA i ROTARIX. Czy któraś z Was ma je wypróbowane?
ja szczepiłam Kube infarvixem. Ale juz pod koniec. Najpierw pentaxinem ale pojawił sie pproblem ze skażoną serią i przeszliśmy na infarvix. Pomijam fakt, ze pentaxin wykupiłam w aptece, poszłam na szczepienia tam już bylo wiadomo, ze nie wolno jej podawać, a w aptece nie chcieli przyjąć z powrotem, więc byłam w plecy 150zł :ico_zly:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

19 lis 2009, 15:39

asika - ostatnio pisala,ze mala ma sie lepiej i obejdzie sie bez szpitala,ale wraca do pracy. Mysle,ze nie ma czasu zagladac.

Ja dla Andrzejka mialam wlasnie Infanrix Hexa,potem sam Infanrix + darmowa zoltaczka z przychodni i Infanrix IPV + Hib.

A tego Rotarix-u nie znam :ico_olaboga:

kilolek, moj maly widzial ostatnio jak siostra karmila piersia i od tego czasu bardzo sie ineresuje ta czescia mojego ciala.Podchodzi,dotyka i pyta - masz tam mleczko?Zrobisz chrupki z mleczkiem i tak mysle,ze jak zobaczy jak karmie to bedzie chcial sprobowac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

19 lis 2009, 15:42

isia daję jej Bebilon HA, takie dostawała w szpitalu i nic jej nie było, więc nie chcę sama zmieniać. Może za tydzień pediatra doradzi mi jakieś inne
w aptece nie chcieli przyjąć z powrotem, więc byłam w plecy 150zł
no to pięknie...

ja z infarix płacę 180 pln, ale przynajmniej mała będzie miala tylko jedno ukłucie,a nie kilka :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-11-19, 14:43 ]
A tego Rotarix-u nie znam
to szczepionka na rotawirusy :-D

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

19 lis 2009, 16:39

mojej dawali nan activ ale sie zastanawiam czy nie dawac samego nan bo tańsze troche... a teraz kazda złotówka u mnie jest bardzo ważna
a doktor powiedziała że każde mleko 1 bedzie ok (oczywiscie obserwowć maleństwo) ale ona wogóle nie jest alergiczna całe szczescie :)

Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

19 lis 2009, 16:54

Ja już po wizycie mała ładnie przybrała na wadze w szpitalu gdy wychodziłyśmy mała miała 3650 g bo straciła trochę a teraz po 2 tygodniach ma 4200 g jestem zadowolona i to na maminym mleczku ;-) tylko się cieszyć :-P pediatra nie miał żadnych uwag co do małej jedynie ta żółtaczka i kazał nam iść do laboratorium i pobrać krewkę a mała tak bardzo płakała normalnie żal mi jej było aż serce mi się krajało. I jutro będą wyniki więc jutro znowu idę do przychodni ale tym razem bez małej.
Młoda była na spacerku normalnie 2 godzinki i spała jak suseł tylko pod koniec już się zaczęła denerwować bo głodna się zrobiła. A teraz śpi smacznie w łóżeczku aż się boję ją pochwalić że taka słodka.
Co do szczepienia to mi pediatra polecił szczepionkę 5 w 1 za 125 zł bo 6 w 1 kosztuje 195 zł a niby się nie opłaca więc szczepienie przypada nam w grudniu tak mniej więcej między 12 a 22 grudnia ;-) czyli przed świętami a 13 grudnia mam zamiar małą ochrzcić i mam już prawie wszystko załatwione w kościele.
kilolek, kurczę szkoda że nie przyjęli tej szczepionki jednak każda kasa się liczy.
isiawarszawa, ale jeżeli nie jest to duża różnica między nan a nan activ to może lepiej kupić to co mała dostawała w szpitalu.
iw_rybka, no to młody będzie ciągnął z jednego cycka a niunia z drugiego :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
Magda33, ja mam tylko nadzieję że dzisiaj to mała normalnie będzie spała bo się chyba załamię.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

19 lis 2009, 17:59

Co do szczepienia to mi pediatra polecił szczepionkę 5 w 1 za 125 zł bo 6 w 1 kosztuje 195 zł a niby się nie opłaca więc szczepienie przypada nam w grudniu tak mniej więcej między 12 a 22 grudnia ;-) czyli przed świętami a 13 grudnia mam zamiar małą ochrzcić i mam już prawie wszystko załatwione w kościele.
to akurat mała na chrzcinach zbierze kase na szczepienie :ico_oczko:

asika82
4000 - letni staruszek

19 lis 2009, 18:32

Witam!

Wspominacie o nas to się odzywam. Staram się czytać Was na ile mi czas pozwala a przyznam ,ze czasem z tym ciężko.
Nie odzywam się bo szczerze mówiąc jak nawet mam czas to mi się nie chce. Mam dwójkę małych dzieci, pracę, chorego męża ( grypowy, nic poważnego) który wyprowadził się do teściowej żeby nie zarażać dzieci i daję radę i jestem zmęczona okrutnie ale przeszczęśliwa z tych moich pampersowców a tu ostatnio jest moda na narzekanie ,ze dziecko albo za mało ciągnie albo za dużo albo pępek nie odpadł albo nie śpi w nocy i tak dalej długo by wymieniać. Natomiast jak Sabcia napisała,ze tak znakomicie daje sobie radę ze wszystkim to ktoś napisał,ze się chwali :ico_nienie: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: W związku z tym,ze ja nie boję się obcinać paznokci maluchowi :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: Sorry Isia ale to strasznie śmieszne,ze z tym masz jechac do mamy :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: więc uznałam,ze nie będę się chwalić i pisać bo takie problemy,ze mi dziecko budzi się o pół godziny w nocy i urządza po 3 godziny czówanie nie sa problemami.
U nas ciężko ale wspaniale i tyle. :-D
Sabcia brawo dla wszystko mogącej mamy :ico_brawa_01:

Magda ja kupowałam szczepionkę o której piszesz i było wszystko ok. Teraz tez ją kupię tylko bez Rotawirusów brałam.

Awatar użytkownika
aniafs
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2009, 18:38

U nas ciężko ale wspaniale i tyle
brawo Asia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
zdrówka dla Marka :ico_sorki:

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

19 lis 2009, 18:39

asika82, nie gniewam sie, moze i smieszne ale boje sie, chociaz malenstwo wlasnie spi moze sprobuje je obciac...

asika82
4000 - letni staruszek

19 lis 2009, 18:50

moze i smieszne ale boje sie
oj śmieszne śmieszne :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
Ale czego się boisz? ze się wybudzi i co zje Cię,ze jej chcesz manicur skrócić :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Aniafs znasz mnie, optymizm mimo wszystko :ico_oczko:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”