dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2009, 13:26

hej dziewczyny. jestem na chwilke. no sytuacja u nas taka ze umowy oficjalnej najmu nie ma wiec lipa,moga robic co chca.. prawdopodobnie przeniesiemy sie do tesciow ale musimy najpierw z nimi porozmawiac.. na 1 maly pokoj z dwojka dzieci..ale to i tak lepiej niz pod most :ico_noniewiem: bedzie ciezko bo ja z tesciowa to...hmmm... w nienajlepszych stosunkach.. ale zacisniemy zeby i jakos damy radde. o ile sie zgodza.. bo do mojej mamy sie nie da bo nie ma gdzie. tam juz mieszkaja moi rodzice,brat i siostra z mezem...
nie jest lekko.. ale mamy siebie i dzieci i wiem ze jakos sobie poradzimy
dzieki za wsparcie dziewczyny :ico_sorki:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

28 lis 2009, 13:43

dorotaczekolada, szkoda, że tej umowy nie macie...wiedzieli co robią. Wiem co czujesz w związku z zamieszkaniem u teściów :ico_noniewiem: Życie jest często takie nie fair... Trzymam kciuki za to, żeby twój mąż szybko coś znalazł i żeby pobyt u teściów nie musiał być długi i uciążliwy

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 lis 2009, 13:55

dorotaczekolada- szkoda, że tak wyszło, ale widzę że masz dobre podejście, najważniejsze, żeby przejść przez to razem, a co do teściowej, myślę że musi się zgodzić bo byłaby wyjątkowo nieludzka, jakoś sobie poradzicie a i mąż pewnie niebawem prace znajdzie.

inia- no to trzymam kciuki, żeby maż znalazł coś fajnego przez te trzy miesiące, Wrocław to duże miasto więc pewnie i pracy trochę jest. Myślę, ze te wszystkie kryzysy pracowo-płacowe to tak przez koniec roku i że od stycznia się to jakoś ruszy na nowo. Życze miłej zabawy na andrzejkach:) zazdroszczę trochę, bo ja ten weekend akurat w domku, wczoraj mieli do nas przyjść znajomi ale odwołałam bo słabo się czułam, a dzisiaj wszyscy idą na imprezę, na która ja się już nie nadaje.

shiva- hehe, ja jestem prawie 5 lat po ślubie a dalej nie wymieniłam prawa jazdy, a najlepsze, ze raz jak wjechał we mnie gościu, dałam panom policjantom nowy dowód i stare prawo jazdy, ale nic nie powiedzieli :-D

A ja dzisiaj też sama, Tosią znów zajmuje się moja wspaniała teściowa :-D żebym sobie mogła odpocząć, teoretycznie, na razie udało mi się uporać z fura prasowania (ja nie wiem ale ja wiecznie mam pranie i prasowanie, a co to będzie przy dwójce dzieci :ico_olaboga: ), spakowałam sobie też w końcu torbę do szpitala i jakoś mi lepiej, brakuje co prawda parę drobiazgów, ale bez nich w razie czego się obejdzie, teraz zostały mi tylko badania przedporodowe do zrobienia, jakoś muszę się z tym uporać w tym tygodniu.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 lis 2009, 16:33

meg - dobrze,ze bylas u fryzjera i na zakupach,dobre samopoczucie teraz u nas wazne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: A kiedy mialas USG?Lekarz cos mowil???

anusiek - ja bym bardzo chciala nie czekac do terminu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
ylko sernik na zimno zrobię
- hi,hi ja tez robie sernik na zimno,ale w poniedzialek,bo Andrzejek ma imieniny :-D
Ciesze się ogromnie :-D
- to ja tez sie przylaczam do radosci,super,ze odwolali zakaz :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Zrobię tylko jakieś ciasto, pogadamy chwilkę i odbębnione.
- ehh my kobiety :ico_oczko:
A wieczorkiem idziemy na andrzejki
- zazdroszcze :ico_wstydzioch:
Oby do tego nie doszło :ico_sorki:
- jejciu,strasznie ryzykowne posuniecie :ico_szoking: No ale faktycznie,nie mozna dac sie oszukiwac :ico_zly:

dorotaczekolada, adres ,ktory mi podalas aktualny???Chce ci cos wyslac dla Lenki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
ja wiecznie mam pranie i prasowanie,
- u mnie to samo :ico_olaboga:

U nas fajnie,robilam dzis troszke w ogrodku porzadkow i na podworku,zgarbilam liscie,schowalam wreszcie grila :ico_wstydzioch: i zabezpieczylam inne sprzedy przed zima i teraz czekam na snieg :-D

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2009, 16:43

iw_rybka, tak kochana,adres aktualny bo to moich rodzicow,no i moj z meldunku. zawsze do jakis listow czy jako korespondencyjny podaje tam bo czesto bywam to moge odebrac a rodzice zawsze w domu...

