Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lut 2010, 23:05

witajcie kochane :-D

w końcu dotarłam :-D wróciliśmy ze szpitala już wczoraj, ale mam tu istne urwanie głowy. Nie dość, ze trzeba się wprawić w rolę podwójnej mamy to Jaga na dodatek chora (mam nadzieję, ze Tymek sie nie zarazi :ico_sorki: ) ale co najgorsze jestem praktycznie cały czas sama, bo u Marcina z kolei galimatias z praca straszny i wczoraj na stylko ze szpitala odebrał, potem zjechał wieczorem póxnym, nawet go przy pierwszej kąpieli Młodego nie było :ico_placzek:
ale jakoś ogarniam :-D
głownie dzięki temu, ze z Tymka istny aniołek - śpi po min. 3 godziny, budzi się na karmienie i dalej spanko, w dzień urządzi sobie po dwa razy godzinne czuwanko - całkiem przewidywalny i kochany chłopiec :ico_brawa_01: do tego nieziemski śmieszek - pierwsze co zoabczylismy jak po porodzie w łozeczku nam go przywieźli to uśmiech od ucha do ucha i tak mu zostało :-D niby bezwiednie, ale non stop zadowolony :-D

o porodzie pisac by dużo, przy okazji i wolnej chwili opiszę, ale w skrócie - rodziłam 8 godzin, poród nie był niestety bezbolesny, ale jakiś wyjątkowo trudny też nie. Co najważniejsze - nie byłam nacinana więc po porodzie wtsałam bez szwanku, od razu śmigałam na całego i dzięki temu dziś sie czuję jakbym była z 2 miesące po porodzie :ico_oczko: brzusio niemal od razu całkowicie zniknął, na drugi dzień byłam płaska, co mnie zszokowało, bo po Jadze jakis czsa torbę jeszcze nosiłam :ico_noniewiem: z kilogramów zostały mi jeszcze 4 do stracenia, ale to chyba kwestia góra 2-3 tygodni, bo przy tym trybie życia nie da się inaczej :ico_oczko:

kochane - obiecuję jutro na dłuzej się pokazać jak Marcin zjedzie to wszystko dopowiem :ico_oczko:

no i trzymam kciuki za karmelkę i kaemelk :ico_sorki: niech juz sie rozpakowują :ico_sorki:

karmelka mi napisała, ze jutro rano dostaje kroplówkę na skurcze, wiec....zaciskamy kciukasy :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lut 2010, 23:11

eve.ok, super, ze juz jestes w domku i ze Tymek taki kochany :ico_brawa_01: Mam nadzieje, ze corcia szybko wyzdrowieje :ico_sorki: i czekam na zdjecie synka :-)

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lut 2010, 23:17

helen no Tymoteusz nawet nieobfotografowany jeszcze. jutro sesja, więc powrzucam :ico_haha_01:

dobra...myakm sie wyspać :-)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

21 lut 2010, 12:35

eve.ok, miło znów cię widzieć! Super, że tak poszło ładnie. Świetnie, że maluch się uśmiecha ;-) Może właśnie czeka na tą sesję obiecaną i tak ćwiczy uśmiechy.
Trzymam kciuki za nasze pozostałe dwie lutówki. :ico_sorki:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lut 2010, 17:08

Ewa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a może zostawisz sobie te 4 kg... bardzo ładnie wyglądasz... a znając ciebie to pewnie za miesiąc będziesz ważyć mniej niż przed ciążą...

A jak tam reszta?

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lut 2010, 21:46

widzę, ze watek nam wymiera :ico_noniewiem: no ale czekamy aż wszystkie dziołchy z maluszkami już sie zejdą :-D

karmelka dziś obrodziła więc zostaje kamelek do rozpakowania, potem do niej napisze to się wywiem jak tam postepy w rodzeniu :ico_sorki:

a obiecanych zdjeć niestety nie mam, bo marcin zapomniał aparatu od siostry zwinąć - my nadal nowego nie nabyliśmy. ale w ciągu kilku dni nadrobimy :-D

