[ Dodano: 2010-04-23, 11:29 ]
Tym bardziej,z e ja po lekarzach z dzieckiem jeżdze a to laergolog a to ktos inny. To wogle juz.
Urząd pracy to pośrednictwo pracy, jeśli rejestrujesz się w takowym urzedzie to chyba jasne, że szukasz pracy. Ich obowiązkiem jest przekazywać oferty osobom poszukującym pracy, a nie szukanie niańki do dziecka.cyn_inspiration, wiem o czym piszesz![]()
mysla ze świat "wyleczą" z bezrobocia ...
następnym razem powiedz jej tak : ze chcesz bardzo podjac prace , tylko niech ona ci w tych swoich aktach znajdzie jakąś panią z kwalifikacjami do opieki nad Twoim dzieckiem ...
ciekawe czy zamknie "dziób"![]()
tzn mam nadzieje ze nie trafisz na ta sama pania urzednik
no bo nic innego nie poradzisz nie ma zadnego urlopu z UP
chba ze ci wsisna skierowanie to jakies pracy ... wtedy idziesz do pracodawcy ... mowisz o co chodzi ... i na ze twoje dziecko choruje i czy bedzie ci przyslugiwal urlop![]()
![]()
![]()
wtedy zobaczysz mine przyszlego pracodawcy![]()
i odeślę cię
a ty pokażesz ze starałaś się ale cię nie przyjęli
dlaczego nie ? jak nie mają pracy to się rejestrująPoza tym niańki chyba sie nie rejestrują w urzędach pracy.
a po to np zeby nie stracic ubezpieczania i zasiłkuBo po co komu głowę zawracać. I pracodawca i pośrednik poświęcają swój czas, byś tę pracę znalazł.
tylko, że rejestrująca się niańka chce z pewnością umowę o pracę.Blanka26 napisał/a:
Poza tym niańki chyba sie nie rejestrują w urzędach pracy.
dlaczego nie ? jak nie mają pracy to się rejestrują
i nie chodziło mi ze pani z urzedu mam z gazety szukać i wydzwaniać tylko w swoich ofertach
to chyba na jedno wychodzi, ale równie dobrze możesz sama znaleźć opiekunkę i podjąć pracę. Dla mnie to ostatnie zdanie brzmi absurdalnie.o to tej niance to przyklad z mojego zycia ...
bo chyba wszytkie urzedniczki zrozumieją jak do niech powiesz "nie moge isc do pracy bo mam małe dziecko"- wtedy moga cie skreśli za brak gotowosci do pracy ...
a inaczej chyba jak powiesz - oczywiscie prace przyjme tylko prosze znalesc mi w ofertach pracy jaką opiekunke "- wtedy masz chęci a że nie znajdzie to tylko jej sprawa
tak więc pretensje o to, że UP szuka komuś pracy wydają mi się że tak powiem NIENORMALNEOsoby nieubezpieczone w Narodowym Funduszu Zdrowia również mają prawo do bezpłatnych świadczeń opieki zdrowotnej; dotyczy to w szczególności:
dzieci i młodzieży do ukończenia 18. roku życia,
kobiet w okresie ciąży, porodu i połogu,
Wróć do „Prawo, praca i polityka”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość