Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

06 sty 2010, 13:18

MARTA TY JUZ JESTES PRAWIE W 20 TYGODNIU! AAAAAAA A kiedy masz wizyte? Wiem ze pisalas ale juz na pewno bedziemy znac plec ;) jupiiii :D:D:D:D Ale dobrze ze nie nalezycie do tych co to chcca miec niespodzianke :D

Zirca Alu ma niesamowite poczucie rytmu ;) a co do Twojego uczucia beznadziejnosci to pamietaj, ze to przeciez nie Ty je powinnas miec tylko PIO bo Ty sie staralas! :)

Jejku jest tak zimno, ja wlasnie siedze z turbanem na glowie i mam 45 minut zeby sie zebrac, zrobic i wyjsc na uczelnie :/ wczoraj napisalam dwa kolosy i chyba je zalicze - tak mi sie wydaje :D najlepsze jest to ze niepotrzebnie sie stresowalam bo atmosfera jest sprzyjajaca :D on nie patrzy co robie wiec moge spokojnie siedziec, pisac,a jak czegos nie wiem to po prostu siegalam do notatek bardzo dyskretnie :P

A najlepsza taka mlodziutka 19 letnia laska - siadla kolo mnie bo przyszla do niego na zajecia pyta czy w czyms mi pomoc :D ja mowie,ze niebardzo wiem co mam w ogole pisac - a ona od mnie "nie martw sie i pamietaj ze wszyscy my tutaj jestesmy w czarnej nonono" :D a byla taka slodziutka wiec to zdanie mnie totalnie rozbawilo :P

No nic zmykam :) milego dnia!

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

06 sty 2010, 19:26

dziewczyny, tak z innej beczki-jak to jest ze żłobkiem, bardzo ciężko? bo bedę musiała pomysleć, opiekunki chcą choree pieniadze.... :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2010, 12:13

zirca, ja niestety nie moge Ci pomoc...

:ico_tort: dzis mam poloweczke-20 tydzien :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 sty 2010, 13:00

Witam !!\

nadal sie kuruje jestem zmeczona a Wiwa roznie z tym przeziebieniem tez raz lepiej juz nic nie jest a tu dzis znow w nocy kaszlala :ico_olaboga:
dzis mam poloweczke-20 tydzien
gratulacje kochana :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a tak w ogole brzusio piękny :ico_oczko:

zirca, Alu jest wspanialy i niezy z niego zdolniacha :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ja tez po wkejam wam w koncu pare tych filmow No i znow musze lecic bo Wiwa juz buszuje przy choince :ico_olaboga:

http://www.bobasy.pl/dancia/film/21559/

http://www.bobasy.pl/dancia/film/21561/

http://www.bobasy.pl/dancia/film/21562/

http://www.bobasy.pl/dancia/film/21563/

http://www.bobasy.pl/dancia/film/21560/

http://www.bobasy.pl/dancia/film/21564/

[ Dodano: 2010-01-07, 12:18 ]
no i pare fotek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2010-01-07, 12:41 ]
http://www.bobasy.pl/dancia/film/21567/

http://www.bobasy.pl/dancia/film/21568/

http://www.bobasy.pl/dancia/film/21569/

[ Dodano: 2010-01-07, 12:42 ]
Maiłego oglądania jeśli się nie znudzi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2010, 14:31

danasuperowe fotki :ico_brawa_01:
ja leje jak Wiwi zapiprza po tej drabince szok :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
i widze ze a kukuk tez lubi jak Iga :ico_brawa_01:
a na spacerku ale sie umialam :-D :-D :-D :-D

dziewczyny sa juz wrzesniowki 2010 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!szok nie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

07 sty 2010, 15:01

hello
Dana--Ale Wiwi aparatka i jaki spryciuszek z niej:-)
Bardzo fajne zdjatka.Juz taka duza :ico_szoking:
Zirca--Nie pomoge,,nie mam pojecia jesli chodzi o zlobek,ale moze cos yoana bedzie wiedziala?
Al super muzykant :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
I tak sie dziwie ze tak dlugo tam wytrzymujesz,bo to przeciez rodzina Pio z ktorym nie wiazesz zadnych nadziei.
A chcesz isc do pracy??
marta--no to za zdrowko dzidzi.Juz kawal czasu masz za soba.Niewiele ci zostalo.
NA kiedy masz dokladnie termin?

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2010, 17:20

sarenka, chyba 27 maj wiesz ze doladnie nie wiem :ico_puknij: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 sty 2010, 22:34

Pomoge pomoge :D

Zirca Ty jestes z Wawy nie? Ja Ci moge napisac jak jest w Krakowie - prywatne zlobki to 1100zl miesiecznie z wyzywieniem (czasem sa w tym pieluszki a czasem dodatkowo trzeba przynosic). Panstwowe to okolo 150zl + stawka zywieniowa kolo 2zl dziennie z tego co pamietam? Wychodzi nieco ponad 200zl i mankamentem sa pory bo zazwyczaj otwarte od 6.30 do 16.30 a prywatne czasem nawet do 20 :O
W prywatnych sa karnety i my chodzimy na karnety bo w panstwowych czeka sie UWAGA - DO 1,5 ROKU!! Mam nadzieje,ze nam sie uda zalapac jak pojde do pracy na pelen etat o ile jakas po studiach znajde - ale studia koncze we wrzesniu a we wrzesniu mija rok odkad ja zapisalam - a bylysmy 175 na liscie rezerwowej ....
KARNETY to zazwyczaj okolo 8zl/h - nam karnet za 400zl starczyl na trzy miesiace. Popatrz na prywatne u siebie bo np u nas MOZNA znalezc przydomowe zlobki (mama opiekuje sie swoim dzieckiem i dodatkowo podejmuje sie opieku np 2 innych dzieci) i placi sie np 500zl miesiecznie. Mozna tez znalezc prywatne zlobki - u nas taki jest gdzie 500zl placi sie za 100h wiec teoretycznie tez w porzadku, ale 100h trzeba wykorzystac w jednym miesciacu bo jak nie to przepadaja - dlatego u nas odpadlo :)

