Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

11 gru 2009, 12:35

bo aż do 8.30 i
- dla mnie to strasznie wczesnie :ico_wstydzioch:

Andrzejek dzis do mnie przyszedl o 6.30,jak tata do pracy wyszedl i pyta,czy spac ze mna moze :ico_oczko: Krecilismy sie godzine,a jak zasnelismy to znowu do 10.30 spalismy :ico_brawa_01:

leona, ja jeszcze tej cholernej lodowki nie rozmrozilam :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
a nie w kółko leżeć i się nudzić.
:-D

Milego denstysty :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 gru 2009, 22:07

Milego denstysty :ico_oczko:
Dzięki :ico_oczko: nie było tak źle dzisiaj,tylko przy zakładaniu tych blaszek (nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa) przy zakładaniu plomby światłoutwardzanej dentysta porozcinał mi całe dziąsło wokół szóstki.Normalnie słyszałam dźwięk pękającego dziąsła.A na sam koniec wyplułam całe mnóstwo krwi.Istna masakra :ico_olaboga: Dziąsło więc boli,ale z zębem mam wreszcie święty spokój :ico_brawa_01: ,przynajmniej do przyszłego roku,jak zrobię zdjęcie RTG,po tym się okaże.

Dzisiaj jak czekałam w poczekalni u dentysty zagadała mnie rejestratorka,już mnie kojarzy bo ciągle do nich przychodzę.Ale ją zszokowało jak jej powiedziałam że mi 5 tyg zostało do końca.Stwierdziła że mam maleńki bąbelek i nie widać że jestem w tak zaawansowanej ciaży.Wszyscy mi mówią,że mam mały brzuszek,no ale mnie się wydaje że idealnie dopasowany do mojej mizernej figurki.Ja się cieszę że nie jest większy,a przecież dzidzia i tak jest odpowiednich rozmiarów :-D Czego chcieć więcej :ico_haha_02:

Przyjaciółka wyszła ode mnie jakieś 20 min temu.Popołudnie minęło całkiem przyjemnie. :-) Mój mąż śpi,bo wczoraj miał dyżur nocny więc teraz odsypia.Jutro znów idzie do pracy,więc należy mu się troszkę odpoczynku.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

12 gru 2009, 00:20

przy zakładaniu tych blaszek
- ble,wiem...znam...wspolczuje :ico_olaboga:

Ja sobie troszke pogralam dzis,wyslalam kartki swiateczne,zjadlam chyba 10 posilkow :ico_wstydzioch: i caly dzien brzuch mnie boli :ico_zly:

A mezus moj z kuzynem graja i piwkuja - czyli jednym slowem - relaksuja sie po pracy i milo rozpoczynaja weekend :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-12-11, 23:33 ]
no ale mnie się wydaje że idealnie dopasowany do mojej mizernej figurki
- dokladnie tak,nie wiem czy widzialas nasza grudniowa Shive,tez drobna i z malym bebolkiem,a corcia urodzila sie ponad 3 kg,czyli ksiazkowo :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 gru 2009, 12:06

ble,wiem...znam...wspolczuje :ico_olaboga:
Dzięki,od wczoraj sobie przemywam ziołowym plynem,żeby mi sie zapalenie nie rozwinęło jakieś,bo rankę mam sporawą.
dokladnie tak,nie wiem czy widzialas nasza grudniowa Shive,tez drobna i z malym bebolkiem,a corcia urodzila sie ponad 3 kg,czyli ksiazkowo :ico_brawa_01:
Kojarzę Shivę,bo co jakiś czas podczytuje grudniówki :-D
Nie przejmuję się niczym,lepszy taki bęcek niż ogromny brzuchal,a przecież i tak mam co nosić.
Wczoraj go nawet zmierzyłam.Normalnie miałam w pasie ok 65cm a teraz mam równo 100.Także jak dla mnie to ogromna różnica. :ico_szoking:

Najgorsze że mimo że smaruję brzuch,to mój mąż i tak wypatrzył zalążki 3 rozstępów.Ja ich nie widzę bo są nisko na brzuchu :ico_placzek: No cóż,w mojej rodzinie rozstępy to norma,więc liczyłam się z tym że mimo dbania o skórę i tak wyskoczą niestety.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

