witam, jejuuu ale sie ochlodzilo... mialam wrazenie, ze nawet troche sniegu spadlo, bo hustawka na ogrodzie byla lekko biala
chyba, ze stado ptakow w nocy nad nia przelecialo, heeh
yoanna, ja nigdy nie robilam syrop z czosnku, to bodajze Kamilka podawala na niego przepis (ale to chyba z cebuli i tak bylo)
ja jem surowy czosnek, jak cos jest nie halo... ale dziecku to surowego nie podasz
przepis podany przez
#anie# brzmi dobrze, sprobuj
widze, ze kazda z Was ma jakies dyskusyjne okreslenie na dziecko... ja myslalam i nie umiem sobie nic przypomniec, tzn. jak mi sie zdarzylo Go nazwac
czasami mowie na niego "lobuz"
a normalnie, to albo zwracam sie do niego po imieniu, lub mowie "bubu", badz "myszka"

jak rozmawiam z A. to nazywamy Jasperka "foofy" czyt. fufi - tak bylo juz nawet przed jego narodzinami...
jak wszystko dobrze pojdzie to jutro do Anglii

A. tam jeszcze do soboty siedzi, takze bedziemy miec wieczor razem (nie we dwojke, bo cala rodzina bedzie obok, ale i tak lepsze to niz nic)
Pati85, oby Erikowi przeszlo.. wlasnie biegunka nie wyglada jakos groznie, ale tak naprawde to powazna sprawa, jezeli dlugo sie ciagnie, bo organizm wyplukuje wszystkie witaminy i mineraly.
podajesz mu jakis suplement witaminowy??
#ania#, my tez mamy problem skorny, Jasper ma stwierdzona egzeme - nie mamy pojecia skad to sie wzielo tzn. moj tata niby mial jako niemowle, wiec moze stad... bo to jest dziedziczne.
robilismy mu testy krwi i jeszcze czekamy na wyniki... moze wyjdzie, czy to uczulenie pokarmowe, czy wziewne (kurz, pylki)
meczymy sie z tym odkad Jasper ukonczyl pol roku - pojawia sie i znika, czerwone swedzace plamy na nogach, twarzy, ramionach i plecach, maly czesto to drapie, to zaczyna krwawic i czasami sie infekuje
wtedy jest masc z antybiotykiem, a tak normalnie to nawilzanie i lekki steryd, jak juz ta rana zle wyglada.
wiekszosc dzieci z tego wyrasta, oby u nas bylo podobnie, no i u Was tez...

AZS tez jest bardzo uciazliwe
[ Dodano: 2010-04-22, 08:43 ]
wlasnie czytam jaka jest roznica pomiedzy AZS i egzema i wychodzi na to, ze to to samo.... roznie sie to nazywa w roznych krajach, w krajach angojezycznych rozroznia sie kilka rodzajow egzemy
- kontaktowa, tam gdzie jest podraznienie miejscowe
- zylna
- dziecieca (Jasper taka ma stwierdzona, chociaz moze to przejsc w atopowa)
- atopowa , trwajaca cale zycie genetyczna sklonnosc skory do tracenia wilgotnosci (polski odpowiednik to AZS)