Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

23 sty 2010, 11:01

Dzien dobry dziewczeta :)

Dana dziekuje :ico_buziaczki_big:

Ja wlasnie zabieram sie do sprzatania, pozniej jade na jakies zakupy :) ugotuje cos, poucze sie :D i tak dzien sie skonczy :ico_placzek:

Jejku mialam dzis takie koszmary w nocy ze nie wiem skad to sie bierze! Jakas laska zostala przez swojego faceta wyrzucona do gory z basenu na odleglosc kilkudziesieciu metrow z zaskakujacoo szybka predkoscia, uderzyla glowa o sufit tak ze huknelo niemilosiernie i spadla na dol do wody niezywa :/ po czym wyrosla jej wielka bania na glowie i na cyckach :D i jak chcialam szybko dzwonic pod 112 to ona zaczela mnie gonic ;( skad takie wstretne sny? Dodam tylko,ze w snach wszystko wydaje sie tysiac razy gorsze i budze sie cala zalana potem! Eh moze za duzo sypiam? ;) bo ostatnio wstaje kolo 9 ..

No nic zbieram sie za sprzatanie bo nie mam zbyt duzo czasu :)

U nas dzis - 15 stopni - chyba nie bede zabierac malej na spacer bo ma strasznie wrazliwa skore, i policzki mimo kremu robia jej sie bardzo czerwone :ico_szoking:

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

23 sty 2010, 16:04

hej dziewczatka
dana--ty zawsze fajnie kazdej odpiszesz ,krotko i na temat,,,super:-)
Usmialam sie z opisu o Wiwi ze unosi nosek i stoi taka naburmuszona.Musi to fajnie wygladac,ech te nasze male urwiski:-)
Eryczek mial tez taka faze ze ot tak nagle pokazywal swoje nerwy az musialam go opamietac bo to bylo takie kochane dzieciatko.Skad te male glowki to biora?':-)No ale robi podobnie do Igusi od MArty,,przychodzi i na znak przeprosin buziaka da,przytuli.NAjgorzej jak udam ze jestem smutna czy placze to wtedy mu sie podobaja te coagle przeprosiny i wogole psocenie:-)

Czy ktores z waszych dzieci ma tez biale plamki na zebach??Pamietam ze Eryczek raz zaryl o podloge buzka i nie widzialam czy tez nei zabkami ,,, :ico_placzek: no i teraz ma biale plamki na gornych jedynkach.Bo od antybiotyku raczej nie bo bral go dawno temu.

Marta--Jak sie ma Igusia,nadrobila z waga?juz calkiem wyzdrowiiala??
A do Pl kiedy sie wybieracie?
Nie wiem czy pisalam ale moja siostra tez w ciazy,ale ona dopiero w 16tyg.

wiola--Ale synus urosl :ico_szoking: JA mam problemy ze wstawieniem zdjecia bo tez bym wam Eryczka pokazala.

Zirca--no coz,,ymsle tak samo jak Dana odnosnie Pio i rozwodu.JEsli nie masz juz nadziei to wydaje mi sie ze nie ma na co czekac.A o zdradzie na odleglosc to trudno sie dowiesz.W sumie czy to bylaby taka 100% zdrada jesli jestescie w seperacji?mysle ze nie bo kazdy poszedl w swoja strone.