12 gru 2009, 12:12

bo rankę mam sporawą.
- nie martw sie,bedzie dobrze,rana po wyrwaniu jest duuuuzo wieksza :ico_oczko:
że mimo dbania o skórę i tak wyskoczą niestety.
- dokladnie,ja z Andrzejkiem naprawde stosowalam mase drogich kremow i nic to nie dalo,za to teraz smaruje tylko oliwka i wyszly mi tylko te juz istniejace,biale - nowych brak,bo brzusio mniejszy niz w pierwszej ciazy :ico_brawa_01:

A ja od wczoraj mam bole,o 5 rano gotowa bylam jechac do szpitala ale poczekalam i zasnelam.Jak sie obudzilam to mnie zczyscilo i brzuch mnie boli jak na miesiaczke ale caly czas :ico_olaboga: Brzuch jak skala i skurcze nieregularne.Maz mi wmawia,ze urodze w tym tygodniu i zaczynam w to wierzyc :ico_szoking:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 gru 2009, 12:47

nie martw sie,bedzie dobrze,rana po wyrwaniu jest duuuuzo wieksza :ico_oczko:
Prawda :): Tylko mi się ostatnio właśnie kilka razy pojawiało lekkie zapalenie dziąseł i teraz działam zapobiegawczo.Po co mam się potem męczyć :ico_noniewiem:
dokladnie,ja z Andrzejkiem naprawde stosowalam mase drogich kremow i nic to nie dalo,za to teraz smaruje tylko oliwka i wyszly mi tylko te juz istniejace,biale - nowych brak,bo brzusio mniejszy niz w pierwszej ciazy :ico_brawa_01:
Ja smarowałam oliwką i kremem przeciw rozstępom na zmianę,teraz stosuję tylko sam krem bo po oliwce strasznie mi sie skóra na brzuchu łuszczy i swędzi.
Maz mi wmawia,ze urodze w tym tygodniu i zaczynam w to wierzyc :ico_szoking:
Oj kochana,chyba my-styczniówki będziemy się musiały pogodzić że jedna z nas rozdwoi się najprawdopodobniej jeszcze w grudniu. :ico_noniewiem: Trzymaj się dzielnie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

12 gru 2009, 14:28

Trzymaj się dzielnie :ico_brawa_01:
- na noworodkach i niemowletach bedziemy razem,wiec sie nie rozstaniemy :ico_oczko: Caly czas mnie czysci i brzuchol jest jak skala,az sie troszke martwie,bo ma dziwny ksztalt i mala slabo sie rusza :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 gru 2009, 14:38

na noworodkach i niemowletach bedziemy razem,wiec sie nie rozstaniemy :ico_oczko:
Fakt :-D
brzuchol jest jak skala,az sie troszke martwie,bo ma dziwny ksztalt i mala slabo sie rusza :ico_olaboga:
Jak mnie stwardnieje to też się mała nie rusza,no bo niby jak przy takim skurczu.A że twoje są dużo bardziej intensywne i częstsze to dzidzola nie czujesz.Jak cię to będzie dłużej niepokoić to może skontaktuj sie z lekarzem :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

12 gru 2009, 16:03

to może skontaktuj sie z lekarzem :ico_noniewiem:
- tez tak sobie pomyslalam,chociaz dzis sobota :ico_zly: No ale teraz sobie usiadlam na odpoczynek,to czulam,ze mala ma czkawke :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 gru 2009, 16:23

mój mąż i tak wypatrzył zalążki 3 rozstępów
ja mam juz prawie caly brzuch w czerwonych rozstepach, ladne to nie jest, ale ja sie nie przejmuje, bo wiedzialam, ze sie pojawia i zadne kosmetyki nic nie pomoga, skoro mam slaba tkanke laczna i tendencje do rozstepow. Mialam nadzieje, ze bedzie ich mniej, ale co tam, z czasem rozjasnieja i sie zmniejsza, a z golym brzuchem i tak nie chodze :ico_oczko:
to mnie zczyscilo i brzuch mnie boli jak na miesiaczke ale caly czas :ico_olaboga: Brzuch jak skala i skurcze nieregularne.
rzeczywiscie brzmi to tak, jakby Zuzia nie chciala czekac do stycznia, ciekawe, na co sie zdecyduje :ico_oczko:
ale teraz sobie usiadlam na odpoczynek,to czulam,ze mala ma czkawke :ico_oczko:
sama wiem, jak mozna cieszyc sie z takiej czkawki :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”