Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

27 sty 2010, 20:04

Marta ale ten czas leci, mi sie wydawalo ze moja ciaza to byla wiecznosc!! Ciagnelo mi sie okropnie, a u Ciebie to leci w zastraszajacym tempie :D juz prawie 23 tydzien :O masakra!

Ja dziewczyny nie wiem w co rece wlozyc, wczoraj polozylam sie o 20 spac :/ bo dzien wczesniej spalam tylko 4 godzinki podczas ktorych jeszcze wstaje do Niny ;( jutro ostatni dzien hardcoru i pozniej juz tylko egzaminy :P i projekt ktorego nie oddalam jeszcze a wszyscy juz albo skonczyli albo zaplacili za niego ;( Nie wiem jak go zrobi bo obsluge AutoCada niby umiem,ale sam podnosnik to jakas masakra! Mowi mi to tyle co Wam ;( a kazdy ma co innego i nawet nie moge skopiowac :(

No nic koniec narzekania ;) nie jem slodyczy juz chyba z tydzien! Ale mnie dzis trafia gdyby nie mroz juz bym miala kilka czekolad do okola siebie ;)

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

28 sty 2010, 00:24

Wiatam kobitki !!!

Ja na sekunde

A wiec ja nadal mam kaszel a wiwi dostala jakas wysypke w piatek ide do lekarza bo nie mam pojecie co to jest najpierw bylo na policzkach a teraz juz na raczkach i nozkach :ico_olaboga:

mmarta81kochana milo bedzie nam sluchac nazekania o nowym babelku :-) A to ze juz zaczelas odliczanie od 120 to jakies nie wiarygodne jak zlecialo

adia26, miszkabo te wasze babelki to takie blizniaki dwujajowe he he he z innej mamy i z innnego taty ale prawie jak dwie krople wody :-D Ciekawa jestem jak beda sie zmieniac z wiekiem i jak dlugo beda podobni Generalnie sa przeslodziaki kochane

A co do nocnika to wiwi zasiada na sekunde i ucieka zesika sie wszedzie tylko nie do nocnika on bardziej sluzy jako kapelusz i albo cala probuje sie w niego wcisnac :ico_oczko:
albo poczaek choroby dopiero..
oby nie daj Boze :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

yoanna kochaniutka życze poodzonka
gdyby nie mroz juz bym miala kilka czekolad do okola siebie ;)
Gdyby nie moja tusza to tez bym chetnia chciala miec troche ich kolo siebie :ico_oczko:

dobra lece spac bo i tak pare razy trzeba wstac a o dziwo Wiwi podzla spac dzis po 22 wczoraj przed 24 wiec stawiam ze dzis bedzie wiecej przebudzen bo jeszcze te zebacze jej dokuczaja

Awatar użytkownika
Agusia1982
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

28 sty 2010, 15:43

hejka!
wiec ja nadal mam kaszel a wiwi dostala jakas wysypke w piatek ide do lekarza bo nie mam pojecie co to jest najpierw bylo na policzkach a teraz juz na raczkach i nozkach
no to zdrówka dla ciebie i żeby niuni przeszła wysypka
a swoją drogą to powiem ci że jakieś 2-3tyg temu mojemu Nicusiowi też wyskoczyła jakaś wysypka,początkowo myślałam że to po szczepieniu bo taki mi powiedzieli,ale za długo to sie utrzymywało i wkońcu zrobiła się taka dziwnie szorstka skórka,kupiłam małemu dobry balsam po kąpieli A-DERMA i do kąpieli dodaję mąkę ziemniaczaną i jest już poprawa,myśle że to jakies uczulenie na jedzonko ale narazie zostawiam tak jak jest,jest juz poprawa a to najważniejsze

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!

