Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

01 gru 2009, 16:06

i poproszę go o zwolnienie już
- juz???Dopiero,kochana jestes ostatnia pracujaca u nas na watku :ico_ciezarowka:

Zdrowka dla syneczka :ico_sorki:

A co do mojego Andrzejka,to on faktycznie rano jest grzeczny,tzn daj mu jesc,pic i bedzie lezal w lozku ze mna i ogladal bajki :-D
Ale najbardziej mnie rozwala,jak on do mnie szepcze rano,zeby mnie nie obudzic - mamusia,wlacz bajke i zrob bule i pici :-D :-D :-D :-D Jednoczesnie kladzie i pilota na policzku,glowie albo na reku,w zaleznosci co wystaje :ico_oczko:

jednak ta meliska zadzialala :ico_brawa_01:
- super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
jesli nie macie nic przeciwko temu :ico_oczko:
- czekalysmy na to :ico_sorki:

Sliczne te rzeczy wszystkie,i widze,ze lezaczek fishera macie i wanienke,a ta flanelke,druga od prawej mamy identyczna :-D

Anusiek juz pewnie po badaniu,na 14-sta miala :ico_olaboga:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 gru 2009, 16:30

hejka

ja po wizycie

pani polozna powiedziala ze teoretycznie porod moze zaczc sie w kazdej chwili :ico_szoking: :ico_haha_01: :ico_olaboga: :ico_oczko:
maly usadowil sie juz na stale glowka w kanale rodnym :ico_oczko:
i stad te moje ostatnie bole i parcie na krocze
teraz juz bedzie tylko gorzej :ico_haha_01: :ico_noniewiem: :ico_oczko:

pani powiedziala tez ze teraz maluszek jest juz bezpieczny :ico_brawa_01: no ale dobrze jakbym jeszcze tydz pochodzila w ciazy, no ja nie zamierzam jeszcze rodzic :ico_oczko: :ico_oczko:

tetno maluszka ok, moje cisnienie tez, macica dalej rosnie :ico_oczko:

a nast wizyta za dwa tyg w piatek :ico_oczko:
Sliczne te rzeczy wszystkie,i widze,ze lezaczek fishera macie i wanienke
:ico_brawa_01: no ja co chwile wchodze do pokoiku i ogladam to wszystko :ico_brawa_01: :ico_puknij:
ale teraz dopiero widze ze wanienkie to my mala kupilismy, ale wiekszych tu nie widzialam :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 gru 2009, 17:26

:-)
przyszlam zerknac, czy Anusiek juz sie pojawila z wiesciami, ale widze, ze trzeba nadal kciuki trzymac i jeszcze troszke poczekac...

za to leona, przynosisz ciekawe wiesci :ico_haha_01: jeszcze nam sie polowa styczniowek w grudniu posypie :ico_haha_01: a zakupki rzeczywiscie super, nic dziwnego, ze ciagle zerkasz do pokoiku synka :ico_oczko:
widze ze wanienkie to my mala kupilismy
nasza tez mi sie za wielka nie wydaje, ale tych kilka pierwszych miesiecy bedzie musiala wystarczyc, a pozniej zabierze sie dzieciatko ze soba do kapieli w duzej wannie :ico_oczko:

Ja mam dzisiaj termin na 17:30 u ginki, bedzie ktg i nie wiem czy cos jeszcze :ico_noniewiem: sprawdza pewnie, ile znow przytylam :ico_oczko:

Napisalam dzisiaj ostatni juz w tym roku sprawdzian i mam kucie z glowy :-D :ico_brawa_01: na kilka godzin poczulam sie szczesliwa, dopoki nie zadzwonilam na uniwerek w sprawie urlopu... pani powiedziala mi, ze w ciagu pierwszego semestru nie nalezy mi sie... a semestr trwa teoretycznie do 31 marca, chyba bede z dzieckiem do szkoly smigac :ico_puknij: sama nie wiem czy sie zloscic, czy smucic :ico_olaboga: dala mi jeszcze numer innej pani, ktora powinna byc lepiej poinformowana w tym temacie, ale nagranie z sekretarki powiedzialo mi, ze owa pani odbiera telefony tylko w czwartki od godz. 10:00 do 12:00, a ja akurat w czwartek w tym czasie mam termin na porodowce i nie mam jak zadzwonic :ico_zly: no szlag by ich trafil z ta biurokracja :ico_zly: a bylam pewna, ze od dzisiaj stres sie skonczy :ico_puknij: zlosci mnie, ze pracujace :ico_ciezarowka: sa "pod ochrona" i maja rozne dodatkowe prawa, a studentki wrecz przeciwnie :ico_placzek:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 gru 2009, 17:38

