Wiesz co jest najgorsze, że w tym kraju bardziej opłaca się być nierobem, oszustem i pracownikiem bez wykształcenia, jakbym poszła na L4 na początku ciąży to bym miała cały czas pensje i nic bym nie robiła, państwo by mi płaciło, ale ja chciałam pracować i dostałam po pysku. To samo ze specką , dostałam się to teraz obrywam, a moi koledzy którzy się nie dostali pracują w prywatnych przychodniach i będą mieli pensje już za polowe listopada. I ktoś potem powie, ze brakuje specjalistów, a jak w tym ministerstwie kłamią, dopiero jak zażądałam na piśmie tego co mówią i rozmawiałam prawnikiem to się przyznali, ze oni szpitalowi przyślą pieniądze na nasze specki dopiero w marcu, a szpital ma takie długi, ze nie będzie zakłada ze swojego, a w polskim prawie nie można się zrzec wynagrodzenia za pracę bo i o to się pytałam bo zależy mi, żeby mieć macierzyński. Normalnie nie spałam w nocy bo teraz wynika,że będę mieć do wyboru albo iść do pracy i zostawić parodniowego noworodka albo nie mieć pensji przez pół roku Także Ela doskonale rozumiem twoją frustrację po co było się tyle czasu uczyć tyle poświęcać, jak potem Cię tak traktują jakbyś był upierdliwym pasożytem mam wszystkiego dość, dzisiaj dostałam z nerwów jakiś skurczy ale na szczęście przeszło po magnezie.
[ Dodano: 2009-11-19, 11:55 ]
Pomijam fakt, że nie będe miała z czego kupić prezentów na święta, niby nie takie ważne ale szlak człowieka trafia. A najbardziej mnie wkurza komentarz ludzi, przecież rodzice Ci pomogą, dla mnie jest to upokażające, mam prawie 30 lat i nie będe prosić rodziców o pieniądze, oni mają sowje wydatki.