A gdzie reszta kobitek??chyba wiekszosc zdradza nas z sierpnioweczkami :-D

Milego dzionka

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sty 2010, 00:10

czesc dziwczyny
Iga mnie wkurza :ico_zly: cwaniara mala
jak byla chora to zostawalam z nia w pokoju poki nie zasnela no i teraz musze tac jak kolek moge stac przy samych drzwiach tylem obrucona nie patrze na nia nawet ale tak jest ok jak tyko wyjde a ona nie spi to wymuszony ryk :ico_zly:
no i dziala mi to na nerwy bo zasypiala sama :ico_zly:
wiec od jutra bedzie wyla sobie ile zechce chocbim po 100 razy miala tam wchodzic bo mam zamiar ukrucic ten proceder...M tez sie wkurza ze ona tak nas sobie umie owinac :ico_haha_01: oststnio jak gdzies jezdzimy to jedziemy moim samochodem bo musze sobie pocwiczyc takim wiekszym no i Iga sobie wymyslila ze M musi ja trzymac za reka jak jedzie samochodem :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: oczywiscie sie Marcin pluje ale jedzie wykrzywiony cala droge i tzyma ja za reka zeby nie marudzila :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
sarenka, wiesz z tymi plamkami nie mam pojecia ale jak dla mnie to upadek nie ma z tym nic wspolnego...ja wiem ze jak brazowe plamki wychodza to poczatek prochnicy...ale biale to chyba nic takiego :ico_sorki:
dzieki Iga zdrowa jak ryba jak narazie :ico_brawa_01: wiec sie mega ciesze :ico_brawa_01: zaraz inaczej dzien mija i noc i wogole :-D
do PL (jesli polece ) to bilety mam na 23.2

dobra teraz sie zoakojarzlam i nie pamietem co mialam jeszcze pisac

aaa ciekawe jak tam Miszka sie miewa Natala taki slodas na nk te zdjecie teraz co wkleila to do zjedzenia :-D
no i ciekawe co sie stalo ze slonkiem :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
miszka
Zrobiłem Magistra z forum!

24 sty 2010, 12:02

Witam :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Oj nie bylo mnie chwile,ale sprawy mialam baaaaardzo nie przyjemne :ico_noniewiem:
Nie chce sie rozpisywac na forum,w kazdym razie moj wyjazd do PL zwiazany byl z wizyta w Prokuraturze :ico_olaboga: Na szczescie wszystko sie wyjasnilo i jestem przeszczesliwa,ze mam juz to za soba :ico_sorki:
Jeszcze dzis poczytam co u Was,wygonie Artura na spacer z Natalia,a ja sie zapoznam :ico_haha_01:
Na razie napisze co u nas.
Najwiekszym moim zmartwieniem jest,ze Natalia nie chce mowic.
Mowi jak sie ja zmusi jakies :tata,am,mniam,jak robi kotek czy kaczuszka,ale tak zeby sama z siebie to nic a nic :ico_placzek:
Jestem ciekawa jak Wasze maluchy sobie radza?
Poza tym wszystko tak jak powinno byc,smieszna jest strasznie,wszystko nasladuje,ale tak precyzyjnie,ze czasami placzemy ze smiechu :ico_haha_01:
Byla zachwycona sniegiem w Polsce,ale sluchajcie lot do Wroclawia mialysmy taki,ze myslalam,ze to koniec :ico_olaboga:
Lecialysmy 10.01,czyli w te najwieksze sniezyce,pas zobaczylismy dopiero jak samolot sie od niego odbil,pozniej odbil sie i wzniosl na kilka sekund jeszcze raz,w koncu jak p...... o pas to wpadl w jakis poslizg i tak wiecie jak w samochodzie sie wpada w poslizg,zygzakiem jechal,juz myslelismy,ze mu sie pas konczy,cisza taka w tym samolocie,chyba sie kazdy modlil,a jak sie w koncu zatrzymal to sie poplakalam :ico_noniewiem:
To byl jeden z ostatnich samolotow,ktory tego dnia wyladowal we Wroclawiu :ico_olaboga:
Dobra wkleje kilka zdjec,a napisze jeszcze jak Was poczytam :ico_sorki:
Obrazek
Caly tata,co?
Obrazek
Z dziadziem w PL.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Agusia1982
Już śmiało chodzę po forum!