pani polozna powiedziala ze teoretycznie porod moze zaczc sie w kazdej chwili :ico_szoking: :ico_haha_01: :ico_olaboga: :ico_oczko:
maly usadowil sie juz na stale glowka w kanale rodnym :ico_oczko:
:ico_szoking: No to pięknie,wyjdzie na to że do tego stycznia to ja sama zostanę,bo jako jedyna koncentruję się na zaciskaniu nóżek.Nie wygłupiajcie sie dziewczyny,poczekajcie jeszcze troszkę ze mną :ico_sorki:
no ja nie zamierzam jeszcze rodzic :ico_oczko: :ico_oczko:
No ja mam nadzieję ze jeszcze troszkę poczeka ten Twój synek.W brzuszku u mamusi przecież tak fajnie mu jest :-D
nasza tez mi sie za wielka nie wydaje, ale tych kilka pierwszych miesiecy bedzie musiala wystarczyc,
Ja sobie odpuściłam wanienkę póki co,zostawiam to na grudzien.Pokazałam meżowi jaką ma kupić i jakby co nie daj Boże to bedzie wiedział co robić,listę z resztą ma.Zostala jeszcze tylko oliwka,krem do pupci,pampersy,spirytusik do pępolka.
A właśnie jeśli mowa o pępuszku to wy kupowałyście coś specjanego czy taki zwykły spirytusik wystarczy.Jeszcze o gencjanie słyszałam.Nie wiem co powinnam kupić.z położną ze szpitala widzę się dopiero za miesiąc :ico_olaboga:
No i cały czas zastanawiam się nad tymi pampersami,czy od razu kupować rozmiar 2 czyli 3-6kg czy lepiej zacząć od 1 (2-5kg).Mnie to się nudzi w domu że sobie takie problemy wymyślam :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-12-01, 16:41 ]
pani powiedziala mi, ze w ciagu pierwszego semestru nie nalezy mi sie... a semestr trwa teoretycznie do 31 marca, chyba bede z dzieckiem do szkoly smigac :ico_puknij:
:ico_szoking: No to nie za ciekawie.Mam nadzieję że ta sytuacja jakoś się rozwiąże po twojej myśli :ico_sorki:
Co z tą Anusiek :ico_olaboga: Mam nadzieję ze wszystko dobrze u niej wyszło.Tak długo się nie odzywa :ico_noniewiem:

madzia0609
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

01 gru 2009, 17:46

hej co prawda jestem z innego wątku ale zapytam czy mogłabym zająć wam chwilkę??

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 gru 2009, 17:54

Nie wygłupiajcie sie dziewczyny,poczekajcie jeszcze troszkę ze mną
ja sie jeszcze nigdzie nie wybieram :-D
Nie wiem co powinnam kupić.z położną ze szpitala widzę się dopiero za miesiąc
w aptece Ci na pewno podpowiedza
a z tymi pieluszkami, to kazdy ma inne zdanie... ale ja kupie przynajmniej jedno opakowanie w rozmiarze 1 i wyprobuje, przypuszczam, ze sie na sam poczatek bardziej nadaja
no to ja lece do ginki, papa

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 gru 2009, 17:54

Helen, kurcze to kiepsko z tym urlopem :ico_olaboga:
u nas normalnie idzie sie na maciezynski :ico_noniewiem:
za to leona, przynosisz ciekawe wiesci jeszcze nam sie polowa styczniowek w grudniu posypie
No to pięknie,wyjdzie na to że do tego stycznia to ja sama zostanę,bo jako jedyna koncentruję się na zaciskaniu nóżek.
ja wcale nie zamierzam juz rodzic ale jestem o wiele spokojniejsza ze juz tyle wytrwalam i moje dziecie jest w miara bezpieczne :ico_haha_02:
czy taki zwykły spirytusik wystarczy
tutaj nie kaza robic nic z pepuszkiem, ale mezu kupil mi w PL te gaziki nasaczone spirytusem, chociaz slyszalam ze sa beznadziejne, ale co tam :ico_haha_01: :ico_oczko:
No i cały czas zastanawiam się nad tymi pampersami,czy od razu kupować rozmiar 2 czyli 3-6kg czy lepiej zacząć od 1 (2-5kg).Mnie to się nudzi w domu że sobie takie problemy wymyślam
a wiesz ze ja wlasnie tez zaczelam sie nad tym zastanawiac i mialam wlasnie sie pytac...
ja mam kilka sztuk tych 1, to beda do szpitala
a chyba zakupie 2...sama nie wiem... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-12-01, 16:58 ]
Helen, daj znac po wizycie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