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

28 lis 2009, 16:55

jejku jaka jestem zla :ico_placzek: choroba u syna sie cofnela a u mnie rozwinela, a dotego dowiedzialam sie od swojej ginki ze zakaz odwiedzin w szpitalu i sama bede rodzic :ico_placzek: nie wyobrazam sobie tego, chyba tam padne, no ale nie ma wyjscia, abym wyzdrowila do tej pory bo teraz na pewno bym nie dala rady

a ogolnie to lekarka pow ze w calej polsce jest zakaz odwiedzin w szpitalach, ciekawe :ico_noniewiem: ale jedyny plus ze szew mi zdejmie w czwartek u siebie w gabinecie, nie bede musiala do szpitala :ico_brawa_01:
inia1985 napisał/a:
A wieczorkiem idziemy na andrzejki
- zazdroszcze :ico_wstydzioch:
ja tez
porody rodzinne są możliwe :-D
ale ci dobrze, moze u nas tez cos sie zmieni i mala laskawie poczeka

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 lis 2009, 17:23

inia1985, oby do tego nie doszło, że zaraz zwolnią Twojego męża :ico_sorki: Ale na wszelki wypadek niech już czegoś innego szuka :ico_szoking:
Udanej imprezy andrzejkowej :-)

dorotaczekolada, wiem że nie jest Wam teraz lekko, ale najważniejsze że macie siebie :ico_sorki: Trzymam kciuki by pobyt u teściów był krótkotrwały :ico_sorki:

Pruedence, fajnie że torba już spakowana i prasowanie zrobiłaś. Miło ze strony teściowej że zajęła się w tym czasie Tosią :-D

iw_rybka, porządki w ogródku?? Mam nadzieję że się nie przemęczyłaś?? :ico_nienie: Dbaj o siebie :-)

anetka607, może też u Was zniosą ten zakaz?? Podobno u nas zakaz porodów obowiązywał 3 czy 4 dni. W dalszym ciągu jest zakaz odwiedzin, ale to naturalne...
No i szybkiego powrotu do zdrowia :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 lis 2009, 18:09

czesto bywam to moge odebrac a rodzice zawsze w domu...
- to super,w poniedzialek wyslemy :ico_sorki:
nie wyobrazam sobie tego, chyba tam padne
- nie pisz tak,ostatnio pamietam Barba tak pisala i zaraz urodzila :ico_oczko:
Dasz rade sama urodzic,nie Ty pierwsza,kiedys porody rodzinne nie wchodzily w gre i kobiety rodzily na jednaj sali, oddzielone od siebie tylko parawanem :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
ze w calej polsce jest zakaz odwiedzin w szpitalach, ciekawe
- ja juz pare dni temu pisalam,ze w naszym koszalinskim szpitalu odwiedzin nie ma :ico_sorki:
Dbaj o siebie :-)
- ale ja juz moge rodzic,w poniedzilek bede miala skonczone 36 tygodni,czyli zaczne 37,ktory jest uwazany,za donoszona ciaze :ico_oczko:

W przyszlym tygodniu zcaczynam myc okna :-D

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

28 lis 2009, 19:35

witam w sobotni wieczór :ico_haha_01: humorek u mnie ok, zdrówko też ok, cukier przy trzymaniu diety też ok :ico_haha_02: najbardziej upierdliwe jest tylko to częste i punktualne jedzenie. no ale cóż... czasu już mało damy radę.
czasem muszę się kilka razy ukłuć żeby wycisnąć kroplę krwi z palca... Shiva masz może jakiś sposób sprawdzony??? może mam kiepsko ukrwione te palce albo sama nie wiem o co chodzi... :ico_szoking:
w tym tygodniu znowu badania, wizyta u ginekologa, będzie trzeba mu powiedzieć o tej cukrzycy. trochę niezręcznie bo to w sumie jego niedopatrzenie... . nie lubię takich sytuacji.
chciałabym już mieć Karolinkę przy sobie i żeby bidulka nie chorowała, nie cierpiała przez te moje choroby.
Pruedence gratuluje mobilizacji w przygotowaniu torby... obiecywałam sobie, że swoją ogarnę do końca weekendu... ale porażka nie dałam rady kupić wszystkiego :ico_sorki:
Anetka607 walcz z choróbskiem... i wygraj jak najszybciej!!!
Inia 1985 myślę, że Wsza decyzja jest dobrą, nie można godzić się na takie krętactwa. Ludzie nie powinni się godzić na takie rzeczy, inaczej sami pozwalają się wykorzystywać.
No i dobrej zabawy na andrzejkach:) uwielbiam takie wieczory i wierzę w te wróżby!!! :ico_haha_02:
Dorotaczekolada trzymaj się!!! Teściowa może nie jest i nie będzie Twoją przyjaciółką, ale z pewnością życzy dobrze całej waszej rodzince :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 lis 2009, 20:38

Bylismy wlasnie w kosciolku,bo maz jutro ma dniowke w pracy,a samej pewnie by mi sienie chcialo :ico_noniewiem: I nawet fajnie wyszlo,bo ludzi baaaardzo malo,wiec nikt na nas nie kichal :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”