Ania brawo
za firaneczkę. Oczywiście pochwalisz się tutaj gotową pracą !?
Mi zaczynają świtać pomysły na wykorzystanie wzorów które mam, do skonstruowania dużej serwety. Schematy opierające sie na kole i kwadracie mają powtarzające się motywy. Kolejne okrążenia to kwestia dodania do sekwencji np dwóch oczek, w przypadku koła. A w przypadku kwadratów powtarzalność wzoru.
Jeśli chodzi o gazetki to też tak mam że jeden wzór wpadnie mi w oko i już kupuję
ale staram się wybierać takie gdzie można coś wybrać i np. połączyć ze sobą. Teraz się skupiam na serwetkach wielkanocnych i klimatach typowo świątecznych. Ale też mam kilka ładnych wzorów na zazdrostki.
Czyham tylko na te chwile kiedy najmłodszy Adaś idzie spać Gabi i Duśka oglądają ulubioną bajkę, a Amela jest w przedszkolu. Wtedy na całego mogę utonąć w liczeniu oczek i słupków
[ Dodano: 2010-04-30, 10:32 ]
Jakiś mały ruch tutaj
może moje pomysły zachęcą kogoś jeszcze do szydełka. Ostatnio powstały zwierzaczki. Projekt własny przyznam z dumą
Żartobliwy Kazimierz (pokazuje języczek)
Roztańczona Misiolina
Prosiaczek Kuleczka (usiadł na swoim ślicznym pokręconym ogonku)
Biedronka Marysia
tu szykuje się do odlotu:
Jabłuszko... wciąż czeka na swoją drugą połowę
Torebka, nadal nie mam pomysłu jak ją ozdobić...
W produkcji kameleon...
[ Dodano: 2010-04-30, 10:51 ]
A tu kapelusik mój pierwszy w życiu udany, Gabrysia jako modelka a następnego dnia powędrował do Małej Ani z kwiatuszkiem i listkiem na przedzie.