28 sty 2010, 22:32

Hej dziewczyny co do wysypek to ja tez zauwazylam ze skora Filipka jest strasznie sucha, mimo ze codziennie go balsamuje, zwlaszcza na udach z tyłu.
Pewnie tez od wody i suchego powietrza :ico_noniewiem:
A co do nocnika to wiwi zasiada na sekunde i ucieka zesika sie wszedzie tylko nie do nocnika on bardziej sluzy jako kapelusz i albo cala probuje sie w niego wcisnac :ico_oczko:
u nas bylo fajnie jak nie pracowałam, robił siusiu super fajnie, ale teraz jak mam mniej czasu aby go przypilnowac to tak jak u ciebie nocnik słuzy do zabawy głownie. :-D MAm nadzieje ze jak bedzie lato to sie nauczy, bedzie biegał bez pampersa i jak sie zsiusia to poczuje cos mokrego i wtedy moze zacznie jakos dawac znac ze mu sie chce :ico_noniewiem:

MArta towoja ciaza jak dla nas szybko leci, ale pamietam ze dla mnie moja sie strasznie dłuzyla :ico_olaboga: za to teraz strasznie mi to leci :-)

Dzis moja kolezanka urodziła syneczka, byla po terminie i nie pomogła prowokacja wiec zrobili jej cesarke, dziewczyna pisala ze strasznie ja boli po operacji, ale na szczescie wszyscy cali i zdrowi :-)

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

29 sty 2010, 14:33

Dzien dobry :)

Co do kupek to u nas byla pierwsza na nocnik - nie wiem czy nie przegapil moj M momentu pierwszej swiadomej kupy pisalam Wam? Nina podeszla do niego z nocnikiem, chciala sciagnac spodnie on stwierdzil,ze na mnie poczekaja zebym byla swiadkiem pierwszej kupy ;) i po chwili smierdzi ..... i kupa poszla do pieluchy - tak powaznie to nie pamietam czemu on jej nie sadzil, tak mi pozniej powiedzial :( no i nastepnego dnia widze ze robi kupe mowie, czy chce na nocnik a ona kiwa glowa ze tak, no to ja posadzilam ale plakala :( i nie przez to ze na nocniku siedziala tylko bolalo ja chyba jak robila kupke bo byla taka twarda ze biedna sie meczylaa :(( nie wiem od czego, bo nastepnego dnia to samo. W kazdym razie najpierw kupa pozniej siku poszlo do nocnika :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ja jej pieknie bilam brawo a ona byla taka zszokowana :D
A co do kupek, to moja sasiadka miala tak, ze corka jej plakala przy robieniu, i oni jej pomagali, masowali, itd itp i w koncu musiala na diete przejsc ;) zero slodyczy, kaka nic co zatwardza, same gotowane warzywa, owoce itp ale skad to u Niny? Skoro ona codziennie je owoce, serki, warzywa, zupy, duzo pije :ico_olaboga: :ico_olaboga: moze w zlobku ja czyms nakarmili? Tam czasem maja Nutelle no nie mam pojecia..
no to sie rozpisalam o kupkach ...... przepraszam ;) ale Wy jako mamy mnie jedyne rozumiecie bo jakbym opowiadala o kupce swoim kolezankom bez dzieci to pomyslalby by ze to totalnie niesmaczne!

Wracam do normalnosci - w ogole dzisiaj dostalam 4,5 z laborek z najgorszego przedmiotu i wiem ze to niesprawiedliwe, przynajmniej jedna z 5 ocen z tych laborek, bo ja dostalam 4,5 z pierwszego kolosa a kolega od ktorego odpisywalam 2 ....... i nie wiem o co chodzi bo to byly schematy, rownania wiec nie mogl miec tej 2 za to ze mial tak samo jak ja i stwierdzil,ze to on sciaga tylko ja musialam odpisac tylko te dobre rzeczy nie? Totalnie tego nie rozumiem ..... no i teraz mnie pewnie troche nienawidza :/

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 sty 2010, 14:52

Witam

widze, ze poruszylyscie temat nocnika :-)
U nas z tym nocnikiem to nie za bardzo, maly sie nim bawi, zaglada na glowe, siada na niego tylem, ale na siku czy kupy nie robil jeszcze i nie bardzo che, posadzilam go raz i zaraz wstal,przytrzymalam go to zaczal plakac i na tym sie skonczylo.
Nie bede go zmuszala, on nie bardzo wie o co kaman wiec poczekam az bedzie cieplej i zdejme papmersiaka i moze wetdy jakos to lzej pojdzie.

miszka, witaj, milo Cie widziec, ale Natalie juz duza i jaka slodka jest :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01:

mmarta, ale ten czas leci, juz odliczasz do porodu, ladne imie wybraliscie, a ja myslalam, ze jednak u Ciebie synus bedzie :-)

