czesc dziewczyny dojechalam dzis do siory wiec wpadlam zaraz na neta sie przywitac :)
wracam w sobote w nocy to juz wroce na stale
mialam troche przygod ale to Wam po powrocie opowiem
a wczoraj byla, u gina i bobo ma 10 cm no i raczej dziewczynka w sumie to powiedzial ze jeszcze troche za wczesnie na rozpoznanie ze cos tam jest miedzy nogami a;e to raczej pepowina i om by pokoj na rozowo malowal
no nic lece goromne calusy dla Was
[ Dodano: 2009-12-10, 12:24 ]
no Iga spi siostra poszla do sklapu to mam chwile zeby Wam napisac co tam u nas sie dzialo
wiec zamiast wyladowac wpoznaniu-gdzie mieszkam musialam ladowac w szczecinie

z powodu mgiel
masakra Wam powiem tak o 21 bylabym w domu a tak bylam o 4 rano

bo zanim podstawili autobusy i dojezd do poznania zrobila sie 4h
a ja lecialam sama z Iga wiec mialam niezla jazde z wielka walizka torba odreczna wozkiem i Iga

dodam ze Iga nie spala do 12 30 w nocy
no ale jakos sobie poradzilam i kiedy myslalam ze juz czeka mnie tylko mily wypoczynek to dopiero sie zaczelo
Iga dostala katar jais kaszel no ale mysle przeziebila sie i tyle nic jej nawet nie dawalam na to przeziebienie bo goraczki nie bylo ...tak kilka dni sie trzymala az
poszla spac i kurcze cala noc tak jakos mi charczala

a nad ranem juz plakala wiec wzialem ja do siebie i daje cycka a ta nie chce

no to mowie cos jest nie tak

Iga by tak cycka nie odmowila
blo po 5 rano i kurcze cos mi nie gralo jakos tak dziwnie oddychala wiec ja nosilam na rekach a ona oddychala coraz trudniej i coraz plycej
no wiec jazda na maxa
szybko zapalowalam ja do samochodu i pojechalam na nocna interwencje
tam mnie wyzwali ze powinnam wezwac karetke ze dziecko jest w bezposrednim zagrozeniu zycia

nie musze Wam mowic co przezylam
zaczeli jej dawac szybko zastrzyki bo okazalo sie ze na bardzo ciezkie zapalenie krtani i juz sie jej tak zacisla ta krtan ze moze w kazdej chwili przestac oddychac
Masakra jakies maski jej zakladali ta sie darla plakac nie mogla glosu nie miala
ale naszczescie te domiesniowe zaszczyki zaczely szybko dzialac iz aczela w miare dobrze oddychac.
Niby miala juz tez zapalenie oskrzeli
no wiec dostawala te tabletki na oddychanie co kilka godzin na bazie strydow ( jedyne jakie sa na taka przypadlosc) i wziewy do tego miala dostac antybiotyk oslonowa z tym sterydem i dodatkowo na oskrzela ale naszczescie wezwalam lekarke ktora zawsze do Igi przychodzi prywatnie ja w PL jestesmy(bo jesteb przeciwniczka jakichkolwiek antybiotykow)
i zgodzila sie zeby przez 2 dni nie podwac jej antybiotyku na oskrzala bo nie wygladaja zle i podjec leczenie homeopatyczne na te oskrzala lacznie z syropem i oklepywaniem ale niestey bez tych tabletek na krtan sie udusi i musze koniecznie je podawac wiec juz wyjscia nie mialam z tym
naszczescie zapalenie oskrzeli udalo sie zazegnac bez antybiotyku

i krtan Igusi juz ok
ale zapalenie krtani ma to do siebie ze jak sie juz raz pojawilo moze nawracac

i nie moge juz nigdzie jezdzic bez tych lekow na oddychanie ktore w razie pierwszych objawow musze jej jak najszybciej podac
Tak wiec widzicie nie nudzilam sie
najwazniejsze ze juz ok

i oby nie wracalo to