Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

26 lis 2009, 08:54

Sabcia poprawione ;-)
edulita, Mała się czuje dobrze tylko wczoraj to trochę płakała bo nie mogła zrobić kupki i oczywiście moja mama poradziła m i i poskutkowało żeby wsadzić jej termometr do dupki i poszło elegancko i po tym uspokoiła się jak ręką odjął po prostu gówienko ją juz tak bardzo uwierało że tylko płacz został.
mnie on jakiegoś tygodnia strasznie boli lewa noga że chodzę jak kaleka i co jest najgorsze że boli coraz bardziej żadne masaże i smarowanie żelami nie pomaga co możecie mi jeszcze polecić????
No widocznie moja to cycuś mamusi i tylko tam chce spać ;-)

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

26 lis 2009, 10:17

edulita moja tez tak spi :-D

Awatar użytkownika
Sabcia

26 lis 2009, 11:24

Witam !!!!
Ja wczoraj juz nie wytrzymałam i pojechałam z mała na pogotowie odnosnie tej wysypki - jak byłam tam ostatnio to noworodki wchodziły bez kolejki a wczoraj czekalismy od 20 do 23.30 :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: mała płakała strasznie w koncu wkurzyłam sie na maksa i poszłam i zaczełam wszystkich
opierniczac po polsku - hindusi ktorzy byli po nas wchodzili przed nami wiec zrobiłam awanture o rasizm no i przyjeli nas ale co z tego ze jedyne co sie dowiedziałam to to ze to nie grozne i zejdzie same ale zanim sie poprawi to bedzie jeszcze gorsze :ico_placzek: a ona wyglada na buzi jakby ja stos os pozarło :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: ja juz nie wiem co mam zrobic - moja mała tak płakała wczoraj ze przyszedł ktos z lekarzy do poczekalni i powiedział ze mam jej dac piers na co ja ze nie moge jej karmic bo jestem na antybiotykach - a on nonono jeden pomruczał cos pod nosem i poszedł

Takze dziewczynki mam dosc po wczorajszym mała była tak wywracana przez nich ze nie spała nam cała noc tylko przerazliwie płakała zasneła dopiero o 5 rano na moim brzuchu a o 7 juz musiałam wstac - teraz spi ale nie wiem na jak długo mam nadzieje ze juz zapomniała wczorajszy dzien

A ja na własna reke zmieniam dzis mleko i zobacze co bedzie

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

26 lis 2009, 11:26

Witam,
jeśli chodzi o plamki, to moja Zosia też ma z tyłu na główce małą czerwoną plamkę. Ostatnio się nawet zastanawiałam co to takiego :-D , ale widzę, że i u Was takie są, wiec już jestem spokojna :-)
Dziś mamy pierwsze szczepienie. Całe szczeście to będzie tylko jedno kłucie, bo inaczej chyba serce by mi pękło :ico_placzek:
Bigottka dobrze, że wyniki Twojej córci coraz lepsze, teraz bilirubina już będzie szła w dół :ico_brawa_01:

Moja Zośka najdłużej śpi około 4,5 godziny w nocy. Natomiast w dzień śpi róznie. Jest tak, że budzi się co 3 godziny, ale bywają dni, że drzemie po 20 minut. W ogóle, to jest bardzo towarzyska i nie lubi zostawać sama w pokoju. Jak oglądam zdjęcia tuż po porodzie, to dopiero widzę, jak się zmieniła. Zaczyna nas już obdarzać pierwszymi prawdziwymi uśmiechami, szczególnie jak coś się do niej mówi, a przez sen potrafi się zaśmiać głośno...ajeszcze niedawno nosiłam ją w brzuszku.
Niestety ciąle męczą nas kolki. Wczoraj przez cały dzień ją cycusiowałam, ale wieczorem był taki płacz,że dziś od rana znowu daję małej tylko Bebilon Comfort. Coraz bardziej zastanawiam się, czy nie zrezygnować z piersi, bo szkoda mi Zosi, gdy cierpi. Zobaczymy co mi powie dziś pediatra. Położna kazała odciągać pierwsze mleko i dopiero małą przystawiać, ale to niewiele pomogło. Szczególnie, że odciągam mleczko, a Zosia budzi się np. za godzinkę i pewnie znowu musiałabym odciągnąć, ale wtedy mała płacze, bo głodna :ico_olaboga: Chyba, że odciągnę, wyleję to pierwsze i dalej będę odciągać,a potem nakarmię ją z butli - to jedyne wyjście żeby mała piła moje mleczko.