U nas ok, maly dalej psoci, ale jest kochany, Erik tez malo mowi, praktycznie mowi tylko mama i to na wszystkich, nawet na sasiada :-D kaka i koko i to sa jego slowa, troche mnie to martwi, ze nie mowi prostych slow, typu daj, nie, tak, ale moze taki jego urok, nie wiem czy mam sie martwic czy nie :ico_noniewiem:

Agusia, super fotki na n-k, nie moge jaki Nocolasek jest podobny do Erisia :ico_brawa_01:

Milego dzionka

[ Dodano: 2010-01-29, 13:53 ]
Agusia1982, kochana dziekuje za komentarze n-k

Awatar użytkownika
wiola85

29 sty 2010, 21:58

Witam, nadal temat kupkowania na tapecie :-D nasze dzieciaczki sa kochane :-)

yoanna, ale jaja z tymi ocenami, ciekawe, moze zle odpisalas a on miał cos innego błednego wpisane dlatego ta ocena, ale gratuluje :ico_brawa_01:
Agusia, super fotki na n-k, nie moge jaki Nocolasek jest podobny do Erisia :ico_brawa_01:
ojoj ja tam podobienstwa nie widze zadnego :-D własnie do NAtali jest podobny tak jak pisały ostanio chodzi o Kacperka :-) ale nie wazne, nikt nie ma tak fajnych włoskow jak Erik :ico_haha_01:

A u nas dzis byl ten kolego ktoremu sie dziecko urodził i oblewał :-) wypiłam jednego na zdrowko małlego :-D no i powiedział nam ze jego siostra tez jest w ciazy, ale im juz sie przyda drugie bo pierwszy syn ma 6 lat a rozpyszczony ze szokk :ico_olaboga:
Wiec normalnie znowu mi sie zachciewa bobo miec, ale najpierw musze poczekac az bede miała w pracy normalna umowe, bo nadal jestem na wychowawczym i pracuje na zlecenie.

Awatar użytkownika
miszka
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

29 sty 2010, 21:58

A wiec ja nadal mam kaszel a wiwi dostala jakas wysypke w piatek ide do lekarza bo nie mam pojecie co to jest najpierw bylo na policzkach a teraz juz na raczkach i nozkach :ico_olaboga:
Oj zawsze sie cos do tych naszych maluszkow przypaleta :ico_olaboga: Zdrowka zyczymy :ico_sorki:
a swoją drogą to powiem ci że jakieś 2-3tyg temu mojemu Nicusiowi też wyskoczyła jakaś wysypka
Natalie ma zawsze taka wysypke na policzkach,jak czesto smaruje Emolium,to odrobine sie to wygladza,ale nigdy nie ma gladkiej buzki :ico_noniewiem:
u nas bylo fajnie jak nie pracowałam, robił siusiu super fajnie
No to super,jestescie na dobrej drodze :ico_brawa_01:
W kazdym razie najpierw kupa pozniej siku poszlo do nocnika
Brawo,ja chyba umre ze szczescia,jak Natalie pierwsza kupke do nocnika zrobi :ico_sorki: Ale sie nie zanosi :ico_noniewiem:
U nas z tym nocnikiem to nie za bardzo, maly sie nim bawi, zaglada na glowe, siada na niego tylem, ale na siku czy kupy nie robil jeszcze i nie bardzo che
No to tak jak u nas,identycznie :ico_olaboga: Z mowieniem zreszta tez.Teraz jest na etapie mowienia dada gaga,bam kaka,ja wiem o co jej chodzi,ale kazde z tych jej slow ma conajmniej kilka znaczen :ico_noniewiem:
witaj, milo Cie widziec, ale Natalie juz duza i jaka slodka jest
Dziekuje :-D

Awatar użytkownika
wiola85

29 sty 2010, 22:05

Ej wiecie jak tak patrze na nasze dzieciaczki to przypomina mi sie jak byly takie malutkie :-D

Miszka pamietam bardzo dobrze zdjecia Natlii jak miałąs ja na ramieniu i tyłam stałas i ona miała tak buzie na raczce oparta na twoim ramienu, wygladała super słodko :-D

