wisnia3006,

zrob to dla nas
lidziasc, ja tez sie wlasnie zastanawiam czy to przez zle wchlanianie sie zelaza mam ten niski poziom hemoglobiny? w poniedzialek jak bylam u lekarza to zrobila mi pielegniarka tylko badanie wlasnie na hemoglobine a potem po konsultacji z lekarzem pobrala krew i wyslano ja do laboratorium zeby zbadac poziom zelaza i jeszcze jedna rzecz ktorej nie zrozumialam. I wlasnie wyniki dopiero beda w piatek i uzgodnilismy ze do tego czasu mam sie wstrzymac ze szpitalem i braniem czegokolwiek bo moze nam sie uda polepszyc wyniki wlasnie przez podwojenie dawki zelaza. Moze wlasnie zalecil to badanie o ktorym piszesz bo mowil ze poczekamy do piatku zeby dowiedziec sie skad ta anemia. I wtedy wlasnie nie wiem co wykombinuje w ten piatek czy wysle mnie do szpitala czy nie, wtedy najwyzej moge sie spytac czy to badanie o ktorym piszesz bylo zrobione. Ja juz sie wzbraniac nie bede jesli to bedzie konieczne bo w sobote A. ma wolne wiec jak cos to moze zajac sie Julcia jesli mnie poloza w szpitalu.
kratka, moja dzidzia wyceniona na 1500 jak narazie brzuszek w sumie na diagramie w dlugosci od spojenia lonowego do konca macicy mam troszke powyzej normy wiec jest tez troszke wiekszy niz normalnie,
http://www.laeger.dk/portal/page/portal ... T97022.pdf sproboj tutaj sobie naniesc w dole to tygodnie a w poprzek to dlugosc w cm od spojenia lonowego - tej kosci do czubka macicy pod piersiami. Czasem nawet duzy brzuszek moze wydac male dziecie, ale moze byc i naodwrot
bole miesiaczkowe no nie chce histeryzowac, bo rodzic nie rodze, bole na porod sa troche inne i wogole jak porod mi sie zaczynal to inaczej to czulam, wiec czekam do jutra, miedzy 12.00 a 12.30 mozna zadzwonic do poloznej i sie jej spytam czy moze musze USG miec zrobione zeby zobaczyc czy mi sie skraca szyjka, moze od tego mnie boli miesiaczkowo, nie chce spedzic wieczora na jezdzeniu jak zeszlym razem i sie dowiedzialam ze wszystko si i ladnie zamknieta jestem, szyjka byla 27 mm, wiec te bole miesiaczkowe nic nie zrobily wtedy, no a mowie typowo na porod bolow nie mam, jeszcze mnie wezma za panikare hihihi wiec czekam do jutra zeby sie spytac poloznej.