24 sty 2010, 13:14

witam witam się i ja po dłuższej przerwie :) :ico_haha_01:

czytam was dziewczynki ale jakos nie mam weny żeby popisać ,ale właśnie poczytałam troszke i widze że MISZKA też się odezwała i tak jakoś odpisze
Najwiekszym moim zmartwieniem jest,ze Natalia nie chce mowic.
pociesze cię nasz Nicuś też nie mówi zbyt wiele ale zawsze "mama" :-D ,czasem powie tata ,baba no i woła do Natalki-NATA ,także też nie wiele ale jest zdrowy,zabawny,rozbrykany ,szalony więc się tym nie zamartwiam samo przyjdzie.co innego tak mi sie zdaje jakby był jakiś wogóle wyciszony siedział w kącie i miał swój świat aleeeee trak na szczęście nie jest! więc po co się MISZKA zamartwiać. najważniejsze że mamy zdrowe maluszki :ico_haha_01: :ico_brawa_01:
odbil sie i wzniosl na kilka sekund jeszcze raz,w koncu jak p...... o pas to wpadl w jakis poslizg

współczuje takich przeżyć :ico_szoking:
a Natalka sliczna dziewczynka widać że przeszczęśliwa więc po co się martwić zacznie mówić pewnie szybciej niż ci się zdaje,jeszcze będziesz mieć jej dość :-D

a tak teraz z innej beczki .bedę miała badanie CT(computer tomografi) no i poczytałam na polskich stronach o co chodzi i jestem przerażona,nie wiem teraz czy się podjąć jego,chodzi o moją tarczyce,wycieli ją kilka lat temu całą ale chyba znowu cosię tam dzieje,no i wysyłają mnie na to badanie,ale dostane dożylnie radon czy coś takiego ,w każdym razie po tym badaniu najlepiej nie przebywać w towarzystwie dzieci!!!! no to co ja mam zrobić jak mamy małego,i w dodatku bedziemy jechac z nim bo gdzie go zostawie :ico_olaboga: nie no nie wiem co robić z drugiej strony to badanie jest np.w polsce baaaardzo drogie a tu płace za to nie wiele,więc mam problem i nie wiem co robić :ico_olaboga: :ico_noniewiem:
no ledwo sie pokazałam a już narzekam :-D miłej niedzielki :-)

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

24 sty 2010, 15:19

Hej kobitki,
Marta--JEszcze nie raz was bedzie Igusia zaskakiwac tymi sytuacjami jak np potrzeba bliskosci rodzica przy zasypianiu itd.BYc moze ze miala zly dzien i potrzebuje mamy przy sobie i to calkiem normalna sprawa.Wiadomo ze na dluzsza mete to niewskazane bo dziecko sie wybija z rytmu ale raz na jakis czas mozna psoiwecic ta chwilke by z dzieckiem sie polozyc,przytulic i usnac.

Wlasnei upadek ,zwlaszcza uderzenie zabkami ma duzy wplyw na biale plamki.Slyszalam o ciemnych ale u nas to calkiem co innego,,wiec albo upadek albo od kuracji antybiotykowej ale byla ona dawno temu,,jak bylismy w Pl wiecw to drugie nie chce mi sie wierzyc.
Ale dzwonilam do dentysty i napewno to nic zlego,zwlaszcza ze to sa mleczaki.

Miszka,,,witaj.Masz sliczna coreczke.NApisz mi jak jada i sypia,,,jestem ciekawa.Bo biegac juz pewnie dawno sie tego nauczyla;-)FAjowe fotki.Widac ze jest taka wesolutka.
Ciesze sie ze sprawa z prokuratura pomyslnie sie zakonczyla :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Mowa sie nie przejmuj bo Eryczek tez tylko po swojemu albo ma swoje slowka ktore wypowiada ale jest ich niewiele.REszta to chinszczyzna.No i jak powiem zeby powtorzyl slowka to tez to czyni,ale wiadomo ze nie kazde w 100% tak samo brzmi :-D

Agusia--Moja mama miala w listopadzie zeszlego roku to jodowanie.A my akurat mielismy jechac 6 grudnia do niej ale na szczescie minelo 5 najgorszych dni,w ktorych mama nie mogla miec z nikim kontaktu.

