Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 gru 2009, 17:10

geheimnis, tak no teraz muszę je wyprać i wyprasować.
No fakt,troszkę pracy cię czeka.Mnie się też za bardzo nie chciało,ale jak już miałam wszystko naszykowane to taką radochę miałam że hej. :ico_brawa_01:
bo jutro jedziemy niestety na 18-tkę do M. bratanka
No to impra się szykuje.Miło czas spędzicie,a robota nie zając.Zdążysz wszystko poszykować :ico_oczko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

04 gru 2009, 18:04

udało mi się uporać z prasowaniem :-D ehh najgorzej się za to zabrać a potem już poszło :-)

lilo cieszę się że humorek się ciut poprawił :-) oby z dnia na dzień było lepiej.

Patrycja.le udanej imprezki jutro :) mnie mąż jutro ciągnie do kolegi i jego żony...nie chce mi się iść bo pamiętam jak kiedyś ten kolega komentował moje 3 kg więcej (przy wadze 50 kg) "że jak byłam chudsza to lepiej wyglądałam" :ico_puknij: no i zastanawiam się co jutro powie :ico_noniewiem:

Ja po zarzyciu jednej globulki nie czuję żadnej ulgi :ico_noniewiem: we czwartek mam wymaz więc mam nadzieję że się wyleczę.

geheimnis, no nic dziwnego że narzekasz sobie. Mi też już ciężko nosić te dodatkowe kilogramy,no ale co poradzić...
szkoda że nie możemy tych brzuchów i dodatkowych kilogramów oddać na chwilę choć naszym mężom :ico_noniewiem:
ciekawe co u Rybki, nic dziś nie napisała?...

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 gru 2009, 18:32

szkoda że nie możemy tych brzuchów i dodatkowych kilogramów oddać na chwilę choć naszym mężom
Oj to by było rozwiązanie. Ciekawe jak długo oni by wytrzymali :D

Niestety te jutrzejsze urodziny to takie trochę wymuszone bo nie mamy jakichś bliższych kontaktów z bratem M. ( z ich woli) i to teściowa robi urodziny wnuczkowi. Jestem zła że musimy iść bo te pieniążki wolałabym w co innego włożyć. Najgorsze jest to że ile byśmy nie dali to i tak potem będziemy obgadani. Ale iść musimy bo to jeszcze gorzej.
anusiek, bo Ty masz stan zapalny? Ja musiałam wziąć chyba z 10 globułek żeby coś było czuć lepiej. One niestety tak szybko nie działają.
geheimnis, do mnie coraz bardziej dociera że już naprawdę mało czasu nam zostało do porodu i jakoś muszę się zmusić troszkę do przygotowania wszystkiego dla Mańka i torbę do szpitala spakować. Kurcze, dobrze że już mam więcej czasu :D

[ Dodano: 2009-12-04, 17:36 ]
Oj, a ja zapomniałam, że miałam postawić dużego :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: za rozpoczęcie ostatniego miesiąca. Szok normalnie :D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

04 gru 2009, 18:38

jestem,jestem.Ja ostatnio wstac rano nie moge,dzis spalismy do 11-stej,tzn maz i ja,bo synek przyszedl standardowo o 9-tej na bajeczki,wiec wlaczylam mu tv,zrobilam miejsce w lozku,obok tatusia a sma poszlam na tapczanik do niego :ico_oczko: Potem jakos tak sie snulismy po domu i tesciowa zadzwonila,ze wplacili nam na konto pieniazki,na prezent dla dzieciaczkow i poszlam zaszalec :ico_wstydzioch: Wzielam taksowke i pojechalam do sklepu z artykulami dla dzieci - dokupilam brakujace rzeczy dla Zuzi i Misia bejeczke dla Jedrulki,potem zrobilam zakupy w LIDL-u i wrocilam do domy lzejsza o prawie 300 zl :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: Ale za to szczesliwa :-D

Teraz pranie na mnie patrzy z wyrzutem,czemu go nie prasuje i rajstopki Andrzejka,dlaczego jeszcze dziurki nie zaszylam :ico_wstydzioch:

U mnie podobnie jak u was,biodra bardzo bola i plecy ale jak juz power dostane,to sprzatam i zatrzymac mnie nie mozna.Jutro myje okna i powyciagam ozdoby swiateczne,niech dziecko czuje,ze swieta ida,no i Mikolaj w niedziele chodzi :ico_oczko:

Przyszly mi dzis tez majteczki z siatki,wiec mam wszystko do szpitala :-D

[ Dodano: 2009-12-04, 17:40 ]
Patrycja.le, no to swietujemy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 gru 2009, 18:40