[ Dodano: 2009-11-26, 10:37 ]
Sabcia w głowie się nie mieści co wyprawiają w tych szpitalach, a myślałam, ze tak jest tylko u nas. Wiem co musisz przechodzić, bo miałam podobnie, gdy mi Zosię w szpitalu zarazili gronkowcem. Całą winę próbowali zrzucić na mnie, a jak się okazało, że jestem zdrowa, to nawet nie usłyszałam przepraszam. Późniel kazali mi przychodzićz małą do pokoju noworodków i samej smarować bąbelki i suszyć pod specjalną lampą. Z jednej strony, to może lepiej, bo mi już żadna franca dziecka niczym nie zaraziła, tylko z drugej strony im za to płacą. Na szczęście już mamy to za sobą, jednak Zofia ma bardzo wrażliwą skórkę, jak nie jakieś potówki, to uczulenie na chusteczki nawilżane. Ostatnio, gdy udało nam się zwalczyć to uczulenie, wypróbowaliśmy chusteczki na bazie wody, które nie powinny już uczulać, i co? Znowu to samo :ico_olaboga: . Dlatego przy zmianie pampersa tylko waciki i ciepła woda. Moja mama mówi, że ja też taka byłam, więc po kimś ta moja córcia to ma...

Kurczę, ale się dziś rozpisałam,ale wykorzystuję to, że Zosia śpi :)

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

26 lis 2009, 19:46

Czesc babeczki :-D
Ja dopiero dzisiaj usiadłam i mam sekundeczke dla siebie!!! Maksiu spi Olek sobie "gada" a ja staram się nie walnąć głową w kompa ze zmęczenia.
Dzisiaj znowu zalatany dzień :ico_sorki: ale najważniejsze że chłopaki są zdrowe!!!
Magdus 81 - jak Maksiu się czuje ? mam nadzieje że brzuszek juz nie boli
no całe szczęscie dzisiaj odbyło się bez płączu i bóli.
Powiem wam że lekarka kazała mi odstawić od cyca bo to przeze mnie mógł mieć te kolki, coś zjadłam. No i odstawiłam go na dzień na następny dałam i po karmieniu były takie cyrki że nie mogłam go uspokoić strasznie go brzuszek bolał. A jadłam same "dozwolone" rzeczy sama już nie mam pojęcia. Ale dzisiaj znowu bez cyca i jest spokój z brzuszkiem. I nie wiem co mam zrobić :ico_placzek: chyba już całkiem przejdziemy na butle :ico_placzek: niestety u Olka jest dokładnie ten sam ból po cycu :ico_placzek: a ostatnio bardzo bardzo polubiłam kiedy mi siedzą przy cycu!!
Kurcze nie wiedziałam że to będzie takie ciężkie.
A wy jak uważacie. Odstawić całkiem czy znowu spróbować???????

Magda33, ostatnio myślałm o tobie, jak byłam na spacerku w parku :-D może się wybierzemy w przyszłym tygodniu na spacerek razem????? zadzwonie do ciebie!!!
Sabcia, mam nadzieje że niedługo Nicoli się poprawi i znikną jej te paskudki na buzi!!!
A o szpitalach się nie wypowiadam. Koleżanka musiała zostawić swoją córcie w szpitalu i dowiadywała się o jej zdrówko przez telefon. I lekarka jej powiedziała że mała ma zapalenie uszka i będzie musiała dłużej zostać. A jak mąż jej pojechał do szpitala okazało się że lekarka pomyliła dzieci i to nie ona ma zapalenie uszka :ico_sorki: kosmos!!!