Awatar użytkownika
miszka

24 sty 2010, 15:47

U nas dzis - 15 stopni - chyba nie bede zabierac malej na spacer bo ma strasznie wrazliwa skore, i policzki mimo kremu robia jej sie bardzo czerwone :ico_szoking:
Moja Natalia ma taka kaszke na policzkach w zwiazku ze swoja alergia,nasila jej sie to na mrozie,ale stosuje krem Emolium i to jej troche pomaga.Moze tez sprobuj,jest dosc drogi,ale naprawde swietny :ico_sorki:
jak byla chora to zostawalam z nia w pokoju poki nie zasnela no i teraz musze tac jak kolek moge stac przy samych drzwiach tylem obrucona nie patrze na nia nawet ale tak jest ok jak tyko wyjde a ona nie spi to wymuszony ryk :ico_zly:
Oj jak ja bym chciala,zeby ten moj potwor zasypial sam :ico_sorki: Nie ma naet mowy.U nas wyglada to tak,ze najczesciej Artur,bo ja caly tydzien pracuje na nocna zmiane,kladzie sie z nia w naszym lozku i czeka,az zrobi te swoje wszystkie wygibance i padnie,trwa to tak dobra godzine,ja tez nie mam nerwow.A jak ja poloze do lozeczka,to wyje nawet 2 godziny,ale nie zasnie :ico_zly:
a Natalka sliczna dziewczynka widać że przeszczęśliwa więc po co się martwić zacznie mówić pewnie szybciej niż ci się zdaje,jeszcze będziesz mieć jej dość :-D
Dziekuje kochana,za to diabel straszny,uspokoilas mnie z tym mowieniem,bo zaczelam sie juz zastanawiac czy ona taka leniwa czy glupawa :ico_noniewiem:
a tak teraz z innej beczki .bedę miała badanie CT(computer tomografi)
No to faktycznie masz problem,az nie wiem co sama bym zrobila w tej sytuacji :ico_olaboga:
Miszka,,,witaj.Masz sliczna coreczke.NApisz mi jak jada i sypia,,,jestem ciekawa.
Dziekuje!Sypia jak zloto,zgrzeszylabym narzekajac :ico_sorki: Procz tego,ze sama nie zasypia,to jak juz zasnie 0 przypuscmy 9 to spi do 9 a nawet dluzej nastepnego dnia.Zdarzy jej sie obudzic jak Artur wychodzi do pracy o 5 rano,ale wtedy biore ja do siebie i spimy do 9.30 :-D Nawet jak sie obudzi,a widzi,z mam zamkniete oczy,to lezy sobie spiewa cichutko,bawi sie smoczkiem,ale mnie nie budzi,w zasadzie na upartego moglabym chyba spac do 11 :ico_haha_01: Nie ukrywam,ze jezeli chodzi ospanie to mam luksus :ico_sorki:

[ Dodano: 2010-01-24, 14:50 ]
sarenkaJeszcze o jedzeniu:Butelka rano i wieczorem ,poza tym jak swinka-wszystko w ogromnych ilosciach i juz sama,ja jej nie karmie,ma stolik siada i je.Oczywiscie stragan po tym jedzeniu jest okrutny,ale sie najada bo zawsze beka jak stara :-D

