hormiga
Papla
Papla

06 lut 2010, 13:01

riterka, masz rację, sposób informowania - to jest to! Bo jak ktoś nagle zniknie to nie wiadomo co z nim potem? I będziemy się denerwować... Może jakoś na PW numery komórek wymienimy czy cuś?

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

06 lut 2010, 13:01

Wczoraj miałam zlot czarownic, czyli babskie spotkanie, fajnie było wyrwać się z domu i zająć się czymś innym niż własny brzuch
Też by mi się coś takiego przydało :ico_sorki:
Moje koleżanki rozwiane po kraju... jedna zakochała się właśnie i wyprowadziła do ukochanego... 250 km dalej, druga tez już od roku mieszka z chłopakiem 150 km ode mnie, trzecią pod W-wę wygnało za pracą...
Pozostały nam tylko telefony i spotkania z częstotliwością raz, może 2 razy w roku :ico_szoking:

hormiga
Papla
Papla

06 lut 2010, 13:07

Qanchita, to się rozjechało towarzystwo, szkoda...Raz czy dwa w roku to rzeczywiście niewiele, a każdemu przydaje się taka odskocznia, nie? Ja też zupełnie straciłam kontakt z koleżankami z "młodości", ale dzięki temu, że osiedliłam się w mieście, w którym studiowałam po studiach to mam ich trochę - no i w pracy mam niezły zespół...To dużo daje takie oderwanie się

A mój mąz w lutym nie pije he he. Powiedział, że musi być trzeźwy na wypadek alarmu porodowego i nawet piwka nie ruszy :-D

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lut 2010, 13:20

riterka a podasz przepis slyszalam ze jest dobra ale nie znam skladnikow:(
A mój mąz w lutym nie pije he he
Mam nadzieje ze mu sie uda w postanowieniu.szkoda ze moj nie ma takiego postanowienia

Awatar użytkownika
Qanchita

06 lut 2010, 14:05

Riterka .. gyros powiadasz :-D
Za mną od wczoraj ta sałatka chodzi ale że mi przypomniałaś to zaraz biorę się za krojenie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

wisnia3006, musisz mieć przyprawę do mięska "Gyros" bez tego ani rusz!
A jak już będziesz ją miała to tak:
-- 3 łyżeczki przyprawy zalać 0,5 szkl. wrzątku i odstawić na 15 min.
-- 2 piersi z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć. Następnie zalać tą przyprawą i dusić na patelni aż woda odparuje

I teraz warstwami:
-- Usmażone piersi przełożyć do miski
--polać ketchupem
-- wrzucić 2 posiekane cebule (w kosteczkę)
-- 7 ogóreczków z octu ( w kosteczkę)
-- posmarować majonezem
-- polać ketchupem
-- puszka kukurydzy konserwowej
-- 0,5 główki kapusty pekińskiej (poszatkowanej i lekko posypanej vegetą )
-- ozdobić ketchupem

SMACZNEGO... sałatka jest naprawdę pyszna! Pamiętaj żeby nakładając brać od samego dna, żeby na tależ trafiły wszystkie warstwy

Ja czasami dorzucam jeszcze jajko posiekane między cebule a korniszony:)

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lut 2010, 16:12

ja robię podobnie do Qanchita, ale nie układam warstwami i nie zalewam, normalnie smażę piersi w paczce gyrosa, dodaje pekińską kukurydzę i ogórki, majonez i keczup i tyle :-D idę smażyć cycki :ico_oczko:
właśnie ze spaceru wróciliśmy taki fajny rodzinny, chłopaki jeszcze walczą ze śniegiem a ja zwiałam z zimna bo mnie strasznie cycki zmarzły :ico_oczko:
ja to zauważyłam, że jak zaszłam w 1 ciążę to znajomi się wykruszyli, a szkoda, teraz moje 2 przyjaciółki są w ciąży i będziemy wszystkie miały córeczki :-D

Awatar użytkownika
Qanchita

06 lut 2010, 17:08

ja to zauważyłam, że jak zaszłam w 1 ciążę to znajomi się wykruszyli,
Coś w tym jest, moje przyjaciółki to też jeszcze wolne ptaszyny. Ani ślubu ani planów macierzyńskich... i jakby troszkę się odseparowali a szkoda, bo przecież to że jestem w ciąży nie znaczy że coś się zmieniło. Wiadomo, wina z nimi nie wypije, na imprezę nie pójdę , ale chętnie spotkam się i pogadam :)

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lut 2010, 18:40

no dziewczyny to jest norma że jak juz sie założy rodzine a nie daj Boże ma dziecko to niezamężne koleżanki poprostu o nas zapominają
boją sie że nie umiemy gadac o niczym innym tylko o kupach

Awatar użytkownika
Qanchita

06 lut 2010, 21:26

Czy te oczy mogą kłamać??? :ico_oczko:

Obrazek

U mnie już rzucawka... ze skrajności w skrajność popadam. Raz ryczę jak wół a za chwile odwala mi :ico_puknij:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lut 2010, 21:27

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-02-06, 20:29 ]
ja tez dzisiaj sobie miejsca nie umiem znaleść
co chwile popłakuje i krzycze na to moje biedne dziecko
dobrze ze juz idzie spac

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”