za
29tc
Wczoraj leżałam sobie zasypiają i romyślałam o nowym bobasku. Trochę to jeszcze dla mnie abstrakcja- trzecie takie maciobstwo

I ma wrażenie obecnie, że jeszcze mam tyyyyle czasu, a to ledwie dwa miesiące z hakiem
Karo, żywność w dzisiejszych czasach... my unikamy parówek, danonków na przykład. Miałam taki czas że mało co miałam ochotę kupować. Teraz wiem, że niestety czasami trzeba, bo o alternatywę ciężko... Choćby takie wędliny.
jak nie mam swojej świnki (z której piekę coś na chleb, jakiś schabik), to jestem zdana na sklepowe, bleeeeeeeee...
Nicola, e tam mało ambitnie. Ciężka praca, nie ma co ukrywać, ale przecież nie ma co grymasić ostatnio.
Mnie najbardziej boli to, że po moich studiach nie mogę znaleźć nic sensownego. Np. panstwowe szkoły- poniżej tysiąca na rękę... latami trzeba harować na podwyżkę. Mnóstwo papierologii... Szkoły prywatne- umowa zlecenie, ew. o dzieło... U mnie własne coś, to alternatywa. Jakieś zabezpieczenie na emeryturę, o ile wypali ;) bo te zlecenia niestety są g... warte jeśli chodzi o składki emerytalne, OFE itd...
Karo, a poziom studentów w placówkach zamiejscowych

Miałam okazję uczyć na 1 roku filologii zaocznej

śmiech na sali i żal