a anusiek pisala ze zajrzy dzisiaj pozniej, miejmy nadzieje ze z dobrymi wiesciami :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

madzia0609
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

01 gru 2009, 18:26

mam na sprzedanie nowe i używane ubranka dla dziewczynki czy któraś z was byłaby zainteresowana kupnem?

tu jest str z częścią ubranek http://picasaweb.google.com/raczkowskamadzia

jak coś dajcie znać na gg 808796

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 gru 2009, 18:41

ja sie jeszcze nigdzie nie wybieram :-D
ja wcale nie zamierzam juz rodzic ale jestem o wiele spokojniejsza ze juz tyle wytrwalam i moje dziecie jest w miara bezpieczne :ico_haha_02:
No to się cieszę :-D Chociaż i tak czeka mnie osamotnienie,bo wcale się nie zdziwię jak sama zostanę do tego swojego 18stycznia :ico_olaboga:
mezu kupil mi w PL te gaziki nasaczone spirytusem, chociaz slyszalam ze sa beznadziejne, ale co tam :ico_haha_01: :ico_oczko:
No ja właśnie też słyszałam ze są nie za specjalne. :ico_noniewiem:
a z tymi pieluszkami, to kazdy ma inne zdanie...
No więc właśnie :ico_placzek: Chyba też tak zrobię,jedno opakowanie małe i potem już większe zacznę kupować.Chyba się ta moja Kluska zmieści w ten 1 rozmiar :ico_noniewiem: Podobno takie noworodki to sie mnóstwo razy załatwiają w ciagu dnia,więc opakowanie i tak szybko zejdzie.
Czekam jeszcze na rade doświadczonych mam :-D
a anusiek pisala ze zajrzy dzisiaj pozniej, miejmy nadzieje ze z dobrymi wiesciami :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Aha w takim razie czekamy dalej,oby było ok Obrazek
madzia0609, Ja podziękuję za ofertę.Mam już wszystkie ubranka ( z resztą chyba większość z nas już ma) i więcej nie potrzebuję :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

01 gru 2009, 20:21

porod moze zaczc sie w kazdej chwili :ico_szoking: :ico_haha_01: :ico_olaboga: :ico_oczko:
- jeju,jeszcze grudniowka zostaniesz,dobrze,ze watki na noworodkach beda polaczone :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
przyszlam zerknac, czy Anusiek juz sie pojawila z wiesciami, ale widze, ze trzeba nadal kciuki trzymac i jeszcze troszke poczekac...
- no ja tez czekam na wiesci :ico_olaboga:
a studentki wrecz przeciwnie :ico_placzek:
- ale to chyba tylko tam tak jest :ico_zly:
poczekajcie jeszcze troszkę ze mną :ico_sorki:
- dolacz do nas,na koniec grudnia mozesz rodzic,ja poczekam :ico_oczko:
czy taki zwykły spirytusik wystarczy
- ja dla Andrzejka mialam specjalne cuda do pepka i sie babralo,przyszla polozna i kazala kupic zwykly spirytus i po kilku dniach bylo po sprawie,wiec teraz kupilismy juz setke spirytusu i jak to maz powiedzial,kieliszek na pepek-reszta na pepkowe :ico_oczko:
czy lepiej zacząć od 1 (2-5kg).Mnie to się nudzi w domu że sobie takie problemy wymyślam :ico_noniewiem:
- ja mam mala paczke "jedynek" do szpitala,a dwie jumbo paki kupilam juz tych 2 i mysle,ze to najbardziej optymalne wyjscie :ico_oczko:
no to ja lece do ginki, papa
- pamietaj czekamy na relacje :ico_sorki:
a chyba zakupie 2...sama nie wiem... :ico_noniewiem:
- to dobry pomysl,bo zauwazcie,ze te 2 sa od 3 kg,wiec beda pasowac na bank :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”