Oj to by było rozwiązanie. Ciekawe jak długo oni by wytrzymali :D
Myślę że nie długo :ico_olaboga: Ja to mogłabym nosić brzucha te 9 miechów ale rodzić to już by mógł mój mąż :ico_oczko:
ciekawe co u Rybki, nic dziś nie napisała?...
Widziałam ja na grudniowkach,wiec pewnie i tu wpadnie
geheimnis, do mnie coraz bardziej dociera że już naprawdę mało czasu nam zostało do porodu i jakoś muszę się zmusić troszkę do przygotowania wszystkiego dla Mańka i torbę do szpitala spakować. Kurcze, dobrze że już mam więcej czasu :D
Jak sobie uświadomię ile mi czasu zostało,to jakoś przerażenie mnie ogarnia.Niby wszystko przygotowane,tylko torbę zapakować,ale mam jakieś dziwne obawy jak to będzie,czy sobie poradzę.
Poród też mnie przeraża.Ostatnio nawet mężowi powiedziałam że nasza Klusia jest jeszcze taka mała a ja już teraz nie wiem jak coś tak dużego mogłoby ze mnie wyjść,a tu jeszcze tyle czasu jej zostało by urosła i przytyła.Odpowiedział mi że on też nie ma pojęcia jak ja to zrobię :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

04 gru 2009, 18:42

a wogole to musze wam powiedziec,ze mi piersi znowu urosly :ico_szoking: Zalozylam dzis stanik,ktory nosilam jakis miesiac temu i szok,za maly :ico_szoking:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 gru 2009, 18:48

iw_rybka, No witamy :-D podziwiam za to długie spanko.Ja jakoś nie potrafię tak długo,bo potem wypluta chodzę.dzis się obudziłam o 6:30.wzięłam tabletki,nakarmiłam kota i się położyłam,ale zasnąć nie moglam.Tak sie tłukłam z boku na bok do 9:20.Potem poszłam meza obudzić,bo jeszcze po jego chorobie razem nie śpimy.
powyciagam ozdoby swiateczne,niech dziecko czuje,ze swieta ida,no i Mikolaj w niedziele chodzi :ico_oczko:
Mnie też już korci żeby powyjmować ozdoby,choineczkę.Ale to na meża muszę zaczekać bo to wysoko w szafie leży,a wspinać się nigdzie nie będę.
Przyszly mi dzis tez majteczki z siatki,wiec mam wszystko do szpitala :-D
No to super,mnie do szpitala zostały do kupienia tylko pieluchy dla małej.No i kosmetyki jeszcze (oliwka,krem do pupki) i to wszystko chyba :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-12-04, 17:50 ]
a wogole to musze wam powiedziec,ze mi piersi znowu urosly :ico_szoking: Zalozylam dzis stanik,ktory nosilam jakis miesiac temu i szok,za maly :ico_szoking:
Ja sobie kupiłam 1,5 miesiąca stanik do karmienia z zapasem wielkości,a on już teraz akuratny się zrobił.W dodatku znowu strasznie mnie piersi bolą.Co jakiś czas mi z nich leci,więc coś się z nimi zaczyna już powoli dziać.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

04 gru 2009, 18:54

.Odpowiedział mi że on też nie ma pojęcia jak ja to zrobię :ico_olaboga:
- ja tez nie wiem jak to sie dzieje,a juz nabardziej zdziwil mnie fakt,ze raptem kilka miesiecy po porodzie - "tam"zrobilo sie tyle samo miejsca co bylo :ico_wstydzioch:

Ja to sie balam,ze po urodzeniu takiego kolosa jestem rozciagnieta na stale,ale nie,wszystko wraca do normy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 gru 2009, 19:01

Ja to sie balam,ze po urodzeniu takiego kolosa jestem rozciagnieta na stale,ale nie,wszystko wraca do normy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
hmmm,dobrze wiedzieć :ico_oczko:
.
ja tez nie wiem jak to sie dzieje,a juz nabardziej zdziwil mnie fakt,ze raptem kilka miesiecy po porodzie - "tam"zrobilo sie tyle samo miejsca co bylo :ico_wstydzioch:
Rozrastamy się tak długo,a kurczymy szybciutko :ico_brawa_01: Superaśnie,bo jakbym miała czekać na powrót do stanu poprzedniego kolejne 9 miechów to bym się załamała chyba.Dobrze to natura wymyśliła :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

04 gru 2009, 19:14

podziwiam za to długie spanko
- no ale za to spac chodze o 12 -1 w nocy :ico_wstydzioch:
wspinać się nigdzie nie będę.
- nie,nie - nie ma co,nawet ja taki wariat,ale rak do gory nie biore.Maz zapowiedzial,ze firanki on zdejmuje i zaklada.Okna sama chce umyc,ale co to za mycie - clin + papierowe reczniki i po sprawie.U nas tu jest bardzo nisko,wiec okna tez bez stawania na stolek umyc mozna :ico_oczko:
oliwka,krem do pupki
- ja Oliwke mam,bo smaruje brzuszek,wiec nie bede kupowac nowej,a krem ten sam co do sutkow,bo w szpitalu pewnie dadza maly sudocrem :ico_oczko:

No mleczko tez mi leci :-D

[ Dodano: 2009-12-04, 18:15 ]
Dobrze to natura wymyśliła :ico_brawa_01:
- dokladnie :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”