Awatar użytkownika
Agusia1982

25 sty 2010, 13:06

witam!
Butelka rano i wieczorem ,poza tym jak swinka-wszystko w ogromnych ilosciach i juz sama,ja jej nie karmie,ma stolik siada i je.Oczywiscie stragan po tym jedzeniu jest okrutny,ale sie najada bo zawsze beka jak stara
hahahaa,u nas tak samo tylko że Nicuś siada jeszcze w swoim krzesełku ale też jada zazwyczaj sam,jak sie najada chce wyjść ale jak my jeszcze jemy to oczywiścia przysiada się najczęściej do tatusia i wcina dalej! :)
oh te nasze dzieciaczki kochane! co do spania też nie mam problemów jest pora snu mówie tylko Nicuś idziemy lulu to już stoi przy bramce na schody żeby iść lulu a wieczorkiem to samo po kolacji idziemy kąpu kąpu i odrazu do łóżeczka gasze światło zostaje tylko lampeczka i wychodze a mój mały misiu układa się do snu :-D :ico_brawa_01: jestem przeszczęśliwa bo nie odstawia mi żadnych cyrków :ico_brawa_01: a z jedzeniem to nie wiem czy pisałam dostaje butelke tylko rano,bo wieczorem zjada obfitą kolacje :-D i przesypia mi nawet do 8 :ico_brawa_01: czasem obudzi sie o 6 ale po wypiciu mleczka idzie jeszcze lulu tak do ok.8 :ico_brawa_01:
u nas znowu sypie od wczoraj śnieg,znowu jesteśmy zasypani na szczęście te mrozy(-30) juz sobie poszły ,teraz za to w polsce masakra,więc pozdrawiam i życzę cieplutkiego dnia

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

25 sty 2010, 15:23

Witam agusia i miszka

Fajnie ze jestescie i piszecie co u was :-) dzieciaczki szybko rosna i sie zmieniaja, ciagle nowe umiejetnosci :-)

Miszka jeju ale mieliscie przezycia z tym lotem, masakra, ja przyznam sie ze nigdy jeszcze4 nie leciałam samolotem :ico_wstydzioch: no ale strachu to sie najadlas.
Natali jest slodka i taka wyrosnieta :-D Zazdroszcze ze tak fajnie spi, bo u nas ciagłe pobudki w nocy, no ale za to zasypia bez problemow, no cos za cos :-)

Agusia1982, oj nie pomoge z ta tarczyca bo nie mam o tym bladego pojecia, ale wirze ze wszystko bedzie dobrze :-)
U nas tez zaczynamy dawac Filipkowi zeby sam jadł, ale same wiecie wszystko na ziemi a w buzi mało, no ale niech sie uczy :-)
Ze słowkami to coraz wiecej mowi, czesto przez dwa dni gada jedno i to samo słowo, a potem je zapomina :ico_noniewiem: ale rozumie prawie wszystko co do niego mowie :-)

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

25 sty 2010, 16:00

Agusia ja Ci tylko napisze,ze pewnie ze idz, kontrast Ci podadza dozylnie zeby wyniki byly widoczne - ale zeby o pobycie blisko dziecka? Choci chyba o to ze tam Cie napromieniowuja? Ja bym sie nie zastanawiala bo ja czekam wlasnie z NFZu na tomograf i kurde do konca marca nie ma terminow i musze czekac az podpisza umowe na dluzej - koszt prywatnie to 350zl ale samo badanie poza tym ze 20 minut siedzisz w komorze i nie muzesz sie ruszac jest spoko - dla mnie koszmarem jest nieruszanie sie tak dlugo bo ja nie umiem 20 sekund wysiedziec ;)

Miszka witaj!! :) I czytam Was dalej :D

[ Dodano: 2010-01-25, 16:04 ]
Miszka ja chyba tez bym ryczala jakby mi tak samolot zrobil jeszcze lecac z dzieckiem! Masakra :) no i zazdroszcze spania bo u nas standardowo raz w nocy sie budzimy - chociaz wczoraj poszla spac o 21.30 i spala do 8 - tylko normalnie zasypia kolo 19.30, 20 i nie chce tego zmieniac bo chyba wole miec 2h spokoju wieczorem i wstac wn ocy :P niz klasc ja pozniej :)

A co do mowienia to Nina tez srednio - fajna jest taka kumata, daje buzi noskiem jak eskimoski ostatnio :D pokazuje wszystko pieknie, przynosi o co poprosze ale mowic tylko pod nosem po swojemu ..

[ Dodano: 2010-01-25, 16:05 ]
Kurde swoja droga to tak wymarzlam bo ponad godzine do domu wracalam autobusami i ide sie polozyc i wygrzac i wypic goraca herbate z cytryna :) Milego dnia!

Wróć do „Przedszkolaczki”