Pamietam tez doskonale mała Ige cały tatus to był i jest :-D
Kacperka tez pamietam, i Antka od Słonka, wlasnie ciekawe co znia, mam nadzieje ze wszystko oki, moze do niej napisac na nk bo numeru nie mam :ico_noniewiem: chyba ze nie mam dostepu do neta :ico_noniewiem:

Reszty dzieci tez pamietam, ale juz nie tak wyrazie jak Natali :-D
(nie wiem czy dobrze pisze jej imie :ico_noniewiem: :-) )

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 sty 2010, 22:10

Dobry wieczór w końcu zasiadłam doczytałam i wszystko wiem :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
Ale jakos tak od urodzenia podobni byli,ale teraz to juz strasznie :ico_brawa_01:
Haha dokładnie ciekawe jak będzie z czasem :ico_haha_01:
jeszcze raz wszystkiego naj :ico_brawa_01: zyczenia zostawilam wczesniej na emigrantkach :ico_oczko:
Dzięki Marta ja jakoś nie mam czasu na forum zajrzeć a na emigranki musiałabym z kilka godzin poświęcić by doczytać :ico_noniewiem: aż mi głupio że tak tamte dziewczyny zaniedbałam :ico_placzek:
a ja dziewczyny zaczynam dzis odliczanie 120 dni do porodu :ico_haha_01:
mam wrazenie ze dopiero co odliczalysmy razem :-D
ale ten czas leci a powiedz dłuży ci sie jak przy pierwszej :ico_noniewiem:
dana, dużo zdrówka dla was dziewczyny :ico_sorki:
yoanna, no Ninka mądra dziewczynka ,Kacper wczoraj nasikał mi na dywan i zaczoł tam jęzor wtykać :ico_puknij: nocnik jeszcze nie zkupiłam aż mi głupio :ico_noniewiem:
Dzis moja kolezanka urodziła syneczka, byla po terminie i nie pomogła prowokacja wiec zrobili jej cesarke, dziewczyna pisala ze strasznie ja boli po operacji, ale na szczescie wszyscy cali i zdrowi :-)
gratulację dla kumpeli :ico_brawa_01:
U nas ok, maly dalej psoci, ale jest kochany, Erik tez malo mowi, praktycznie mowi tylko mama i to na wszystkich, nawet na sasiada :-D kaka i koko i to sa jego slowa, troche mnie to martwi, ze nie mowi prostych slow, typu daj, nie, tak, ale moze taki jego urok, nie wiem czy mam sie martwic czy nie :ico_noniewiem:
Pati u mnie podobnie Kacper nie mówi mama tylko tata ,baba ,daj mu się zdarza często,ale ogólnie dużo mówi po swojemu a najczęściej to naśladuje nas chodzi o ton czasem tak gada jakby nas opieprzał :ico_haha_01: :ico_haha_01:
A więc co u nas
trzy dni temu kacper miał mały wypadek zleciał z łożka i walnął bokiem nosa w podloge płakał chwilkę tylko, ale po chwili zobaczyłam że krew mu leci ,no masakra przestraszylam sie na maxa bo nigdy nie wiedziałam u niego tego typu rzeczy, ale na szczęście nosek cały tylko mały strupek jest :ico_sorki:
Wogle to od trzech dni ma chrypę kaszlu prawie nic kataru tylko ta chrypa,a do tego dziś rano zauważyłam u niego że ma w buzi pełno białych plamek, więc się przestraszylam i pognałam do lekarza ,więc okazalo sie że to pleśniawki i dał mi ta zawiesinę ,na gardło nic bo niby samo mu przejdzie :ico_noniewiem: tak się zdziwiłam że to pleśniawki bo nagle cała buzia w plamach :ico_noniewiem: .
Kupiliśmy sobie orbitreka i mam zamiar na nim poćwiczyć może w końcu coś zejdę z waga :ico_sorki: tylko najgorsze jest się wziąść za to, a i wogle to Piotrek uraczył mnie wiadomością,że na święta przyleci do nas jego mama na ponad dwa tygodnie hurrra :ico_zly:

[ Dodano: 2010-01-29, 21:14 ]
moze do niej napisac na nk bo numeru nie mam :ico_noniewiem: chyba ze nie mam dostepu do neta :ico_noniewiem:
Też nie ma do niej numeru długo sie już nie pokazuję może rzeczywiście skorbnij do niej na nk

Wróć do „Przedszkolaczki”