my dziś w koncu troszkę rodzinnie dzien spędziliśmy, Marcin mógł nam poświęcić cały dzień więc było super :-) a wieczorkiem rytualna kąpiel - Jaga pomaga mi we wszystkim z niebywałym entuzjazmem, od podawania kosmetyów począwszy na wyręczaniu we wszystkim w stylu "przynieś, podaj", jest na prawdę nieocenioną pomocą :ico_brawa_01: wpatrzona jest w Tymka jak w obrazek i do tego bardzo delikatna, jestem ze swojej córy na prawdę dumna na całego :ico_haha_01:

dobra kochane, ja mykam się dospac bo imo wszystko zmęczona jestem, moze jutro będzie większy ruch, postaram się zajrzeć w ciągu dnia, choć dopóki jaga z chorobą w domku siedzi jestem mało dostępna :ico_oczko:
spokojnej nocy kochane :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
AsiaNL
4000 - letni staruszek

22 lut 2010, 00:26

allo

co tam kobitki??
My juz od czwartku w domciu jestesmy :-D
U malej stwierdzili Tetralogie Fallota takze bez operacji sie nie obejdzie :ico_placzek:
normalnie masakra :ico_sorki:

Ewuś fajnie ze juz w domciu jestescie :ico_brawa_01: buziaki dla maluszka i Jagusi :-D :-D

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2010, 10:00

witajcie z rańca kochane :-)
ja przy kawusi zbożowej, Młoda na bajce, Junior chrapie :-) po nocce nawet wyspana jestem, Jaga w końcu mniej kaszle, za oknem niemal wiosna - żyć nie umierać :ico_haha_01:

asiula no ja myślałam, ze już po kłopotach kochana :ico_sorki: a tu jednak operacja? :ico_noniewiem: ale najważniejsze, że mała jest na bieżąco diagnozowana - zawsze lepsza wiedza niż potem stres i zaskoczenie. a powiedz - kiedy ta operacja ma się odbyć?
widzę, ze też nie zdążyłaś jeszcze Małej obfotografować? :ico_oczko:

a co do problemów zdrowotnych - to ja też za bardzo nie wiem co robić, bo w szpitalu jak ortopeda badał Tymka stwierdził, ze dobrze by było Małego asekuracyjnie pieluchować :ico_noniewiem: nie ma dysplazji, nic nie jest zwichnietę, nic nie wyskakuje, ale jakiś "mały luz" znalazł i stwioerdził, ze lepiej, zebym pieluszkowała. Tylko, że wiem, ze bez potrzeby pieluszkowanie czasem moze przynieść wiecej złego niz dobrego i cholerka mam zgryz, tym bardziej, ze wbili mi w ksiażeczkę, ze stawy biodrowe bez zmian i kontrola za 6 tyg. w usg a przy pieluchowaniu musi być max. w ciągu 2 tyg. :ico_noniewiem: dzis bede dzwonić do poradni i postaram sie umówic na jak najszybszy termin :ico_noniewiem:

a tutaj cisza jak makiem zasiał :ico_noniewiem: jak wróci karmelcia i kamelek to przeneisiemy się na nowordki :-) mam andzieję, że wątek sie ożywi :-)

novac pisz co u naszego najstarszego lutowego Maluszka :-)

herbaciana
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

22 lut 2010, 20:22

Ewuś witaj z powrotem :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Novac
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

22 lut 2010, 20:28

cześć Cioteczki

GRATULACJE DLA MAMUSIEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asia
trzymam kciuki i czekamy na info!

Karmelciu widzisz!!! doczekałaś się!!! wracajcie szybko do domu!

Eve zazdroszczę, że obyło się bez szycia... ja to jeszcze dochodzę do siebie a już prawie 3 tyg minęły, a z tymi bioderkami...to jedna lekarka powiedziała, że mamy tylko ćwiczyć, a nawet jeżeli będziemy pieluszkować to to nie zaszkodzi, a druga, że musimy pieluszkować, i bądź tu mądra...

ja po porodzie miałam 58 kg czyli mniej niż przed ciąża, ale mamcia super gotuje a teściowa piecze super ciasta więc mam już 60 kg hahaha

Karlo dużo śpi i dużo je :) dalej jest na cycu i na mieszance, bo moje mu nie wystarcza :ico_szoking:, miny robi boskie i można tylko tak siedzieć i patrzeć na niego, nie wyrabiamy się już z praniem, bo pipi często znajduje EXIT z pampersa :ico_olaboga:

a tu prawie 3tyg Karlik

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”