Awatar użytkownika
zaczarowana
Trzy tysiące lat minęło...

07 gru 2009, 14:37

Ja nie miałam pojęcia ze ta skórka ma schodzić i się głupia wystraszyłam... A do kąpieli używam tylko mydełka dla niemowląt.
Edulita trzymam za Was kciuki

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

07 gru 2009, 17:10

Witam po weekendowej przerwie.
W piątek byliśmy z Zosią n ausg bioderek i okazało się, że ma lekką dysplazję (czy jakoś tak) tzn. ma bardziej płaską panewkę w lewym bioderku, ale jest to typ IIa, czyli nastpny po prawidłowym i ponoć dużo dzieci to ma, a jest to "pamiątka" m.in. po porodzie...tak mówiła Pani z usg. Teraz mamy Zosię jak najczęściej kłaść na pleckach lub brzuszko z nóżkami na żabkę i wkłądać między nózki dwie pieluszki terowe żeby miała szeroko.
Dziś byłam u pediatry z tą skazą. Skaza jest, ale malutka. Jednak Zosia miała akurat w gabinecie atak kolki i Pani doktor przepisala nam Nutramigen, kazała też na razie na dwie doby odstawić mała od piersi, a pote odciągać pokarm i dodawać do nutramigenu i obserwować reakcję. Zosi brzuszek najprawdopodobniej nie toleruje również laktozy w moim mleczku i moze byc tak, ze bede musiała zrezygnować z karmienia piersią. Szkoda mi, ale bardziej szkoda mi jak moje dziecko placze, bo oli brzuszek.

Edulita mocno trzymam kciuki za Idunię, ale wiem, że będzie dobrze, bo Iduś to silna i dzielna dziewczynka.

zaczarowana Zosia też miała suchą skórkę i kąpalimy ją w płynie Oilatum i teraz ma gładziutką :ico_brawa_01:

Sabcia super, że antybiotyk pomógł i już nie ma ropki :ico_brawa_01: Ja też od niedawna biorę pigułki, które można brać podczas karmienia piersią, ale pewnie niedługo będę mogła zmienić na inne...

Awatar użytkownika
Sabcia

07 gru 2009, 18:38

Magda33, ja tak mialam z synem z tymi bioderkami maly spal jak zaba takze dwie pieluchy byly zbedne a juz przy kolejnej wizycie bylo ok, moja mala ma natomiast wszystko ok - mialam badanko tydzien temu

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2009, 21:28

My tez bylismy na usg bioderek i wszystko w jak najlepszym porzadeczku :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Za 1,5 tyg idziemy na pierwsze szczepienie i bierzemy 5w1.
23.12 mam wizyte u gina i musze wziac recepte na tabletki anty bo o rodzenstwie jeszezce nie myslimy dla Pawelka :-D
A powiedzcie jak u was z seksikiem?? Zaczeliscie juz??
Bo my wczoraj probowalismy i bolalo wiec trzeba bylo wymyslec wersje zastepcza :-D :-D
zaczarowana, ja nie uzywam mydla tez kapie malego tylko w oilatum i juz niczym po kapaniu nie smaruje, a skorka mieciutka i gladziutka polecam!!!

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

07 gru 2009, 23:19

Moje nuni dalje sie ulewa. Robi 3 kupi dziennie. Ja jutro ide do gin. Dzis mi lekko krew poleciala , byla w szoku. Ale nic nie boli. Ja na usg bioderek ide pod koniec grudnia.

Awatar użytkownika
wiolaw

07 gru 2009, 23:55

hejka wieczorkowa pora

wyobraźcie sobie że moje dziecię dopiero usneło i wczesniej , a właściwie przez cały dzień nie miał duzszej drzemki , normalnie szok :ico_szoking:
ale przynajmniej mam nadzieje ,że noc prześpi ładnie :ico_oczko:

no i pospał , już się wierci i łapie motyle w powietrzu
poczekam ,może zaraz zaśnie :ico_noniewiem:
A powiedzcie jak u was z seksikiem?? Zaczeliscie juz??
ja narazie nie myślę jeszcze, mam wielkie opory , zresztą jeszcze plamię od czasu do czasu , więc narazie nic :ico_oczko:

my się kapiemy z płynem Balneum i też skórka jest ładna , chociaż nieraz posmarujemy sie oliwką bambino

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

08 gru 2009, 00:45

a ja sie na usg bioderek nie dostalam jak na razie :ico_placzek: nie ma miejsc, mam dzwonić po nowym roku. Mam nadzieję, ze od razu dostaniemy termin. Pediatra powiedziałą, ze jak zrobimy na początku stycznia to będzie ok. Więc poczekam, a jak miejsca będą na później to będę musiała prywatnie kombinować :ico_noniewiem: tragiczna jest końcówka roku :ico_olaboga:

W wolnej chwili możecie na nas zagłosować? :ico_sorki:
http://www.benc.pl/konkurs/z/232/

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

08 gru 2009, 14:36

WItam :ico_haha_02: Dziś byłam u mojego gin.Przed wizyta, gdzes rano zobaczyłam krew. Okazuje się, że miesiączke dostałam. W oniedzialek ide zalozyc prywatnie spirale. A moja ninu tej nocy przespałam 7 godzin :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Obudziłam sie o 4 i był zdziwniona , że ona spi. A jutro ide znia do lekarza na kontrole. :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2009, 15:56

dziewczyny prosimy baaaaardzo o głosiki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

link w podpisie, trzeba sie najpierw zarejestrowac i aktywować konto :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: troszke zachodu ale ślicznie prosi Majeczka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

08 gru 2009, 16:10

izuś_85, ok, spoko ja się biore do roboty
a w zamian poprosze o głosiki http://www.benc.pl/konkurs/z/232/
i resztę dziewczynek tez

[ Dodano: 2009-12-08, 15:17 ]
izuś_85, zarejestrowąłam się ale nie wiem jak mam znaleźć Twoje zdjecie, bo jakoś z linku nie wchodzi na twoje zdjecie tylko na moje konto

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”