moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lut 2010, 19:23

Trzymam kciuki za Madzię i za resztę kobitek też :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

15 lut 2010, 19:25

madzia pisała, że skurczyli ledwo po 50. wczoraj miała ładniejsze, bo dochodziły do 100 nawet, ale nic z tego nie wyszło.
dziś ma problem, bo jej organizm prawie w ogóle nie chce wydalać wody. jest pod jakąś kroplówką i czeka dalej.

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

15 lut 2010, 19:50

karmelka ja jestem jedną z marcowych lutówek :ico_oczko:
I nie mam nic przeciwko temu, żebyś dołączyła do nas... lepiej późno niż wcale :ico_nienie:

Hormiga cóż za wspaniałe wieści :ico_brawa_01:
To chyba zostałam jedyną mamą, którą córeczka już ma w d..., bo nadal nie chce się odwrócić ...nie pomogły przekupstwa ani nic! Ale co się spodziewać, jeśli ona już biedna miejsca nie ma!
No i to rozwarcie na jeden palec :ico_brawa_01: U mnie pozamykane!
To może będziesz jeszcze szybciej tulić syneczka niż ja córunie :ico_szoking:

tibby, a Madzia jak tak dalej pójdzie to urodzi w terminie :-D

hormiga
Papla
Papla

15 lut 2010, 20:06

dziękuję kochane, że się cieszycie razem ze mną :-D

Qanchita, wiesz, Jola niby nie ma miejsca, ale są przypadki że się maluchy w ostatniej chwili odwracają, spokojnie. A może tak miało być? Może cc będzie lepsze dla ciebie i malutkiej?
Co do rozwarcia, to wiesz, takie to nic nie znaczy, można z nim kilka tygodni chodzić. Mam nadzieję że się przed ciebie nie wepcham w kolejkę, chociaż może i bym chciała. Ale dopóki dobrze się czuję to mi obojętne, moge nosić Tymka jeszcze ze 3 tygodnie

karmelka pewnie, że zostań tu z nami, w kupie raźniej, z resztą na pewno zaraz urodzisz i tyle. Trzymam kciuki!!!

A co do angażowania męża w obowiązki przy dziecku - nie mam wątpliwości, że mój będzie dużo chciał robić. Czyta cały czas broszury i książki, zamówił sobie kąpanie małego i podawanie mi go do karmienia w nocy choćby co godzinę. Kochany jest, zawsze taki był. Całą ciążę też chuchał na mnie i dmuchał, nic nie muszę robić, w soboty sprząta całe mieszkanie i w ogóle. A ja leżę sobie i zbieram siły :-D
Ale widzę że większość z nas ma cudownych mężów...Fajnie... :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Qanchita

15 lut 2010, 20:38

Ale widzę że większość z nas ma cudownych mężów...Fajnie... :ico_brawa_01:
No no... nie przechwalajmy :ico_oczko: Jak mi czasami za skórę zajdzie to bez kija nie podchodź!!!
Ale fakt, mój też co sobotę lata z odkurzaczem ostatnio :-D

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lut 2010, 21:00

moj tez sprząta bo jestem uczulona na kurz :-D wiec czy jestem w ciazy czy nie to i tak sprząta

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lut 2010, 21:21

Hej
hormiga, super, że maly fiknał :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
karmelka witaj, ja też lutowa, ponoć :ico_oczko:
no i po wizycie ledwo żyję naczekałam się 3,5 godziny na nędznym krzesełku, na fotelu lipa rozwarcie na 1 palec, czyli żadne, na usg mała 2600, więc nawet mam nie myśleć o rodzeniu tylko czekać aż przybierze, kolanka razem i chyba do grudnia będę czekać :ico_puknij: ktg wyszło super, ale tak szalała, ze prawie godzinę pod aparatem, plecy mi odpadły, a krzyża to ja już nie mam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

15 lut 2010, 21:47

riterka, to ta twoja myszunia to raczej już niech na marzec się szykuje :ico_noniewiem: nie chce jej się przytyć? o linię się martwi, czy co? :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lut 2010, 23:07

hej!
riterka, to musisz córę podtuczyć...zapraszam do mnie :ico_haha_01:
hormiga, ej. no gratulacje! to powoli możesz się szykować na powitanie, hehehe
super chłopak, że tak fiknął fajnie
Qanchita, a Ty nie panikuj...odwróci się, to ok, a nie to też tzreba przeżyć i już :-D
taaaaaaa...a mężów zagońcie do pracy! mój miał mega s tres , ale kąpał, przewijał, w nocy wstawał, odbijał itp...Potem mu trochę przeszło, ale teraz musi i już :-D

a mówicie, że mężowie tak przemawiają z brzuszkami?
oj...u nas tego nie ma... :ico_placzek:
z Hanią to było inaczej, pierwsze dziecko, więc i gapił się częściej na brzuch itp
a teraz? nic....czasem rzuci okiem i tyle... :ico_placzek:

[ Dodano: 2010-02-15, 22:09 ]
a.........ja mam już dośc ciąży! chcę urodzić!!!
swędzi mnie skóra, mam wysypkę nadal..czuję się jak słoń!
dziękuję, wysiadam...
z młodą to mogłam chodzić i chodzić...a teraz? już nie mam cierpliwości...

[ Dodano: 2010-02-15, 22:10 ]
riterka, dopiero spojrzałam dokładnie na Twój suwaczek!!!
matko, kobieto ja już młodą o tym czasie urodziłam,a Tobie się chce nadal chodzić???podziwiam...

Awatar użytkownika
Qanchita

16 lut 2010, 10:22

zborra, mnie też skóra swędzi :ico_zly:
Albo się drapię i wtedy są te krosteczki albo siedzę z oliwką w ręku i nacieram się cały czas... kurde połowa rzeczy po tej ciąży będzie do wywalenia!

W ogóle to witam :ico_ciezarowka:

Właśnie wybieram się do rzeczoznawcy z PZU na wycenę szkody mojego autka... a jak już będę niedaleko firmy to wskoczę sobie do dziewczyn na kawkę :ico_brawa_01:

Do przeczytania popołudniu :ico_haha_01:

[ Dodano: 2010-02-16, 09:23 ]
riterka, słodka musi być taka kruszynka! Zobacz, mamy ten sam termin a moja już tydzień temu miała ok. 3200 :ico_szoking:
I też nie ma zamiaru wychodzić :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”