Co do panstwowych to kolejki w panstwowych zaleza od zlobka - im gorsza dzielnica i gorszy zlobek tym krocej sie czeka (ja zapisalam Nine w ciazy i jeszcze w ciazy bedac sie odezwali do mnie ze miejsce sie zwolnilo - ale zlobek byl na koncu krakowa teraz zupelnie nie po drodze, a my mamy jedno auto wiec odpada :( myslalam o zlobku blisko uczelni ale znowu tramwajem ciagnac dziecko ponad godzine do domu zwlaszcza w taka zime gdzie jest -10 to hardcore :/ a jeszcze jak mala jest taka ruchliwa i nie usiedzi :/
Ogolnie najlepiej poszukac forum bo tam mamy pisza ktorych zlobkow panstwowych nie polecaja.
Ja czytalam ze np u nas w Krakowie do jednego zlobka zapisy byly tylko jednego dnia. Laski staly w ciazy juz nawet dwa dni wczesniej!!! ZAMIENIAJAC sie z mezem w nocy zeby nie stracic kolejki no koszmar!!

No ale mozesz porozmawiac szczerze w panstwowym zlobku (tak zrobila sasiadka) opowiedziala ze sama wychowuje corke, ze musi isc do pracy i nie ma gdzie dac malej itd itp i przyjeli ja po kilku dniach.
Druga kolezanka ma duzo gorsza metode ktorej bym nie zastosowala - kupila lezaczki do zlobka i wskoczyla na pierwsze miejsce w liscie rezerwowej :/ taki maly przekret :(

Mam nadzieje,ze u Ciebie krocej sie czeka, ja niestety trafilam na glupi rok, bo np babka rok wczesniej w tym samym zlobku czekala 3 miesiace :/ bo tak szybko jej sie przetasowaly dzieci :( moze i nam sie uda! :)

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

07 sty 2010, 23:04

dana, ale malutka jest swietna, masz co robic i z czego sie smiac przy niej :-) a zabawe w a kuku to chyba wszystkie dzieciaczki kochaja :-D
U nas Filipek jest tez taki smieszny ze padam na twarz, ostatnio nauczyl sie robic "ijeee" jak cos zmajstuje, tak mu to super wychodzi ze szokk :-D

mmarta81, Masakra juz wrzesniowki jeju jak ten czas leci :ico_olaboga: to juz beda dwa lata jak dowiedzialysmy sie o dzieciach :-) no ja troszke pozniej ale wy juz teraz :ico_oczko:

Zirca ja tez niestety nie pomoge ale widze, ze yoanna sie zna i super to rozpisala :-D

Dziewczyny czy wasze dzieci mowie do was MAMA bo moj Filip tylko TATA woła i to na wszystko :ico_szoking: mowie mu rozne slowka to stara sie powtarzac, ale MAMA to za nic nie powie, troszke mi smutno, bo ja z nim najwiecej czasu spedzam a on nawet nie wie kto ja jestem :ico_placzek: kiedys to mowił ale od 2 miesiecy nic a nic :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Agusia1982
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

07 sty 2010, 23:20

hejka:)

dana ale Wiwi pulchniutka dziewczynka i słodka:)

Marta szybko jakoś zleciało już połowa,zaraz będziesz mieć to za sobą,oby ta końcuwka się nie dłużyła :ico_nienie: !
no i faktycznie to już dwa lata odkąd dowiedziałyśmy się o naszych skarbeńkach! no i moje dwa lata jak jestem w norwegi! :ico_placzek: i dalej nie czaje ich języka wstyd jak nie wiem co :ico_placzek: :ico_olaboga:
bo moj Filip tylko TATA woła i to na wszystko
mój za to na wszystko woła mama :) :-D ale nauczył się właśnie robić nie ma-i tak słodko rozkłada rączki i mówi"nie ma" jak mój jedzie do sklepu to mały go wyczekuje i lata od okna do okna woła brum brum i mówi "nie ma" oj słodkie nasze szkrabki :-)
zapomniałam pisać że w poniedziałek byliśmy na ostatnim szczepieniu -odra,różyczka i świnka,i właśnie miałam pytać czy wasze dzieci już to miały,bo ta mi powiedziała ze gorączkować może dopiero od 5-12 dnia po szczepieniu i nie wiem jak to jest,mam nadzieje że nic sie dziać nie będzie,mam dość gorączek :ico_chory: on tak biedny przechodził te zęby. a no i waży mój głodomor tylko 10kg a je cały czas,ale mam sie nie martwić jest w normie ! ah sie napisałam
jutro ostatni dzień są moi rodzice,w sobote lecą do polski :ico_placzek: no trudno takie życie do dupki ale odliczam już do marca czekam na moją siostrzyczke a potem razem z nimi na kurs prawka.dobra chyba kończe idę posiedzieć z rodzicami :-)
dobranoc miłej nocki

Wróć do „Przedszkolaczki”