hormiga
Papla
Papla

26 lut 2010, 15:47

wisnia3006, a rozmawiałaś o tych wymiotach z lekarzem? To normalne na tym etapie ciąży?

sylwia rozumiem, że teraz ci trudno się "wstrzelić" w temat, ale napisz cokolwiek ci przychodzi do głowy - możesz się poskarżyć na przykład, chętnie wesprzemy :-D

jagodka łobuziaku Ty, jak nie masz o czym? Może o Jagódce?

Mam wieści od riterki - ale chyba spodziewałyśmy się innych - u niej cisza, brak akcji, będą czekać do niedzieli... Co potem, nie napisała, może znowu oksytocyna?

Ja dziś na obiad całkiem po polsku: schabowy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, he he :-D

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lut 2010, 15:50

hormiga, rozmawialam to powiedziala mi ze juz blizej niz dalej i jak nie wymiotuje codzinnie 8 razy to dobrze.

to riterka sie naczeka. mam nadzieje ze nie bedzie musiala czekac do niedzieli

a u nas na obiadek rybka ziemnaczki i ogorek a na deser ciasto tzn sernik na zimno

hormiga
Papla
Papla

26 lut 2010, 15:52

wisnia3006, no to jak lekarz tak mówi, to ok. Swoją drogą niezła jesteś - w 8 tygodniu wymiotować to ja rozumiem, ale w 8 miesiącu? :ico_olaboga: :-D :-D :-D :-D
A obiadek masz wypasiony, zwłaszcza że po nim deserek :-D mniam. Ja deserek zjadłam przed obiadem :-D

No, biedna riterka, pewnie ma już tam dosyć...Żeby jej szybciej poszło...

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

26 lut 2010, 15:53

ooj, a myślałam, że kolejny podwójny poród na forum będzie. a tu klapa. w takim razie czekamy do niedzieli... ile riterka już dostała tej oxy? trzecią dawkę? i nic? :ico_olaboga:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lut 2010, 15:57

hormiga, moja kuzynka wymiotowala jeszcze na porodowce. podobno mowia ze jak kobieta czesto wymiotuje to dziecko bedzie bardzo madre heheh zobaczymy
a deserek sie robi tzn galeretka musi sie zsciasc

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

26 lut 2010, 16:01

podobno mowia ze jak kobieta czesto wymiotuje to dziecko bedzie bardzo madre heheh zobaczymy
oj, to ja będę mieć małego głuptaska :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
sylwia.uk
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

26 lut 2010, 16:08

hormiga, Fajnie,że mnie rozumiesz :) Nie mam na co narzekać,bo czuję się jak wy. Ciężko strasznie uroki 9 miesiąca.

riterka kciukam dalej :)

Teraz czekam na wieści od Qanchity :ico_brawa_01:

hormiga
Papla
Papla

26 lut 2010, 16:29

sylwia.uk, ale Qanchita już jest z małą Jolą!!!! Tylko z wrażenia zapomniałam tu napisać, a umieściłam w Radosnych ogłoszeniach... Od 10.50 Jola jest na świecie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A powiedz jak ci w tej 3ciej ciąży? Gorzej czy lepiej niż w poprzednich? I napisz czy poprzednimi razami rodziłaś naturalnie czy przez CC - no i jaki masz zamiar teraz? Jak w ogóle dzieci reagują na ciążę? Cieszą się?

Awatar użytkownika
sylwia.uk
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

26 lut 2010, 17:00

Wow to GRATULUJE Qanchita !!!! super,zazdroszcze :)

Trzecią ciaże znosze najlepiej,wiadoo 9miesiac i dolegliwosci z tym zwiazane ale w kazdym razie najlepeij sie czuje. Rodziłam naturalnie moje klocki :) Teraz mam rodzić w wodzie,ale wszystko zalezy jak bedzie przebiegala akcja porodowa.
Plany są,ale czy się zrealizuja to sie zobaczy.Dzieci czekaja na dzidziusia,przygotowywałam ich przez całą ciąże,ale pewnie jak bedzie plakac to beda uciekac hehehe w kazdym razie opowiem wam dzisiejsza rozmowe,dialog z moim synkiem.Mniej wiecej tak to wygladało:

syn urodz w końcu Lenke
Ja ale jak teraz?
syn tak ... no krzycz
Ja a czemu mam krzyczec?
syn bo jak sie dzidzia rodzi to trzeba krzyczec :ico_szoking:

zamurowało mnie :ico_brawa_01: jakie teraz mądre dzieci są :-D

hormiga
Papla
Papla

26 lut 2010, 19:25

sylwia.uk, łebski ten twój synek... :-D Skąd on wie takie rzeczy? :-D

Fajnie, że dzieci przygotowane na nowego domownika. A co do porodu w wodzie to bardzo fajny pomysł, wiele osób bardzo to chwali.
A jeśli urodziłaś poprzednie dwa razy naturalnie to teraz już pestka :-D Nic nowego dla ciebie :-D Przynajmniej mniej więcej wiesz co cię czeka, choć wiadomo że każdy poród jest inny..

Ja też myślałam o porodzie w wodzie, ale na razie spróbuję tak normalnie, najwyżej przy drugim dziecku :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”