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

26 lis 2009, 21:56

magduś81, czy ty na BB przypadkiem tez nie gościsz? Bo historia z uszkiem wydaje mi sie znajoma. :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-11-26, 20:59 ]
a nie! widzisz teraz się dopatrzyłam, ze jesteś z tego samego miasta co ta dziewczyna (mama Malwinki jesli myslimy o tej samej) a ja ją znam z innego forum. Ależ ten świat mały!

Awatar użytkownika
Magda33

27 lis 2009, 12:02

Magduś81 ja ostatnio będąc w parku, rozglądałm się czy przypadkiem nie spacerujesz z chłopakami :-D , koniecznie musimy wybrać się razem na spacer, najwyższy czas żeby nasze dzieci się poznały hi hi hi...
u nas to samo po cycusiu - ból brzuszka i okropny płacz :ico_olaboga:

wczoraj Zosia miała pierwsze szczepienie, trochę płakała, ale chwilę później usnęła, jak do tej pory czuje się dobrze, nie m gorączki, apetyt dopisuje :ico_brawa_01: Kolejne kłucie za 6 tygodni, ale będą dwa wkłucia, bo dojdzie nam szczepienie przeciw pneumokokom. Poza tym trafiłam na super pediatrę i już tam zostajemy, bo w przychodni ta u której byłyśmy na wizycie paronażowej, to jakaś pomyłka. Nic się nie mogłam dowiedzieć i miałam wrażenie, ze niepotrzebnie zabieramy czas babszylowi. Natomiast wczoraj lekarka dokładnie małą zbadała, obejrzała, szczegółowo odpowiadała na pytania i przede wszystkim interesowała się tym co mamy do powiedzenia. Sama dała nam skierowanie do ortopedy na wizytę i usg bioderek oraz do okulisty na kontrolną wizytę po fototerapii. Powiedziała, że jak kolki nie miną to mamy przyechać, to coś spróbuje na to zaradzć :-D Mamy też skierowanie na badanie moczu Zosieńki żeby zobaczyć czy to na pewno kolki, a nie np. jakaś bakteria w moczu, bo i tak się zdarza :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

27 lis 2009, 12:48

Hej:) A moja malutka spi ladnie w nocy. Duzo je :-D Za miesiac tez sie wybiram z nia na usg bioderek , pozniej na badanie sluchu. Wponiedzałek sie wybiram zrbic krzywa cukrowa. Musze sprawdzic czy mi cukrzyce nie wrociła.

Awatar użytkownika
Sabcia

27 lis 2009, 12:49

Witam!!!
No jak narazie u mnie bez zmian plamki nadal sa ale zobaczymy co bedzie dalej we wtorek mam przeswietlenie małej nie wiem po co to tutaj robia no ale jak kazali przyjsc to idziemy ........moze dowiem sie tam cos nowego

no nic kochane przez weekend bedzie mnie mniej bo synus jutro ma urodzinki no i gosci mamy z polski takze nie bedzie kiedy

a jeszcze dwa ciasta mam do zrobienia takze w ogole .......

Pozdrowionka papap

Awatar użytkownika
wiolaw

27 lis 2009, 13:10

hej kobitki

ja po wczorajszym spacerze jakoś zaczełam się źle czuć i pół nocy trzesło mnie zimno i ciarki miałam , normalnie leżałam w szlafroku okryta kołdrą i nie mogłam się rozgrzać :ico_placzek: , teraz jestem słaba i strasznie mnie boli głowa , żeby tylko małego nie zarazić , bo to chyba jakaś grypka , włśnie mierzę :ico_chory:
no i mam 37 i 5 :ico_chory:

kurcze nawet nie mam siły was doczytać :ico_wstydzioch:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”